середу, 9 квітня 2014 р.

Хоткейки (млинці).

Хоткейки (млинці).



Дуже часто в американських фільмах показують, як американці їдять пухкі млинці або оладки розміром з блюдце.Хоткейки відрізняються від панкейків(американських млинчиків) способом випічки. Вони абсолютно не масляні. Можна хоткейки випікати з різними наповнювачами по вашому смаку,а так само можна випікати і без цукру і подавати з розплавленим сиром або слабосоленої сьомгою. Спробуйте це дуже смачно!

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4-5 штук
Складність страви: #d3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины #из_молока

Вам буде потрібно:

яйце - 1 шт
120 мл. молока
25 грам цукру
5 гр розпушувача
120 грам борошна
ваніль

Як готувати:

1. Яйце збиваємо з молоком і цукром. Додаємо ваніль.

2. Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем. Перемішуємо добре.

3. Для отримання рівного кольору, як у кіно, рекомендуємо сковороду охолодити на мокрому рушнику, але можна і не заморочуватися. Отже, нам знадобиться мокрий рушник. Розігріваємо сковороду і охолоджуємо її на рушник протягом однієї-двох секунд. Якщо скоровородку не охолодити, то млинець підсмажиться нерівномірно.

4. Відразу ж виливаємо тісто. Виливаємо тісто ополоником з достатньої висоти, щоб хоткейк відразу розтікся. Якщо рівний колір не важливий, знову ж таки, можна виливати як зручно.

5. Ставимо на середньо-слабкий вогонь під кришку.

6. Коли млинець починає пузиритися, перевертаємо.

7. Готуємо під кришкою поки млинець не почне шипіти.

8. Готово, можна перекладати на тарілку!

9. Подавати гарячими з вершковим маслом, кленовим сиропом, варенням, фруктами, гарячим шоколадом.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - ми навчимо Вас готувати
Хоткейки (млинці).



Млинці з сирною начинкою.



"Не життя, а масляна", - кажуть у народі, що передбачає хорошу і сите життя. З млинцями жити насправді добре і ситно!

Час приготування: 35-40 хвилин
Порцій: 2
Складність страви: #d2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины

Вам буде потрібно:

Млинці:
Яйце - 4 шт
Борошно - 1 склянка
Цукор - 1/3 склянки
Молоко - ¾ склянки
Вода - ¼ склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Щіпка солі
Рослинна олія для смаження

Начинка:
Сир рікотта - 200 г
Вершковий сир - 220 г
Цукор - ¼ склянки
Жовток - 1 шт
Сік лимона - 2 чайних ложки
Ванілін - 1 чайна ложка
Щіпка солі

Як готувати:

1. Змішайте всі інгредієнти для млинців і збийте до однорідної маси без грудочок.

2. На розпеченій сковороді на рослинному маслі обсмажте тонкі млинці з одного боку до золотистої скоринки (з другої сторони не обсмажуйте!).

3. Для начинки викладіть інгредієнти в миску і розімніть вилкою. Консистенція повинна бути однорідною, але з грудочками.

4. Викладіть 3 столових ложки начинки на обсмажену сторону млинця і поверніть конвертиком.

5. Повторіть з рештою млинцями і начинкою. Обсмажте складені млинці з обох сторін до хрусткої золотистої скоринки на сковорідці.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - покрокові фоторецепты для новачків і професіоналів
Млинці з сирною начинкою.
Млинці з сирною начинкою.
Млинці з сирною начинкою.
Млинці з сирною начинкою.
Млинці з сирною начинкою.
Млинці з сирною начинкою.
Млинці з сирною начинкою.
Млинці з сирною начинкою.
Млинці з сирною начинкою.






Пшеничні млинці на кефірі.



Повірте мускатний горіх дійсно зробить млинці неповторними!

Час приготування: 30-35 хвилин
Порцій: 2
Складність страви: #d3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины

Вам буде потрібно:

1 склянку пшеничного борошна
1 склянка борошна грубого помелу для випічки
3 столових ложки цукру
2 чайних ложки цукру
1 чайна ложка соди
½ чайної ложки солі
½ чайної ложки мускатного горіха
3 столові ложки розтопленого масла
3 склянки кефіру
2 великих яйця
½ чайної ложки вершкового масла (змащувати сковороду)

Як готувати:

1. Злегка збити яйця з допомогою виделки.

2. Перемішати у великій мисці всі сухі інгредієнти.

3. Додати збиті яйця і розтоплене масло (переконайтеся, що масло не гаряче, інакше яйця можуть заваритися)

4. В отриману масу влийте кефір і гарненько перемішайте з допомогою віночка до отримання однорідної маси.

5. В ідеалі краще використовувати гарну млинцеву сковороду, яку необхідно змастити ½ чайної ложки вершкового масла. Температуру краще підтримувати на середньому вогні, якщо сковорода стає занадто гарячою, то на деякий час вимкнути і навпаки.

6. Візьміть мірний стакан і зачерпніть трохи тіста.

7. Вилийте тісто на підігріту сковороду і почекайте. Краще робити 1 млинець. Отже, зачекайте поки з'являться бульбашки на поверхні і почнуть сідати. Коли пухирці лопаються ні за що не заливайте їх заново тестом.

8. Переверніть і повторіть!

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - покрокові фоторецепты для новачків і професіоналів
Пшеничні млинці на кефірі.
Пшеничні млинці на кефірі.
Пшеничні млинці на кефірі.
Пшеничні млинці на кефірі.
Пшеничні млинці на кефірі.
Пшеничні млинці на кефірі.
Пшеничні млинці на кефірі.
Пшеничні млинці на кефірі.
Пшеничні млинці на кефірі.
Пшеничні млинці на кефірі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика