четвер, 11 липня 2013 р.

Сирно-яблучна запіканка

Сирно-яблучна запіканка



Інгредієнти:
750 г яблук
150 г борошна
120 г цукру
250 г сиру
250 г кисломолочного сиру(я брала Філадельфію)
3 яйця 1 жовток
100 г сметани
80 г вершкового масла
1 пакетик ванільного пудингу або 40 г крохмалю(але краще пудинг!!)
1 лимон
5 крапель ванільного екстракту
2-3 ст.л. молока
3 ст.л. абрикосового джему
мигдаль в пластинках

Замісити тісто з борошна,20 г цукру,жовтки і молока.Застелить їм дно рознімної форми і прибрати на годину в холодильник.
Поставити бортики форми,наколоти тісто виделкою і випікаємо 15 хвилин при 200 градусах.
Для начинки яблука почистити,тонко нарізати і полити лимонним соком.
Збити 100 грам цукру з 3 жовтками,цедрою лимона,ваніллю,сиром,сиром,сметаною і пудингом(крохмалем).
Окремо збити білки в щільну піну і ввести в сирну масу. На тісто покласти 23 яблучних часточок,покрити сирною масою і красиво розкласти інші часточки.
Випікати близько 50 минут.Горячий пиріг змастити джемом,посипати пластинками мигдалю і остудити.

Автор рецепта - Катерина Сувора
Сирно-яблучна запіканка



Овочева запіканка



Інгредієнти:

4-6 картоплин
2 молодих кабачка
2 баклажана
3-4 болгарських перцю
3-5 помідорів
2-4 зубчики часнику
500г маложирной сметани
1 ч ложка солі, перець

Приготування:

1. Картоплю треба порізати невеликими шматочками і відварити протягом 5 хвилин у підсоленій воді.
2. Баклажани і кабачки також порізати часточками, а перець - соломкою. Помідори натерти на крупній тертці, можна нарізати кружечками, часник дрібно порізати.
3. Потім викласти у глибоку форму картоплю, кабачки (посолити), потім баклажани (посолити і поперчити), перець і зверху посипати часником. Залити все сметаною і поверх її викласти помідорну масу або кружечки помідор.
4. Поставити форму в духовку на 25-35 хвилин.
Овочева запіканка






Я ЗАКОХАНА в цей сніданок. М'яка, ароматна запіканка з безліччю яблук і хрусткою скоринкою. Булочки ще й корисні - цільнозернові борошно, відсутність дріжджів, яєць і достатня кількість цукру поверх коричних яблук (нагадує трохи скон за смаком).



2 ст. цільнозерновий борошна
10г розпушувача
щіпка солі
3ст.л. цукру
ваніль
3 повні ст. ложки легкого маргарину/масла
100мл молока (можливо рослинного походження теж підійде)
50мл яблучного соку

2 середніх яблука
кориця
2-3 ст.л. цукру (за смаком)
2ст.л. лимонного соку
цедра половини лимона
трохи молока

Духовка 200С. Змішати сухі інгредієнти, додати масло і розім'яти виделкою все. Потім влити молоко, розмішати і влити сік. Тісто буде податливе. Розкачати його в пласт товщиною ок.0,5-1см, позыпать корицею, трохи цукром, розкласти натерті яблука і полити соком з цедрою і загорнути рулетом. Нарізати рулет на порції )приблизно по 3 см) і розкласти їх у змащену форму. Побризкати зверху молоком (ок.50мл,небагато) і цукром. Запікати ок.20 хвилин.

Автор рецепта - Olga P Підписуйся на паблік http://vk.com/kulinariavkusno
Я ЗАКОХАНА в цей сніданок. М'яка, ароматна запіканка з безліччю яблук і хрусткою скоринкою. Булочки ще й корисні - цільнозернові борошно, відсутність дріжджів, яєць і достатня кількість цукру поверх коричних яблук (нагадує трохи скон за смаком).



Сирна запіканка



Інгредієнти:

• 2 яйця
• кухоль молока
• зефиринка
• півкіло сиру
• стигла груша
• чайна ложка цукрової пудри
• масло
• цукор (за бажанням)

Приготування:

Для початку слід відокремити жовтки від білків і як слід змішати їх з молоком. Потім потрібно додати півкіло сиру і отриману суміш гарненько збити.
Після цього потрібно порізати на дрібні шматочки грушу із зефіром і додати їх до вже збитою сирної суміші.
Далі слід рясно змастити форму маслом і викласти туди утворену масу. Повертаємося до білків, які необхідно збити разом з цукровою пудрою і, виливши на запіканку, розрівняти. Ще можна додати цукор за смаком.
Ну і нарешті, ставимо вийшло блюдо в духовку на 50 хвилин приблизно за 150 градусах.Подписывайся на нашу сторінку: http://vk.com/kulinariavkusno
Сирна запіканка






Яблучна запіканка



Інгредієнти:
1 кг червоних яблук (приблизно 5 шт)
3 яйця
0,5 склянки цукру
1,25 склянки молока
1 їдальня ложка цукрової пудри
0,5 склянки борошна
0,5 склянки 1 столова ложка жирних вершків
30 г вершкового масла
2 столових ложки Кальвадосу (або будь-якого іншого алкоголю з фруктовим смаком)

Приготування:
Вимиті яблука очистіть, виріжте серцевину і наріжте на тонкі палички. Викладіть нарізані яблука в змащену маслом форму.
Змішайте борошно, яйця, вершки, цукор, вершкове масло, молоко і Кальвадос, збийте в блендері близько 20 секунд до однорідної маси. Залийте цією масою яблука і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до коричневої скоринки (близько 40 хвилин).
Готову зазпеканку присипте цукровою пудрою. При бажанні зверху можна додатково збризнути 1-2 чайними ложками Кальвадосу.
Яблучна запіканка



Запіканка за п'ять хвилин



Інгредієнти:

- 5 ст. л манки
- 4 ст. л цукру,
- 3 яйця
- 2 пачки сиру
- 1 банка (200 г) сметани
- щіпка солі.
- після додати 0,5 ч.л. соди, гашеного оцтом, можна родзинки.

Приготування:

1. Всі інгредієнти перемішати.
2. Потім додати 0.5 ч.л соди, гашеного оцтом (можна родзинки)
3. Виливаємо на сковороду (немає форми), запікаємо в духовці до легкої рум'яності. Пальчики оближіть! Їдять навіть ті, хто не їсть сиру.
Запіканка за п'ять хвилин






Овочева запіканка з фаршем



І так, я знову напишу, що це смачно і дуже просто готувати, але от за часом зовсім не швидко, у мене пішло десь 1,5 години, зате відразу 8 порцій виходить.
Загалом, ідеальний варіант ситної запіканки, якщо ви чекаєте гостей.

- 700-800 грам яловичого фаршу
- 6 середніх картоплин
- 1 велика ріпчаста цибулина
- 1 середній баклажан
- 3-4 середніх помідора
- сир (ось додала, приготувала з ним, але на мій погляд, він тут все-таки зайвий, вирішуйте самі)
- свіжий фіолетовий базилік
- оливкова олія
- сіль, СМЧП, орегано

Картопля, помідори і баклажани нарізала тонкими кружальцями, баклажани з двох сторін швидко обсмажила на сковороді гриль.
Фарш змішала з подрібненою цибулею і фіолетовим базиліком, посолила, поперчила, додала пару пучок орегано.

Збирала запіканку так:

- змастила оливковою олією
- 2 шари картоплі сіль, перець
- шар баклажанів
- сир
- шар картоплі сіль, перець
- фарш
- 2 шари картоплі сіль, перець
- помідори
- сир
- шар картоплі сіль, перець
- шар сиру, доданий за 10 хвилин до готовності

До речі, таку запіканку, ну майже таку, готувала одна жінка знайома з Чорногорії, вона в нас працювала шеф-кухарем в кафешці, показувала свої рецепти різні і як показала фотки, як вона там жила, у неї такий класний будинок в Доброта, так гарно там. Чорногорська кухня мені дуже подобається, вона навчила мене готувати кілька страв, незабаром збираюся це тут розмістити.

Я запікала усе це в духовці при 200-220 градусах приблизно 50 хвилин під фольгою, потім фольгу зняла, посипала сиром і запікала ще 10 хвилин.

Приємного =)
Овочева запіканка з фаршем

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика