четвер, 11 липня 2013 р.

Жульєн з грибами і шпинатом

Жульєн з грибами і шпинатом



Інгредієнти (на 4 порції):

300 гр. печериць
100 гр. білих грибів
500 гр. свіжого шпинату (або 200 гр. замороженого)
300 гр. сметани (15%)
1 ст. ложка рослинного масла
50 гр. сиру
1 зубчик часнику
сіль, перець

Приготування:

1. Гриби промити і крупно нарізати. Шпинат промити, видалити стебла, а листя нарізати соломкою. Заморожений шпинат слід розморозити, злити зайву рідину і подрібнити.
2. У сковороді розігріти рослинне масло, обсмажити гриби з дрібно нарізаним часником, додати шпинат, сметану, сіль, перець і тушкувати 5 хвилин
3. Розкласти по формочках грибну суміш, зверху посипати натертим сиром і запікати в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. Подавати гарячим.

З грибів використовувала лисички та опеньки. Зазвичай при приготуванні жюльєна додаю сир і грибну суміш і перемішую, а потім посипаю ще й зверху.
Таку кількість продуктів я не використовувала, інакше жюльєн став би не тільки закускою, але і основною стравою, так як він дуже ситний, готувала, дотримуючись пропорцій.
Автор рецепта - elena-fialka
Жульєн з грибами і шпинатом



Картопля з грибами в вершках



Інгредієнти:
- Близько 8 картоплин середнього розміру
- 400 гр грибів (печериці)
- 4 зубчики часнику
- невеликий пучок петрушки
- 4-5 столових ложок рослинного або оливкового масла
- сіль і мелений чорний перець
- 300 мл жирних вершків

Приготування:

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Чистимо та миємо картоплю, потім нарізаємо тонкими скибочками (2-3 мм ). Добре промиваємо картоплю від крохмалю і залишаємо стікати.
2. Тим часом нарізаємо гриби.
3. Розігріваємо олію в сковороді з товстим дном на середньому вогні. Выкла-дываем картопля,перемішуємо дерев'яною ложкою,так щоб усі лом-тики були покриті маслом.Добавляем сіль, перець.
4. Продовжуємо перемішувати до тих пір, поки не побачимо, як скибочки кар-тофеля стають клейкими, тому картопля починає виділяти крохмаль. Одночасно розігріваємо сковороду для грибів, додаємо 1 ст.л. олі-вкового масла викладаємо гриби, солимо
5. Як тільки скибочки картоплі стають клейкими, додаємо часник і вливаємо вершки, рівно стільки,щоб покрити повністю скибочки картоплі, але не більше, просто смак буде менш жирний, але все так само насичений вершковий.
6. Зменшуємо вогонь і готуємо картоплю ще близько п'яти хвилин, поки вершки не сгустятся небагато. Знімаємо з вогню готові гриби.
7. Дрібно нарізаємо петрушку. Знімаємо сковороду з картоплею з вогню і перевіряємо спеції на смак. У цей момент можна додати солі чи перцю, якщо їх кількість видається недостатнім. Вмішуємо в блюдо гриби і петрушку.
8. Переміщаємо всі разом у форму для випічки. Печемо в духовці 20 -30 хвилин. Все! Страва готова!
Картопля з грибами в вершках






Роли з індичкою і грибами


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
12 тонких млинців
Дрібно нарізана приготовлена індичка - 400 г
Тертий чеддер - 220 г
Потушенные гриби - 200 г
Гострий соусо
Вершкове масло, розтопити - 60 г
Сіль і перець - за смаком

Приготування:
1. Духовку нагрійте до 200 градусів.
2 У мисці змішайте м'ясо індички з гострим соусом.
3. Викладіть диски на робочу поверхню. Викладіть шарами гриб, м'ясо і тертий сир. Посоліть і поперчіть за смаком.
4. Скрутіть. Викладіть роли на решітку, змастіть розтопленим вершковим маслом.
5. Випікайте 12-15 хвилин до золотистої скоринки.
Роли з індичкою і грибами



Запечений лосось з грибами



Інгредієнти:
450 г філе лосося
60 г свіжого шпинату, нарізати

120 г грибів, нарізати
1 помідор, дрібно нарізати
1/4 склянки заправки на основі оливкової олії (наприклад з вяленных помідорів)

Приготування:
1. Нагрійте духовку до 190 градусів.
2. Викладіть філе на блюдо для запікання, попередньо змащене олією.
3. Змішайте інші інгредієнти і викладіть поверх філе.
4. Запікайте 20-25 хвилин до готовності.
Запечений лосось з грибами






Перлова каша з грибами



Інгредієнти:
Крупа перлова 250 гр.
Печериці 200 гр.
Морква 200 гр.
Цибуля ріпчаста 100 гр.
Олія рослинна 3 ст л
Сіль

Приготування:
1.Свежие гриби (бажано печериці або гливи) перебрати, ретельно промити, занурюючи їх у солону воду, сполоснути холодною водою і дрібно нарізати.
2.Морковь очистити і натерти на крупній тертці.
3.Лук ріпчаста дрібно нашаткувати.
4.Измельченные овочі і гриби окремо спасерувати на олії.
5.Перловую крупу ретельно перебрати, прожарити на сковороді, залити окропом, дати розбухнути. Потім поставити на маленький вогонь і варити до готовності.
6.Кашу змішати з пасерованими овочами і подати на стіл.

Перлова каша вариться у розрахунку на 2 частини крупи - 4,5 частини води
Перлова каша з грибами



Хрустка картопелька запечена з грибами



Інгредієнти:
Картопля - 300 г
Печериці свіжі - 500 г
Цибуля ріпчаста - 2 головки
Сметана - 1 столова ложка
Яйце - 1 штука
Майонез - 2 столові ложки
Сир - 100 г

Приготування:
1. Дрібно нарізати і підсмажити до золотистого кольору цибулю.
2. Додати крупно нарізані гриби і смажити на великому вогні до випарювання рідини. Злегка посолити і поперчити.
3. Перемішати з сметаной.Картофель очистити і нарізати дуже тонкими кружочками.Форму змастити маслом.
4. Вистелити дно і боки кружечками картоплі так, щоб не було дірок, посипати приправою для картоплі.
5. Викласти поверх гриби з луком.Сыр натерти на крупній тертці і розподілити поверх грибів.
6. Яйце збити з майонезом і вилити на запеканку.Печь в гарячій духовці до золотистого кольору.
Хрустка картопелька запечена з грибами






Курячі зрази з грибами!



Інгредієнти:

Цибуля - 100 г
Рослинне масло - 60мл
Опеньки, печериці або вешанки - 250 г
Сіль - 1,5 чайної ложки
Яйця - 2 шт
Мелений чорний перець - 1/2 чайної ложки
Панірувальні сухарі - 6 столових ложок
Курячі зрази з грибами!
Цибулю дрібно наріжте і обсмажте в олії до прозорості. Додайте гриби. Якщо вони великі, розріжте їх на кілька частин. Посоліть і готуйте на середньому вогні 8-10 хвилин, помішуючи, поки не випарується зайва рідина, а гриби не будуть готові.
Курячі зрази з грибами!
Курячі грудки наріжте невеликими шматочками і подрібніть в блендері або м'ясорубці. В отриманий фарш додайте 1 яйце, сіль і перець. Перемішайте до однорідності.
Курячі зрази з грибами!
Яйце злегка збийте виделкою, панірувальні сухарі висипте в неглибоку ємність. Розділіть фарш на 6 частин. Формуючи велику корж товщиною трохи менше сантиметра. Всередину покладіть столову ложку начинки і щільно загорніть внапуск ретельно заліплюючи краю
Курячі зрази з грибами!
Надайте виробу овальну форму і умочіть спочатку в яйце, потім обваляйте в сухарях з усіх боків.
Курячі зрази з грибами!
Обсмажте зрази до золотисто-коричневого кольору з обох сторін, перекладіть у форму для запікання і запікайте при 180 градусах 20 хвилин.
Курячі зрази з грибами!
Приємного апетиту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика