четвер, 17 квітня 2014 р.

Біляші

Біляші



Інгредієнти:

Тісто:
3 склянки борошна
1 стакан води
25 грам живих дріжджів
3 чайних ложки цукру
1,5 чайних ложки солі
3-5 столових ложок рослинного масла

Начинка:
300 грам фаршу
1 велика цибулина

Приготування:

Попередньо готуємо начинку. Перемелюємо в рівних частках свинину і яловичину плюс велика цибулина. Солимо, перчимо, додаємо трохи холодної води(2 столових ложки), з нею біляші будуть соковитіше. Глявное, не перестаратися, у мене в таких випадках біляші погано ліпляться, рвуться, і цінний сік витікає на сковорідку. Але і зовсім без води погано.

Замішуємо пісне дріжджове тісто. Коли підійде, обмиаем один-два рази, даємо знову піднятися і можна починати ділити на порційні кульки розміром з дрібне яйце.

Розкачуємо кульки в блін розміром з блюдце. У центр кладемо столову ложку начинки, злегка розрівнюємо її.

Ліпимо біляші, загортаючи тісто до центру, і закладаючи його складками.

Відправляємо на сковороду з розпеченим масло, укладаючи отвором вниз. В ідеалі варто смажити у великій кількості олії, але у мене так не виходить, смажу в невеликому. Коли біляші просмажаться з одного боку, обережно перевертаємо , так щоб не витік сік. По-перше, він горить на сковорідці, і масло доводиться міняти, а по-друге, без соку біляші сильно програють у смаку.

Подавати біляші краще гарячими, мені ще подобається вмочати їх у присоленный і приправлений сухими травами кефір,але це вже на любителя.
Біляші



"Ледачі біляші"



Інгредієнти:
Тісто
-сир 5% - 250гр
-яйце - 2шт
-сіль щіпка
-цукор щіпка
-сода не повна чайна ложка
-оцет столовий лож
-борошно
-рослинна олія
Начинка
-фарш - 500гр
-цибуля - 2-3шт
-сіль
-перець
-улюблені трави

Приготування:
1. Змішує всі компоненти для тіста, соду гасимо оцтом і теж в тісто. Замішуємо не дуже круте тісто.
2. У фарш додати перемелений цибулю можна дрібно порізаний, сіль, перець, травички, добре вимішати. 3. Тісто ділимо на дві частини і розкачуємо прямокутником.
4. Починаємо викладати фарш на більшу сторону нашого прямокутника.
5. Скачуємо рулетом. Ріжемо рулет на п'ятаки, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на олії на невеликому вогні під кришкою з двох боків до рум'яного кольору.
Автор Ірина Орлова
"Ледачі біляші"






Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:
1. Спочатку зробити тісто:
2. У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
3. Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
4. До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
5. Додати дріжджову суміш і перемішати.
6. Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
7. Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
8. У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
9. Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
10. У цей час приготувати начинку:
11. До фаршу видавити часник.
12. Додати дрібно порізану цибулю
13. Додати спеції і перемішати.
14. Влити вершки і знову перемішати.
15. Ліпимо і смажимо:
16. Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
17. Дати їм постояти хвилин 10.
18. З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
19. На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
20. В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
21. Дати постояти хвилин 15.
22. Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
23. Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
24. І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Ось і все!
Біляші



Біляші



Інгредієнти:
2,5 склянки просіяного борошна
180 мл. теплого молока
7 г.сухих дріжджів
1 ч.л.ложка цукру
1ст.ложка рослинного масла
250г домашнього фаршу
1 велика цибулина
сіль, перець

Приготування:
1. Змішати молоко, цукор, дріжджі, рослинна олія і сіль. Поступово всипати борошно. Вимісити тісто, накрити і залишити на 1,5-2 години.
2. Цибулю подрібнити і змішати з фаршем. Приправити сіллю і перцем.
3. Виліпити з тіста коржики діаметром 10 см.Разложить на них по 1 ст. л. фаршу. Краї тіста підтягнути до середини, залишивши невеликий отвір. Обсмажити біляші в розігрітому маслі, 7 хв. з кожної сторони.
Біляші






Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Біляші

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика