вівторок, 22 квітня 2014 р.

Фруктово-бісквітний торт

Фруктово-бісквітний торт



Для бісквіта:
4 яйця
1 ст. цукру
1 ст. борошна
ванілін
по дрібці солі і лимонної кислоти

Для крему:
500 мл сметани
1 ст. цукру
ванілін
30-40 г желатину + 0,5ст. води (чим більше соковитих фруктів, тим більше желатину!)
Фрукти. У мене ківі, банан, апельсин і полуниця.

Приготувати бісквіт. Відокремити білки від жовтків і збити з дрібкою солі і лимонної кислоти в пишну стійку масу. Збивати спочатку на малій швидкості (до появи хорошої піни), потім поступово швидкість збільшити до максимальної, додаючи цукор маленькими порціями.
Тепер збиваємо жовтки з цукром і ваніліном, поки маса не стане пишною і світлою. Додаємо трохи борошна до жовтків (десь 1/4-1/3) і ще збиваємо (перемішуємо). Тепер акуратно вмішуємо (дерев'яною лопаткою) білки і слідом борошно. Руху при перемішуванні повинні бути дуже акуратними (як би піднімаючи тісто знизу вгору).
Підготуємо форму. На дно форми кладемо промаслений папір для випічки. Стінки форми змащуємо маслом. Деякі кажуть, що масло утруднює підйом бісквіта, але я вважаю, що по маслу йому легше підніматися. Але ви робіть як звикли... можна і стінки закрити папером.
У мене бісквіт турбувався близько години при 180 гр. Духовку відкривати не можна!

Готовий бісквіт дістати з форми, охолодити, відрізати нижню частину (1 см по висоті). Решту порізати на невеликі кубики.
Замочити желатин у воді на 30-40 хв. Форму для торта вистелити харчовою плівкою. Порізати фрукти шматочками і красиво укласти на стінки форми. Решта фрукти порізати невеликими кубиками. Збити сметану з цукром і ваніліном до кремоподібної маси. Нагрівання, розпустити желатин (не доводячи до кипіння). Желатин додати до сметанному крему, всипати фрукти і бісквітні кубики. Швидко, але акуратно перемішати і викласти в підготовлену форму. Зверху накрити бісквітної пампушкою, трохи придавивши її. Закрити торт звисаючими краями плівки і прибрати в холодильник (бажано на ніч). Потім розкрити краю плівки, накрити торт стравою (на якому він буде подаватися) і перевернути так, щоб форма з тортом опинилася на блюді. Акуратно зняти форму і плівку.
Приємного апетиту!
Фруктово-бісквітний торт



Бісквітний торт з полуницею «Шарм»



ПРОДУКТИ
Автор рецепта
Stelmi

Для бісквіта:
борошно - 1,5 склянки (склянку - 250 мл),
крохмаль - 2 ст.л.,
цукор - 1 склянка,
вершкове масло або маргарин - 150 г,
розпушувач - 1 ч.л.,
сіль - ½ ч.л.,
яйця - 3 шт.,
сметана будь-якої жирності - ½ склянки,
ванільний цукор - 1 ч.л.

Для крему і прошарку -
полуниця - 500 г,
вершки для збивання (жирність не менше 30%) - 400 мл, цукрова пудра - ¾ склянки,
цукровий пісок - 3 ст.л.

ПРИГОТУВАННЯ




































































Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика