Азу
Інгредієнти:
м'ясо (у мене свинина) - 500 гр,
цибуля ріпчаста - 1 шт,
огірки солоні - 3-4 шт (невеликі, якщо великі, то 1-2),
часник - 2-3 часточки,
томатна паста - 2-3 ст. л.,
лавровий лист,
чорний перець горошком
Приготування:
М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити на сковороді з товстим дном. Додати порізану півкільцями цибулю, смажити, поки цибуля не стане м'яким.
Додати томатну пасту, дрібно порізані огірки, продавлений часник, лавровий лист і перець. Налити трохи води (бульйону) і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
Найбільше люблю азу з картопляним пюре :)
Арахісові кульки в глазурі
Інгредієнти:
розм'якшеного вершкового сиру - 1/4 Склянку
арахісового масла - 1 1/2 Чашка
печива - 1 Склянка (приблизно 14 крекерів)
сіль - За смаком
цукрової пудри - 2 Чашки
розтопленого вершкового масла - 10 Ст. ложки
темного шоколаду (від 60 до 72%) - 360 Грам
Солодка шоколадна глазур для паски
Інгредієнти:
Шоколад темний - 90 г
Сік апельсиновий - 3 столові ложки
Масло вершкове - 3 столові ложки
Цукор - 3 столові ложки
Приготування:
У невеликому сотейнику змішати шоколад, апельсиновий сік, вершкове масло і цукор. Поставте на дуже маленький вогонь і нагрівайте, перемішуючи, поки маса не стане однорідною і густий. Охолодіть 5 хвилин.
Цією глазур'ю можна змащувати паски і пироги.
Дуже смачне м'ясне азу
Інгредієнти:
М'ясо яловичина, свинина і навіть курка (будь-яке)
150 гр. маринованого огірка або соленного
150 гр. Помідори або томатна паста
100 гр. моркви
Велика головка цибулі ріпчастої.
3 зубчики часнику
Перець, лаврове листя, приправа для м'яса.
Приготування:
М'ясо нарізаю поздовжніми шматочками, кидаю в розігріту сковороду і смажу. Поки м'ясо смажиться. Тим часом чищу овочі, кладу в міні комбайн цибулю і огірки разом всі шаткую. У подрумяненное м'ясо додаю цибулю і огірок, потім нашатковану моркву, томати. Якщо з томатів вийшло мало соусу, додати кип'яченої води, змішаної з невеликою кількістю борошна. Зменшити вогонь і ще трохи загасити
Коли азу майже готове, приправляємо часником, перцем, лавровим листом, щіпку приправи. На гарнір я люблю макарони або спагетті, бо макаронні вироби добре поєднуються з томатами.
Азу по-татарськи
Інгредієнти:
Яловичина(вирізка) 500 гр.
Картопля 7-8 шт.
Огірки сол. 3-4 шт.
Цибуля репч. 2 шт.
Морква 1 шт.
Часник 4-5 зубчиків
Селера 2 стебла
Томатний сік 1,5 ст.
Зелень петрушки 1 пучок
Лавровий лист
Сіль
перець
Спосіб приготування:
Овочі почистити і промыть.Картофель нарізати середніми кубиками,цибулю-дрібними кубиками,моркву,селеру і огірки-ломтиком.Мясо нарізати плоскими шматочками поперек волокон,завбільшки з третину ладони.Обжарить окремо м'ясо і картоплю,цибулю обсмажити разом з морковью.К обсмаженою цибулі і моркви додати огірки,тушкувати,помішуючи 7-10 мин.Затем влити томатний сік і тушкувати ще хвилин 10.Добавить сіль,перець і улюблені специи.Слжить в глиняний горщик м'ясо і картоплю шарами,чергуючи кожен шар із отриманим овочевим соусом,подрібненим часником і зеленью.Накрыть кришкою і поставити на 1 годину в розігріту духовку.Подавать посипавши рубаною зеленню петрушки.
Азу М'ясне
Інгредієнти:
М'ясо яловичина, свинина і навіть курка (будь-яке)
150 гр. маринованого огірка або соленного
150 гр. Помідори або томатна паста
100 гр. моркви
Велика головка цибулі ріпчастої.
3 зубчики часнику
Перець, лаврове листя, приправа для м'яса.
Приготування:
М'ясо нарізаю поздовжніми шматочками, кидаю в розігріту сковороду і смажу. Поки м'ясо смажиться. Тим часом чищу овочі, кладу в міні комбайн цибулю і огірки разом всі шаткую. У подрумяненное м'ясо додаю цибулю і огірок, потім нашатковану моркву, томати. Якщо з томатів вийшло мало соусу, додати кип'яченої води, змішаної з невеликою кількістю борошна. Зменшити вогонь і ще трохи загасити
Коли азу майже готове, приправляємо часником, перцем, лавровим листом, щіпку приправи. На гарнір я люблю макарони або спагетті, бо макаронні вироби добре поєднуються з томатами.
Азу з свинини
Інгредієнти:
Масло рослинне - 1 ст. ложка
Цибуля ріпчаста - 1/2 шт.
Томати - 1 шт.
Петрушка - 1 гілочка
Огірки солоні - 3 шт.
Часник - 1 зубчик
Свинина - 200 г
Сіль - за смаком
Томатна паста - 1 ст. ложка
Перець чорний мелений - за смаком
Приготування:
Нарізану соломкою свинину обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін 2-3 хвилини, додаємо тонко нарізану цибулю, нарізані соломкою солоні огірки, солимо, перчимо, додаємо томатну пасту, трохи води, дрібно порізані томати, часник, петрушку. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і готуємо 5-7 хвилин. Подаємо:)
Приємного апетиту!
Примітка: можна подати з обсмаженою картоплею і салатними листям.
Немає коментарів:
Дописати коментар