четвер, 11 липня 2013 р.

Десерт з бананами і морозивом.

Десерт з бананами і морозивом.



Інгредієнти:

Банан - 1-2 шт., морозиво - 2 кульки, вафлі - 2 шт. горіхи і вишні для прикраси.
Шоколадний соус: чорний шоколад - ½ плитки, жирні вершки - 100 г, вершкове масло - 50 г, цукор - за смаком.

Приготування:

Готуємо шоколадний соус. Для цього розтоплюємо шоколад в каструлі і розмішуємо з вершками, маслом і цукром. Нагріваємо і розмішуємо, поки всі інгредієнти не з'єднаються.
У довгасту десертну вазочку викладаємо 2 половинки банана, нарізаного уздовж, на відстані кількох сантиметрів один від одного. Між половинками банана викладаємо морозиво.
Зверху поливаємо десерт шоколадним соусом, прикрашаємо вишнями, посипаємо горіхами і ставимо вертикально вафлі. Подаємо відразу ж.
Десерт з бананами і морозивом.



Десерт «Солодкі серця»



Інгредієнти:

3 банана
Жменя журавлини
200 г темного або гіркого шоколаду.
25 г вершкового масла
півсклянки мигдалю
знадобиться силіконова форма для кексів з сердечками

Приготування:

Глазур:
Нарізаємо або шоколад ламаємо на шматочки і відправляємо растапливаться на водяну баню. Туди ж додаємо вершкове масло.
Потихеньку помішуємо шоколад з маслом, щоб утворилася однорідна маса.

Тепер беремо силіконову форму і промазуємо стінки кожного сердечка рідким шоколадом. Зручно використовувати для цього пекарську силіконову пензлик. Потім відправляємо форму в морозилку на кілька хвилин, щоб шар шоколаду застиг. Потім потрібно буде зробити ще один шар глазурі.

Поки форма стоїть у морозилці, заливаємо окропом мигдаль. Очищаємо мигдалини від шкірки і подрібнюємо.

Дістаємо з морозилки форму з сердечками, промазуємо другий шар рідким шоколадом і знову відправляємо в морозилку.

Поки в морозилці застигає глазур, готуємо бананову начинку для наших солодких валентинок. Очищаємо банани від шкірки і закладаємо в блендер. Насипаємо до бананів жменя журавлини. Кисленька журавлина приємно відтінятиме і доповнить ніжний смак бананової начинки.
Прокручуємо банани з журавлиною, поки не утвориться однорідне пюре.

Негайно дістаємо з морозилки силіконову форму, рівномірно викладаємо на дно кожного сердечка нарізаний мигдаль.

Зверху заливаємо мигдаль бананової кашкою.

А тепер ложкою набираємо рідкий шоколад і заливаємо кожне сердечко повністю. Ставимо в морозилку на пару годин.

Потім легенько відшаровуємо форму від сердечок і викладаємо їх на блюдо. Смачний банановий десерт готовий!
Десерт «Солодкі серця»






Сирний десерт з манго



На 8 порцій:
Склад
24 г желатину
3 яєчних жовтка
120 г цукрового піску
150 г сиру (20%-ной жирності)
сік 1 лимона
400 г натурального йогурту
250 г вершків
3 манго

Приготування
1. Для сирної маси замочити 18 г желатину. Жовтки розтерти з цукром і збити. Додати сир, лимонний сік і йогурт. Віджатий желатин розпустити, змішати з 2 стіл. ложками сирної маси і підмісити до сирної маси. Поставити в холодильник. Як тільки крем почне застигати, збити і додати вершки.
2. Для мангової маси замочити 6 г желатину. Манго очистити, зрізати м'якоть з кісточки часточками і нарізати кубиками. Взяти 400 г кубиків манго і зробити пюре. Желатин віджати, розчинити і змішати з 3 стіл. ложками пюре. Ввести в основний пюре.
3. Форму (1,5 л) вистилати харчовою плівкою і викласти шарами сирну масу, чергуючи її з мангової. Потім форму накрити плівкою і поставити на 4 години в холодильник. Перед подачею розрізати на порційні шматочки.
Сирний десерт з манго



Десерт із запечених бананів



Інгредієнти (на 4-5 порцій):
5 бананів
1 лимон
3 ст. ложки цукру
1 ст. ложка вершкового масла
300-400 г вершкового морозива
100 г пісочного печива
25 г шоколаду

1. Духовку розігрійте до 220С.
2. Форму, в якій будете запікати, щедро змастіть вершковим маслом. Банани очистіть і розріжте кожен з уздовж. Викладіть банани в один шар у форму.
3. З лимона за допомогою дрібної терки зчистите цедру, присипте нею банани. Розріжте лимон навпіл і вичавити з нього весь сік - на банани. Посипте банани цукром (ласуни можуть збільшити кількість цукру).
4. Запікайте в розігрітій духовці 10 хвилин.
5. Викладіть на тарілку пару шматочків банана, зверху покладіть морозиво і розкришите печиво. Полийте соком, що залишився від лимона у формі і присипте натертим шоколадом.
Десерт із запечених бананів
Десерт із запечених бананів
Десерт із запечених бананів
Десерт із запечених бананів






Сметанно-бісквітний десерт з малиною



Інгредієнти:
бісквітний корж
молоко 250 мл
яйце 2 шт.
цукор 100 г
желатин 10 г
сметана (25%) 200 г
ванілін
малина
шоколад для прикраси
лимон 0,5 шт.

vk.com/wall-32231484_232389
Сметанно-бісквітний десерт з малиною
Відокремити білки від жовтків.
Молоко збити з цукром і жовтками на водяній бані, довести до дуже гарячого стану.
Сметанно-бісквітний десерт з малиною
З половинки лимона вичавити сік, долити води до 50 мл і цією сумішшю залити желатин. Білки збити в міцну піну,
Сметанно-бісквітний десерт з малиною
поставити на водяну баню (я ставлю просто на конфорку эл.плиты на одиничку), і не перестаючи збивати, тонкою цівкою влити гарячу молочно-жовткову суміш. Обсяг сильно збільшиться, продовжити збивання 3 хв.
Сметанно-бісквітний десерт з малиною
Набряклий желатин розчинити в мікрохвильовці (10 сек). Додати желатин 2 ст л сметани, перемішати і вилити в решту сметану. Змішати. Додати сметанную суміш в яєчно-молочну, ретельно збити і прибрати в холодильник для охолодження,іноді перемішувати
Сметанно-бісквітний десерт з малиною
Форму вистелити плівкою. На дно малина і частина крему,поставити застывать.Бисквит розламати довільно на шматочки. Викладаємо бісквіт у форму, чергуючи з малиною, кремом, укладати плотно.Поверхность розрівняти. Поставити застигати в холодильник
Сметанно-бісквітний десерт з малиною
Коли десерт застигне, перевернути на блюдо, зняти плівку і прикрасити шоколадом. (кілька шматочків шоколаду покласти в куточок пакета, розігріти в мікрохвильовці,
Сметанно-бісквітний десерт з малиною
потім, відрізати маленький куточок біля пакета і видавлюючи розтоплений шоколад, нанести малюнок.
Сметанно-бісквітний десерт з малиною
Остудити, нарізати.
Сметанно-бісквітний десерт з малиною
Cook it!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика