Копчений лосось на дощечці і сальса з авокадо.
Приготований на гарячій кедрової дошці, лосось набуває димний аромат і легкий ароматичний обертон, який поліпшить будь-яку рибу.
Час приготування: 60 хв + 1 годину на охлаждние сальси
Порцій: 4-6
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_рыбу #из_лосося
Вам буде потрібно:
1,5 кг філе лосося, бажано свіжий
1/2 чайної ложки перцю
1/4 склянки зеленого цибулі, свіжий, порізаний
1 столову ложку оливкової олії
1 зубчик часнику, очищений
1 кедрова дошка для гриля
Сальса з авокадо:
4 помідора, без семен і порізані (або 15 гр. Консервів з помідор)
1 авокадо, очищений і нарізаний кубиками
1/4 склянки червоного цибулі, тонко нарізаного
3 столові ложки кінзи, свіжої, грубо нарізаною
2 столові ложки оливкової олії
1 столова ложка свіжого соку лайма
цедра одного лайма
Як готувати:
1. Перш ніж почати копчення, вимочіть дошку у воді 2 години. Використовуйте камінь або банку з консервами, щоб тримати дошку повністю під водою. Перед тим, як помістити рибу на дошку, протріть цю сторону дошки часником і змастіть оливковою олією.
2. Промийте стейки лосося холодною водою. Покрийте кожен шматочок з кожної сторони оливковою олією.
3. Розігрійте гриль до 320 градусів.
4. Помістіть вологу дошку з рибою на грилі так, щоб вона рівномірно і добре прогрівалася, але не настільки, щоб дерево загорілося. Закрийте кришку гриля. (в якості запобіжного заходу тримайте пляшку з водою поруч з грилем, щоб погасити зайве полум'я). Періодично перевіряйте, щоб переконатися, що дошка лише димить, а не горить.
5. Тримайте лосося на грилі 20 - 30 хвилин, в залежності від інтенсивності вогню, який на пряму підсмажує рибу. Коли стейк лосося легко розділяється на шматки, і температура всередині нього досягла 60 градусів, лосось потрібно знімати з вогню. Дошка може бути дуже гарячою, використовуйте прихватки.
6. Приготування сальси з авокадо:
Передбачене кількість інгредієнтів дозволяє зробити сальсу на 4 персони, тому змінюйте кількість за вашим бажанням і потребам.
Поріжте авокадо, помідори і цибуля на дрібні кубики. Поріжте кінзу і змішайте з авокадо, помідорами, цибулею і цедрою лайма. Збийте сік лайма і оливкове масло. Потім полийте на суміш. Накрийте і поставте в холодильник мінімум на 1 годину.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - ще більше смачних страв
Брускетта з авокадо і креветками.
Подайте ці брускетти до "Маргарита" з крижаною крихтою. Для приготування коктейлю проведіть часточкою лайма по краю 4 келихів, занурте в келихи сіль, щоб отримати гарну крайку. Змішайте в блендері 2 склянки крижаної крихти, 120 мл текіли, 100 мл соку лайма, 60 мл лікеру «тріпл сек», 2 столові ложки цукрового сиропу (цукор і вода - 1:1, нагріти до розчинення) і 4 листка каффирового лайма, нарізані невеликими шматочками. Розлийте готовий коктейль по келихах, вийнявши каффировый лайм.
Час приготування: 20 хв
Порцій: 4-6
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_закуски #из_креветок
Вам буде потрібно:
багет, порізаний на 18 тонких скибочок
трохи оливкової олії
1 великий авокадо
2 чайні ложки соку лайма
½ довгого стручка перцю чилі
1/3 склянки домашнього майонезу
2 столові ложки зелені кінзи (можна замінити петрушкою), посіченою + трохи цілих аркушів для подачі
36 невеликих креветок, відварених і очищених
Як готувати:
1. Розігріти духовку до 200°С. Змастити маслом деко.
2. Викласти скибочки багета на деко і злегка збризнути маслом. Поставити в духовку на 8-10 хвилин або до отримання золотистого кольору і хрусткої скориночки. Дати охолонути.
3. У мисці змішати дрібно нарізану м'якоть авокадо, сік лайма і очищений від насіння і дрібно порубаний чилі. Посолити і поперчити за смаком. В іншій мисці змішати майонез і зелень.
4. Викласти на кожен шматок багета ложку суміші з авокадо, 2 креветки, трохи майонезу і прикрасити листочком зелені.
Приємного апетиту!
Автор: Flavor
Академія кулінарії - від простих до складних страв.
Роли з лососем і сирною пастою авокадо
Якщо готуєте або пробуєте в перший раз - те, що треба.
Час приготування: 20 хвилин + час на охолодження
Порцій: 2
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_роллы #из_лосося
Вам буде потрібно:
500 г копченого лосося
2 стиглих авокадо
675 г сиру
2-3 чайних ложки васабі
сік половини лимона
пучок шпинату
сіль і перець
кунжут
Як готувати:
1. Стиглий авокадо змішайте з сиром. Додайте васабі, посоліть і поперчіть.
2. Викладіть нарізану лосось на килимок, застелений харчовою плівкою. Зверху викладіть листя шпинату, намажте сирну масу.
3. Скрутіть рол і покладіть в такому вигляді в холодильник на пару годин до подачі. Перед подачею наріжте на маленькі роли і присипте кунжутом.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - покрокові фоторецепты для новачків і професіоналів
Немає коментарів:
Дописати коментар