четвер, 11 липня 2013 р.

Тефтелі з гречки з грибами

Тефтелі з гречки з грибами



Інгредієнти:

1 стакан гречаної крупи
700 г печериць або глив
3 репчатых цибулини
зелень, сіль, перець
панірувальні сухарі
5 ст.л. краснодарського соусу
1 яйце - за бажанням

Приготування:

1. Приготуйте гречану кашу: 1 стакан гречаної крупи залийте 2 склянки води, трохи посоліть і варіть до готовності. Коли каша буде готова - каструлю замотайте рушником і залиште на 10-15 хв.

2. Гриби наріжте скибочками, цибулю наріжте дрібно, зелень дрібно порубаєте.

3. Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте цибулю близько 5 хв, додайте гриби і смажте ще близько 15 хв. Посолити, поперчити і охолодити.

4. Посмажені гриби з цибулею подрібніть в блендері або пропустіть через м'ясорубку. Гриби перемішати з гречаною кашею (можна заважати не всю кашу - на Ваш розсуд, головне щоб фарш вийшов лепким) і зеленню. Ті, хто не дотримуються посту можуть додати ще 1 яйце.

5. Сформувати кульки, обваляти в борошні і панірувальних сухарях і обсмажити на рослинному маслі.

6. Викласти посмажені тефтелі в каструлю з товстим дном.

7. Приготувати заливку: соус розвести водою, додати спеції і сіль за смаком. Залити тефтелі заливкою і протушкувати близько 10 хв.
Тефтелі з гречки з грибами



Салат з грибами і перцем



Інгредієнти:

- шампіньйони - 400 г
- болгарський перець - 2 шт.
- листя салату або пекінської капусти
- петрушка, базилік
- рослинна олія - 1 ст.л.
- оцет - 1 ч.л.
- часник - 1-2 зубчики
- сіль, перець - за смаком

Спосіб приготування:

1. Печериці очистити, нарізати і обсмажити на рослинному маслі. Можна використовувати і будь-які інші гриби свіжі, заморожені, консервовані.
2. Перець вимити, видалити серцевину і нарізати соломкою.
3. Зелень вимити, обсушити і порубати. Часник пропустити через прес або подрібнити.
4. Приготувати заправку. Змішати олію, оцет, часник, сіль і перець. Перемішати.
5. На тарілку викласти листя салату, зверху гриби з перцем, посипати зеленню і полити заправкою.
6. Салат готовий.

Cook it!
Салат з грибами і перцем






Манти з картоплею і грибами



Інгредієнт

Для тіста
- борошно - 4 склянки
- холодна вода - 1 стакан
- сіль - 1 ч.л.

Для начинки
- картопля - 2-3 шт.
- гриби (печериці) - 200-300 г
- ріпчаста цибуля - 1 шт.

Спосіб приготування
1. Рідина виливаємо в борошно, додаємо сіль і замішуємо тісто. Вимішуємо його добре, не менше 20 хвилин. Тісто має вийти досить крутим і еластичним. Коли тісто вже добре промешано, дайте йому трохи відпочити. У цей час можна поставити на вогонь нижню частину мантоварки, заповнену водою.
2. Приготуємо начинку. Картопля (сира) нарізати дрібними кубиками. Цибулю і гриби очистити і дрібно нарізати. Всі інгредієнти змішати, посолити і перемішати.
3. Розкачуємо тісто у великий пласт, режим його на квадрати, зверху викладаємо начинку, з'єднуємо краю, спочатку хрест навхрест, а потім боки. Листи мантоварки змащуємо олією, викладаємо наші манти і варимо їх 30 хв.(можна і в пароварці).
Манти з картоплею і грибами



Голубці з грибами та рибою



Інгредієнти:

300 г свіжих грибів
250 гр свіжого лосося (без шкіри) або 1 баночка консервованого лосося
0,5 склянки білого сухого вина
0,5 склянки рису, квинойи або бургула
10 стебел зеленого лука
10 -12 капустяного листя
пучок петрушки
30 гр вершкового масла
30 гр білого борошна
200 мл молока
Для обсмажування:
50 гр вершкового масла(опціонально)
Для соусу:
1 банка (200 гр) йогурту 3%
Сік і цедра 1/2 лимона
Трохи рубаної петрушки
Сіль, білий мелений перець

























Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика