АДЖИКА
Інгредієнти:
• Помідори 2,5 кг.;
• морква 1 кг;
• перець солодкий 1 кг;
• яблука (зелені) 1 кг.;
• перець чилі 3-4 шт.;
• часник 6 головок;
• цукор 220 р.;
• сіль 50 р.;
• рослинна олія 200 мл;
• оцет 9% 220 мл
Приготування:
Овочі намити, почистити. Пропустити через м'ясорубку помідори, морква, перець солодкий, яблука, перець чилі. Овочі добре перемішати і поставити на вогонь. З моменту закипання варити 1 годину. В кінці варіння додати часник (часник пропустити через м'ясорубку), цукор, сіль, олію, оцет. Все добре перемішати, зняти з вогню і розкласти по стерильним банкам. Укутати банки в плед і залишити до повного охолодження. Приємної Вам консервації!
Автор: Вероніка Крамар (за рецептом Людмили Меньшикова)
Приємного апетиту!
Джерело: Funny Home • Твій дім
#Кулинария@funny.home
Аджика «Червоний жовтень»
Інгредієнти:
• 1 кг. помідорів;
• 100 гр часнику;
• 300 гр. болгарського червоного перцю;
• 1 невеликий перчик чилі (8-10 див);
• 1 ст. ложка солі;
• 1/3 ст.ложки оцту столового;
• 1/3 ст.ложки цукру.
Приготування:
Все пропускаємо через м'ясорубку, додаємо оцет + сіль + цукор.
У мене вийшло 2 банки 0,5 кг. + пиалочка до столу.
Приємного апетиту!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти
#Заготовки@funny.chef
#Соусы@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Аджика
Вам буде потрібно:
2,5 кг помідорів
1 кг моркви
1 кг солодкого червоного перцю
100 г гіркого перцю
150-200 г цукру
1/4 склянки солі
150 г раст. масла
200 г часнику
зелень (петрушка, кріп)
Приготування:
1. Натріть моркву на середній тертці.
2. Помідори помийте, поріжте навпіл.
3. Перці очистіть від насіння і розрізати на 4 частини, гіркий перець і часник.
4. Перемолите всі овочі в м'ясорубці.
5. Вилийте в каструлю і варіть 1,5 години.
6. Через 1,5 години додайте олію, цукор, сіль і зелень.
7. Варіть ще 30 хвилин.
Приємного апетиту!
Зелена аджика
Інгредієнти:
650-700 г зеленого гострого перцю (бажано зелений)
150 г кінзи
130 г зелені селери
130 г кропу
130 г петрушки
20 г мелених насіння коріандру
3 чт ложки солі
2 головки часнику
2 зелених болгарських перцю
4 чт ложки білого винного оцту
Приготування:
1. Перець і зелень перемити
2. У перцю видалити насіння і плодоніжку, часник почистити, крупно порубати зелень
3. Зелень, перець і часник пропустити через м'ясорубку 4-5 разів
4. Додати мелений коріандр, сіль і оцет. Перемішати. Аджика повинна бути трохи солонуватою
5. Банки промити і прогріти в духовці
6. Аджику скласти в підготовлені банки. Зберігати в холодильнику
АДЖИКА
Серед східних приправ, які ми часто використовуємо великою пошаною користується аджика. Люди часто її купують в магазинах і супермаркетах. Але навіщо ходити далеко, якщо є свій город. Давайте спробуємо приготувати аджику своїми силами.Ингредиенты для аджики
Зазначені маси спецій підходять для виготовлення 5 півлітрових банок аджики. 2,5 кг томатів
1 кг солодкого перцю
1 кг кислих яблук (антонівка)
0,5 кг моркви
200 г часнику
2-3 стручків гіркого перцю
50 г оцту
півсклянки цукру
250 г соняшникової олії
сіль додаємо за смаком
Спосіб приготування аджики
Всі овочі прокручуємо через м'ясорубку і варимо півтори години в каструлі, постійно помішуючи. Часник додати в самому кінці. Розкласти по стерильним банкам і закатати.
Приємного апетиту!
Аджика ахуенная!
Аджика "Червоний жовтень"
1 кг помідорів
100 гр часнику
300гр болгарського червоного перцю
1 невеликий перчик чилі (8-10см)
1ст.ложка солі
1/3 ст.ложки оцту столового
1/3 ст.ложки цукру
все пропускаємо через м'ясорубку, додаємо оцет+сіль+цукор.
у мене вийшло 2 банки 0,5кг + пиалочка до столу=)
приємного апетиту!!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар