четвер, 11 липня 2013 р.

Апельсинові кекси

Апельсинові кекси



Інгредієнти:
► 300 гр апельсинів або мандаринів
► 1 середнє яйце
► 1/2 склянки борошна
► 1/2 склянки цукру
► 100 гр вершкового масла
► 1/4 склянки молока
► 3/4 ч. ложки розпушувача
► 1/2 ч. ложки солі
► 1/4 ч. ложки мускатного горіха

Розігріти духовку до 175 С.
Просіяти борошно. Вершкове масло розтерти з цукром. Влити яйце і молоко. Збити. Потім всипати борошно, розпушувач, сіль і мускатний горіх. Ретельно все перемішати.
Апельсини почистити, розділити на часточки, кожну часточку в свою чергу порізати на маленькі шматочки, товщиною 0,5 див.
Форми для кексів викласти вкладишами або змастити маслом. У кожну кексницу покласти порізані апельсини і залити на 3/4 тестом. Випікати протягом 25 хвилин.
Готові кекси можна прикрасити безе.



Кекс з рідкої шоколадної крихтою



Інгредієнти:
Борошно - 1.5 чашки
Цукор - 1 / 2 склянки
Порошок для випічки - 1.5
Сметана - 3 / 4 склянки
Сіль - 1 / 2 ч.л.
Молоко - 1 / 4 склянки
Яйця - 2 шт
Ванільний цукор - 2 чайні ложки
Розтоплене вершкове масло - 1/4 склянки
Кусковий шоколад - 200 гр



Ви вже готували "Шоколадний кекс в гуртку за 5 хвилин"?



Інгредієнти:

Борошно для випічки - 2,5 столової ложки
Цукровий пісок - 2,5 ложки
Какао-порошок - 1 столова ложка
Яйця - 1 шт
Рослинне масло - 1,5 столової ложки
Молоко - 1,5 столової ложки
Ванільний екстракт - 1/4 чайної ложки
Шоколадна стружка - 1 столова ложка
Розпушувач - 1/4 чайної ложки
Щіпка солі






Шоколадні кекси з рідкою начинкою



Інгредієнти:

Вершкове масло - 100 р.
Темний шоколад (70-80% какао) - 200 р.
Цукор-пісок - 50 р.
Яйце куряче - 2 шт. + 3 жовтки
Борошно пшеничне 60 р.
Сіль - 1/4 чайної ложки
Цукрова пудра - 100 р.



Кекс столичний



Інгредієнти:

Вершкове масло - 205 г
Цукор-пісок - 200 г
Яйце куряче - 3 шт
Борошно пшеничне - 265 г
Розпушувач тіста - 10 г
Цукор ванільний - 10 г
Ізюм темний - 150 г
Цукрова пудра - 10 р






Перевернуті кекси з яблуками і горіхами



Інгредієнти:
на 10 кексів

1 яблуко (бажано кисле)
120 гр. розм'якшеного вершкового масла
1 склянку (склянка = 250 мл) коричневого цукру
1 склянка товчених волоських горіхів
1.5 склянки борошна
1 ч. ложка розпушувача
1 ч. ложка кориці
1\4 ч. ложки солі
2 яйця
1 ч. ложка ванільного цукру
1\3 склянки молока
1\2 стакан світлого родзинок (не обов'язково)

Духовку нагріти на 180 градусів.
Яблука порізати на 4 частини, вирізати серцевину, яблука порізати тонкими скибочками, а потім часточки розрізати навпіл.
У сковороді розтопіть 3 ст. ложки вершкового масла і 2\3 склянки цукру від загальної кількості, готувати помішуючи 1-2 хвилини, поки цукор не розтане а маса не стане однорідною, гарячу карамель відразу ж розлити по формочках (я використовувала одноразові формочки з фольги, але підійдуть і тефлонові формочки), на карамель розкласти віялом яблучні дольки, скільки поміститься, порожнечі засипати частиною горіхів.
У мисці добре змішати просіяне борошно, розпушувач, сіль і корицю.
Окремо збити до білого вершкове масло, цукор і ванільний цукор, вбити по одному яйця.
Додати до цієї маси молоко, залишилися горіхи, родзинки (якщо додаєте) і борошно, обережно змішати всі шпателем, тісто розкласти по формах, випікати до готовності.
Готові кекси відразу ж перевернути на тарілку (пройтися ножем по краях формочок якщо необхідно).
Приємного чаювання!
Смачніше їх є злегка теплими.



Шоколадні кекси з пудингом



Інгредієнти:
200 мл. води
30 мл. рослинного масла
0.5 склянки цукру
щіпка солі
1 пакетик ванільного цукру
1 пакетик шоколадного пудингу
2 ст. ложки кокосової стружки
1 ст. ложка какао
1.5 склянки борошна
1 неповна ч. ложка розпушувача
1/4 ч. ложка соди
2 ст. ложки мигдальних пластівців

Духовку нагріти на 180 градусів, формочки змастити рослинним маслом і присипати борошном.
У каструльці змішати воду, олію, цукор, сіль і кокосову стружку, довести до кипіння, остудити щоб суміш була теплою.
Борошно змішати з содою, розпушувачем, пудингом і какао, просіяти в миску, додати ванільний цукор, влити воду з маслом, розмішати щоб вийшло однорідне в'язке тісто.
Розкласти тісто по формочках майже до верху, верх посипати мигдалевими пластівцями.
Випікати кекси хвилин 15, до готовності, потім перекласти на решітку, остудити.






Кекс з виноградом на білому вині.



Якщо приготувати з вермутом замість вина, тоді аромат вже зовсім нестерпно прекрасний! А якщо налити вина цілу чашку, а не 2/3, кекс вийде ще більш вологим.

Час приготування: 70 хвилин
Порцій: 8

Вам буде потрібно:

форма діаметром 23 см

1 1/2 чашки борошна для посипання форми і 1 ст. л. для обвалювання винограду
1 1/2 ч. л. пекарського порошку
1/2 ч. л. соди
1/8 ч. л. солі
85 г вершкового масла 1 ст. л. для змазування форми
3/4 чашки цукру
2 яйця
1 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. екстракту ванілі
1 ст. л. тертої цедри лимона або апельсина
3/4 чашки сухого білого вина
2 чашки невеликого зеленого або червоного винограду без кісточок
2 ст. л. вершкового масла (56г), порізаного на дрібні шматочки
1 ст. л. коричневого або білого цукру

Як готувати:

1. Розігрійте духовку до 375F/190C.

2. Змастіть маслом форму і обсипте її тонким шаром борошна.

3. Просійте разом борошно, пекарський порошок, соду і сіль.

4. Міксером на низькій швидкості збийте масло з цукром, коли цукор розтане, збивайте на високій швидкості пару хвилин, до гладкості і легкої структури.
На середній швидкості міксера вбивайте яйця по одному, збиваючи по 2 хвилини після кожного додавання. Потім в яєчно-масляну суміш додайте оливкову олію, ваніль і лимонну цедру. Збивайте на високій швидкості ще 2 хвилини.

5. Збиваючи на низькій швидкості, по черзі додавайте по одній третині борошняної суміші і вина.
Коли вино і борошно будуть додані збийте тісто протягом ще 20 секунд на високій швидкості. Выльете тісто у форму. Посипте і обваляйте виноград борошном.

6. Розкладіть його поверх тіста, зовсім трохи вдавлюючи його, можна не вдавлювати взагалі, так як тісто під час випікання підніметься.

7. Поставити кекс в духовку і пекти 25 хвилин. Потім відкрити духовку і розкладіть шматочки масла, перемішаного з цукром по поверхні кексу. Випікайте кекс ще 15-20 хвилин.

8. Кекс повинен бути золотистого кольору і вона, встромлена в середину, повинна залишатися сухою.

9. Кекс вийміть з духовки і залиште його у формі на 10 хвилин. Потім переверніть на тарілку, а потім ще раз переверніть на сервірувальне блюдо.

Подавайте кекс кімнатної температури з трояндочкою з збитих вершків або просто, посипаним зверху цукровою пудрою.
Кекс з виноградом на білому вині.
Кекс з виноградом на білому вині.
Кекс з виноградом на білому вині.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика