Хоткейки (млинці).
Дуже часто в американських фільмах показують, як американці їдять пухкі млинці або оладки розміром з блюдце.Хоткейки відрізняються від панкейків(американських млинчиків) способом випічки. Вони абсолютно не масляні. Можна хоткейки випікати з різними наповнювачами по вашому смаку,а так само можна випікати і без цукру і подавати з розплавленим сиром або слабосоленої сьомгою. Спробуйте це дуже смачно!
Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4-5 штук
Складність страви: #d3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины #из_молока
Вам буде потрібно:
яйце - 1 шт
120 мл. молока
25 грам цукру
5 гр розпушувача
120 грам борошна
ваніль
Як готувати:
1. Яйце збиваємо з молоком і цукром. Додаємо ваніль.
2. Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем. Перемішуємо добре.
3. Для отримання рівного кольору, як у кіно, рекомендуємо сковороду охолодити на мокрому рушнику, але можна і не заморочуватися. Отже, нам знадобиться мокрий рушник. Розігріваємо сковороду і охолоджуємо її на рушник протягом однієї-двох секунд. Якщо скоровородку не охолодити, то млинець підсмажиться нерівномірно.
4. Відразу ж виливаємо тісто. Виливаємо тісто ополоником з достатньої висоти, щоб хоткейк відразу розтікся. Якщо рівний колір не важливий, знову ж таки, можна виливати як зручно.
5. Ставимо на середньо-слабкий вогонь під кришку.
6. Коли млинець починає пузиритися, перевертаємо.
7. Готуємо під кришкою поки млинець не почне шипіти.
8. Готово, можна перекладати на тарілку!
9. Подавати гарячими з вершковим маслом, кленовим сиропом, варенням, фруктами, гарячим шоколадом.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - ми навчимо Вас готувати
Млинці з сирною начинкою.
"Не життя, а масляна", - кажуть у народі, що передбачає хорошу і сите життя. З млинцями жити насправді добре і ситно!
Час приготування: 35-40 хвилин
Порцій: 2
Складність страви: #d2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины
Вам буде потрібно:
Млинці:
Яйце - 4 шт
Борошно - 1 склянка
Цукор - 1/3 склянки
Молоко - ¾ склянки
Вода - ¼ склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Щіпка солі
Рослинна олія для смаження
Начинка:
Сир рікотта - 200 г
Вершковий сир - 220 г
Цукор - ¼ склянки
Жовток - 1 шт
Сік лимона - 2 чайних ложки
Ванілін - 1 чайна ложка
Щіпка солі
Як готувати:
1. Змішайте всі інгредієнти для млинців і збийте до однорідної маси без грудочок.
2. На розпеченій сковороді на рослинному маслі обсмажте тонкі млинці з одного боку до золотистої скоринки (з другої сторони не обсмажуйте!).
3. Для начинки викладіть інгредієнти в миску і розімніть вилкою. Консистенція повинна бути однорідною, але з грудочками.
4. Викладіть 3 столових ложки начинки на обсмажену сторону млинця і поверніть конвертиком.
5. Повторіть з рештою млинцями і начинкою. Обсмажте складені млинці з обох сторін до хрусткої золотистої скоринки на сковорідці.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - покрокові фоторецепты для новачків і професіоналів
Пшеничні млинці на кефірі.
Повірте мускатний горіх дійсно зробить млинці неповторними!
Час приготування: 30-35 хвилин
Порцій: 2
Складність страви: #d3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины
Вам буде потрібно:
1 склянку пшеничного борошна
1 склянка борошна грубого помелу для випічки
3 столових ложки цукру
2 чайних ложки цукру
1 чайна ложка соди
½ чайної ложки солі
½ чайної ложки мускатного горіха
3 столові ложки розтопленого масла
3 склянки кефіру
2 великих яйця
½ чайної ложки вершкового масла (змащувати сковороду)
Як готувати:
1. Злегка збити яйця з допомогою виделки.
2. Перемішати у великій мисці всі сухі інгредієнти.
3. Додати збиті яйця і розтоплене масло (переконайтеся, що масло не гаряче, інакше яйця можуть заваритися)
4. В отриману масу влийте кефір і гарненько перемішайте з допомогою віночка до отримання однорідної маси.
5. В ідеалі краще використовувати гарну млинцеву сковороду, яку необхідно змастити ½ чайної ложки вершкового масла. Температуру краще підтримувати на середньому вогні, якщо сковорода стає занадто гарячою, то на деякий час вимкнути і навпаки.
6. Візьміть мірний стакан і зачерпніть трохи тіста.
7. Вилийте тісто на підігріту сковороду і почекайте. Краще робити 1 млинець. Отже, зачекайте поки з'являться бульбашки на поверхні і почнуть сідати. Коли пухирці лопаються ні за що не заливайте їх заново тестом.
8. Переверніть і повторіть!
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - покрокові фоторецепты для новачків і професіоналів
Немає коментарів:
Дописати коментар