Макові млинці на кефірі.
На цьому тижні святкується Масляна! Запасаємося рецептами млинців!
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины #из_мака
Вам буде потрібно:
130 г борошна
2 ст л цукру
1 год л пекарського порошку
0,5 год л соди
щіпка солі
2 ст л маку
цедра 1 лимона
2 яйця
235 г кефіру
1 год л ванільного екстракту
Масло для смаження
Як готувати:
1. Збити яйця з кефіром і цукром.
2. В окремій мисці просіяти борошно, пекарський порошок і соду, частинами ввести в тісто.
3. Додати насіння маку, цедру лимона і ванільний екстракт.
4. З отриманого тіста спекти млинці на розпеченій сковороді.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Лимонні млинці.
Смачні млинці з лимонною ноткою.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 6
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины #из_лимона
Вам буде потрібно:
240 мл йогурту
2 великих яйця
260 г борошна
2 ч л пекарського порошку
1 год л соди
щіпка солі
6 ст л цукру
180 мл лимонного соку
масло для смаження млинців
Як готувати:
1. Збити яйця з йогуртом до однорідності.
2. Додати цукор.
3. В окремій мисці просіяти борошно з пекарським порошком, содою і сіллю, частинами додати тісто.
4. Влити лимонний сік, перемішати тісто.
5. Млинці пекти на розпеченій сковорідці, не даючи їм сильно зарум'яниться.
Особливо смачно з лохиною.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Милі фруктові млинці.
Прості тонкі млинчики, та з фруктами, а якщо ще покласти кульку ванільного морозива, то від такої страви просто неможливо відмовитися...
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4
Складність страви: #m2_ из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины #из_фруктов
Вам буде потрібно:
Борошно - 1 склянка
Яйце
Молоко - 1 стакан
Вода - ½ склянки
Сіль - ¼ чайної ложки
Вершкове масло - 2 столових ложки (розтоплене)
Начинка:
Яблучне пюре
Банани
Ягоди
Інші фрукти
Як готувати:
1. Збийте в мисці борошно з яйцем. Влийте молоко і воду, перемішайте. Посоліть і додайте вершкове масло і збийте до однорідної маси.
2. Обсмажте тонкі млинці близько 2 хвилин з одного боку до світло-коричневого кольору. На кожен млинець викласти фруктову начинку.
Подавайте теплими.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Млинці з рікоттою.
Спробуйте несподіване поєднання шоколаду з базиліком і рікоттою!
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины #из_рикотты
Вам буде потрібно:
Борошно цільнозернові - ½ склянки
Борошно для випічки - ½ склянки
Коричневий цукор - 2 столових ложки
Розпушувач - 1 столова ложка
Щіпка солі
Рікотта - 200 г
Молоко - ¾ склянки
Вершкове масло - 3 столові ложки
Яйце - 1 шт
Маленькі шматочки шоколаду / шоколадна стружка - ½ склянки
Базилік - 2 столових ложки (10-12 свіжих листів)
Кленовий сироп
Як готувати:
1. Нагрійте сковороду і налийте оливкова олія. Базилік дрібно наріжте.
2. Борошно, цукор, розпушувач і сіль змішати в одній мисці, а в іншу розбийте яйце, додайте рікотту молоко і розтоплене масло. Збийте.
3. Поєднайте 2 суміші і перемішайте до однорідної маси.
4. Потім додайте шоколадні шматочки і дрібно нарізаний базилік.
5. Знову перемішайте.
6. На гарячу сковороду наливайте тісто і через 2-3 хвилини перевертайте (щоб краї ставали золотистими).
7. Подавайте з вершковим маслом і/ або кленовим сиропом.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Немає коментарів:
Дописати коментар