· Французький бісквіт-тост
·
· Інгредієнти:
· Звичайний випечений бісквіт
· Яйце - 6 шт
· Молоко - 1 склянка
· Цукор - 3 столових ложки
· Ванілін - 2 чайних ложки
· Вершкове масло - 4 столові ложки
· Кленовий сироп або мед
· Мускатний горіх
· Збиті вершки:
· Жирні вершки - 1 стакан
· Цукор - 3 столових ложки
· Ванілін - ½ чайної ложки
· Кориця
· Свіжі ягоди
Приготування:
· Яйця, молоко, цукор і ванілін збийте. Бісквіт розрізати на 8 частин і замочіть в яєчно-молочної суміші, тримаючи не більше хвилини. Обсмажте на розпеченій сковороді на вершковому маслі з обох сторін кожен шматок. Викладіть знову в формі пирога і подавайте з кленовим сиропом. Присипте мускатним горіхом. Вершки збийте на середній швидкості. Поступово всипте цукор і ванілін. Збільшіть швидкість на міксері і продовжуйте збивати до повітряних піків. Вершки викладіть на бісквіт. Присипте корицею і подавайте з ягодами.
Пісний апельсиновий бісквіт
Інгредієнти:
(стакан - 200 мл)
1 і 3/4 скл. борошна (просіяти)
1/2 ч.л. солі
3/4 ст. свіжовичавленого соку апельсинового соку
2 ч.л. апельсинової цедри
3/4 ст. цукру
1/3 скл. кукурудзяного (або іншої рослинної) без запаху
30 мл винного оцту
1 ч.л. питної соди, розчиненої у 2 ст.л. води
Для просочення і начинки:
100 мл свіжовичавленого апельсинового соку закип'ятити з 50 г цукру
апельсиновий (або абрикосовий) джем
Приготування:
1) Духовку розігріти до 175°С. Форму (діаметром 20-22 см) змастити рослинним маслом.
2) У чаші міксера збити на високій швидкості сік, масло, цедру і цукор до розчинення останнього. Додати оцет і знову збити.
3) Додати борошно і знову збити (на маленькій швидкості).
4) Ввести содовий розчин. Дуже швидко перемішати. Тісто почне збільшуватися в об'ємі. І швидко перелити тісто в підготовлену форму.
5) Випікати протягом 30-45 хвилин (в залежності від духовки). Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
6) повністю Готовий бісквіт остудити, розрізати вздовж на два коржа, просочити охолодженим апельсиновим сиропом і змастити підігрітим джемом. Прикрасити за бажанням.
Джерело: форум say7 Автор: Юля (molyavkayula)
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами
Інгредієнти:
Звичайний бісквіт (домашній або купувальний)
Вершки для збивання - 470 мл
Цукор - ¼ склянки
Ягоди і фрукти
Цедра лимона
Помадка:
Цукор - ¾ склянки
Вершкове масло - 4 столові ложки
Яйце - 2 шт
Крохмаль - 1 столова ложка
Сік 1 лимона
Молоко - ½ склянки
Щіпка солі
Приготування:
Помадка:
У каструлі нагрійте молоко, довівши майже до кипіння. В цей час змішайте в міксері масло кімнатної температури і цукор. Додайте крохмаль. Поступово влийте молоко, сік лимона і всипте щіпку солі. Поверніть збиту масу назад у каструльку і готуйте на маленькому вогні, періодично помішуючи, до загустіння 5-7 хвилин. Остудіть перед використанням.
Збийте вершки міксером до стійких піків. Всипте цукор і збийте ще близько 30 секунд. Бісквіт розрізати на 3 шари. Промажте збитими вершками і лимонної помадкою між кожним шаром. Прикрасьте збитими вершками, ягодами, фруктами і лимонною цедрою.
Медовий бісквіт
Інгредієнти:
Яйця − 3 шт.
Цукрова пудра − 70 гр.
Рідкий мед − 1 ст.л.
Борошно пшеничне − 120 гр.
Варена згущене молоко − 300 гр.
Вершкове масло − 100 гр.
Волоські горіхи − 1 ст.
Білий шоколад − 150 гр.
Приготування:
Бісквіт, приготований на медовій основі, виходить особливо пишним і високим, тому що завдяки меду тісто при збиванні добре збільшується в обсязі.
1. Змішати яйця, рідкий мед і цукрову пудру. Збивати міксером до тих пір, поки маса не збільшиться в 3-4 рази і не посвітлішає.
2. Додати просіяне борошно. Перемішати, піднімаючи тісто знизу вгору.
3. Тісто вилити у форму для випічки і поставити в розігріту до 180 гр. духовку. Готовність бісквіта перевіряти дерев'яною шпажкою.
4. Бісквіт повністю охолодити. Гострим ножем розрізати на 2 частини.
ДЛЯ КРЕМУ:
- згущене молоко проварити на водяній бані 1 годину;
- додати м'яке вершкове масло і збити до одержання пишної маси;
- горіхи подрібнити і додати в крем.
Нижній корж просочити кремом і накрити верхньою частиною. Верх торта рівномірно намазати залишилися кремом.
#десерты@bon.appetit
Швидкий бісквіт до сніданку
Інгредієнти:
1 яйце збити, додаючи по черзі 3 ст.л. цукру, 3 ч. л. какао, 3 ст. л. борошна, трохи розпушувача, 3 год..л. раст.масла, 2 ст.л. молока. Вийде рідке тісто.
Приготування:
В невелику чашку або відповідну форму викласти порізане дрібними кубиками маленьке яблучко (можна інші фрукти-ягоди), залити зверху тісто і в мікрохвильовку на 3 хв. на макс.потужність.
Подавати у формі (чашці) на сніданок до чаю-кави
#завтрак@bon.appetit
БІСКВІТ З ФРУКТОВОЮ НАЧИНКОЮ
Інгредієнти:
для бісквіта:
250 г розм'якшеного вершкового масла
1 склянку цукрового піску
3 яйця
2 склянки просіяного борошна для млинців
2 столові ложки гарячої води
для начинки:
1 склянку ( якщо не сильно любите солодке тоді 0,5 склянки) цукрової пудри
М'якоть фруктів (я взяла 2 банана, 2 ківі, виноград і манго)
Нагрійте духовку до 190 градусов.7
Приготування:
1)Вершкове масло і цукор покладіть в миску і збити міксером, поки маса не стане густою.
2)Влийте яйця і розтирайте, поки не вийде однорідна маса.
3)Додайте борошно і гарячу воду.
4)Викладіть тісто у форму ложкою і вирівняйте поверхню.
5)Випікайте 30-45 хвилин. Перевірте готовність, протикаючи паличкою: вона повинна залишитися сухою.
6)торт Охолодіть і розріжте на 3 коржа.
7)Щоб приготувати начинку, змішайте цукрову пудру і м'якоть фруктів до отримання однорідної маси.
8)Промажте кожен корж начинкою. Дайте вбратися.
9)За бажанням можна промахнутися і верхній корж.
Бісквіт із згущеного молока
Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.
Інгредієнти:
- 1 б. згущеного молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- розпушувач;
- 250 р борошна;
- 1 ст. л. какао.
Приготування:
Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.
Поступово додавати борошно з розпушувачем.
За бажанням додати какао або інші наповнювачі.
Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.
Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С
Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.
Немає коментарів:
Дописати коментар