вівторок, 1 квітня 2014 р.

Макові млинці на кефірі.

Макові млинці на кефірі.



На цьому тижні святкується Масляна! Запасаємося рецептами млинців!

Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины #из_мака

Вам буде потрібно:

130 г борошна
2 ст л цукру
1 год л пекарського порошку
0,5 год л соди
щіпка солі
2 ст л маку
цедра 1 лимона
2 яйця
235 г кефіру
1 год л ванільного екстракту

Масло для смаження

Як готувати:

1. Збити яйця з кефіром і цукром.

2. В окремій мисці просіяти борошно, пекарський порошок і соду, частинами ввести в тісто.

3. Додати насіння маку, цедру лимона і ванільний екстракт.

4. З отриманого тіста спекти млинці на розпеченій сковороді.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - від простих до складних страв
Макові млинці на кефірі.
Макові млинці на кефірі.



Лимонні млинці.



Смачні млинці з лимонною ноткою.

Час приготування: 10 хв.
Порцій: 6
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины #из_лимона

Вам буде потрібно:

240 мл йогурту
2 великих яйця
260 г борошна
2 ч л пекарського порошку
1 год л соди
щіпка солі
6 ст л цукру
180 мл лимонного соку

масло для смаження млинців

Як готувати:

1. Збити яйця з йогуртом до однорідності.

2. Додати цукор.

3. В окремій мисці просіяти борошно з пекарським порошком, содою і сіллю, частинами додати тісто.

4. Влити лимонний сік, перемішати тісто.

5. Млинці пекти на розпеченій сковорідці, не даючи їм сильно зарум'яниться.

Особливо смачно з лохиною.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - від простих до складних страв
Лимонні млинці.
Лимонні млинці.






Милі фруктові млинці.



Прості тонкі млинчики, та з фруктами, а якщо ще покласти кульку ванільного морозива, то від такої страви просто неможливо відмовитися...

Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4
Складність страви: #m2_ из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины #из_фруктов

Вам буде потрібно:

Борошно - 1 склянка
Яйце
Молоко - 1 стакан
Вода - ½ склянки
Сіль - ¼ чайної ложки
Вершкове масло - 2 столових ложки (розтоплене)

Начинка:
Яблучне пюре
Банани
Ягоди
Інші фрукти

Як готувати:

1. Збийте в мисці борошно з яйцем. Влийте молоко і воду, перемішайте. Посоліть і додайте вершкове масло і збийте до однорідної маси.

2. Обсмажте тонкі млинці близько 2 хвилин з одного боку до світло-коричневого кольору. На кожен млинець викласти фруктову начинку.

Подавайте теплими.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - від простих до складних страв
Милі фруктові млинці.
Милі фруктові млинці.
Милі фруктові млинці.



Млинці з рікоттою.



Спробуйте несподіване поєднання шоколаду з базиліком і рікоттою!

Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины #из_рикотты

Вам буде потрібно:

Борошно цільнозернові - ½ склянки
Борошно для випічки - ½ склянки
Коричневий цукор - 2 столових ложки
Розпушувач - 1 столова ложка
Щіпка солі
Рікотта - 200 г
Молоко - ¾ склянки
Вершкове масло - 3 столові ложки
Яйце - 1 шт
Маленькі шматочки шоколаду / шоколадна стружка - ½ склянки
Базилік - 2 столових ложки (10-12 свіжих листів)
Кленовий сироп

Як готувати:

1. Нагрійте сковороду і налийте оливкова олія. Базилік дрібно наріжте.

2. Борошно, цукор, розпушувач і сіль змішати в одній мисці, а в іншу розбийте яйце, додайте рікотту молоко і розтоплене масло. Збийте.

3. Поєднайте 2 суміші і перемішайте до однорідної маси.

4. Потім додайте шоколадні шматочки і дрібно нарізаний базилік.

5. Знову перемішайте.

6. На гарячу сковороду наливайте тісто і через 2-3 хвилини перевертайте (щоб краї ставали золотистими).

7. Подавайте з вершковим маслом і/ або кленовим сиропом.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - від простих до складних страв
Млинці з рікоттою.
Млинці з рікоттою.
Млинці з рікоттою.
Млинці з рікоттою.
Млинці з рікоттою.
Млинці з рікоттою.
Млинці з рікоттою.
Млинці з рікоттою.
Млинці з рікоттою.
Млинці з рікоттою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика