пʼятницю, 18 квітня 2014 р.

Ставтеся до себе з любов'ю, а до всього іншого - з гумором. Доброго дня:)

Ставтеся до себе з любов'ю, а до всього іншого - з гумором. Доброго дня:)

Ставтеся до себе з любов'ю, а до всього іншого - з гумором. Доброго дня:)



Всім відмінного настрою! :)

Всім відмінного настрою! :)



Хлопці, налітай! :)

Хлопці, налітай! :)



Ватрушки вийшли просто смакота!!! Ніжні, ароматні, ммм...смачно:))



Для тіста:
Вода - ¼ склянки
Дріжджі сухі - 1 чайна ложка
Молоко - 1 стакан
Борошно - близько 2.5 склянок
Сіль - 1 чайна ложка
Цукор - 4 столові ложки або по смаку
Яйце куряче - 1 штука
Масло вершкове - 30 г
Рослинне масло - 3 столові ложки

Для начинки:
Сир - 400 г
Цукор - 3 столових ложки або по смаку
Ванільний цукор - пакетик
Яйце куряче - 1 штука
Яйце для змащування ватрушок.

ПРИГОТУВАННЯ:

Для початку всипте дріжджі в ¼ склянки води, дайте постояти 5 - 7 хвилин, щоб наситилися водою і легше перейшли в розчин, а потім додайте чайну ложечку цукру (можна і без нього), 1 - 2 чайні ложки борошна і все розмішайте до однорідної суміші без явних борошняних грудок. Дріжджову бовтанку залиште на 10 - 15 хвилин. Дріжджі за цей час встигнуть прокинутися і дадуть пінну шапочку.
В окремій мисці змішайте в однорідну суміш молоко, цукор, сіль і яйце.
У миску просіяти 2 склянки борошна. Зробіть в борошняній гірці лунку і додайте всередину лунки дріжджову бовтанку і молочну суміш. Поступово підсипаючи борошно з країв до центру, замісіть дуже м'яке тісто. При необхідності додайте трохи борошна. У мене в цілому пішло 2,5 склянки, але вам може знадобитися трохи більше або менше, оскільки борошно скрізь різна. В результаті у мене вийшло дуже м'яке тісто.
Після закінчення замісу тісто треба накрити плівкою, поставити в тепле місце і залишити хвилин на 20 в спокої. За цей час борошно встигне увібрати воду і утворюється клейковина, що істотно убыстрит і полегшить подальше вимішування тіста.
Відпочиле тісто ретельно вимісіть. При вимішування потроху додавайте - вбивайте розтоплене вершкове і рослинне масла. Масло полегшить процес вимішування, оскільки після його додавання тісто перестає активно липнути до рук, і додасть йому сдобность.
Вимішане тісто накрийте плівкою і залиште в теплі до подвоєння обсязі.
Обімніть тісто, зберіть в кулю і дайте піднятися вдруге.
Після того як тісто підніметься вдруге, викладіть його на посипаний борошном стіл і розділіть на порції.
Кожну грудочку тісто округліть.
Тестяные кульки накрийте плівкою і залиште хвилин на 15 - 20 для попередньої расстойки. За цей час клейковина встигне розслабитися, тісто стане м'якше і його простіше і легше буде розтягнути або розкачати.
Кожен шматочок тіста розкачайте або розтягніть в коржик.
Розкладіть тестяные коржі на деко, застелений папером для випічки, накрийте плівкою і залиште хвилин на 20 для расстойки.
Для начинки розітріть сир з цукром і яйцем. При бажанні додайте ванільний цукор.
Після расстойки промните середину кожного коржика денцем склянки. Щоб стаканчик не прилипав до тесту, змащуйте денце рослинним маслом.
Змастіть ватрушки яєчної сумішшю.
Розкладіть начинку.
Випікайте 15 - 20 хвилин при 180 С до схоплювання сирної начинки і золотистої скоринки тіста.
Приємного Вам чаювання!
Ватрушки вийшли просто смакота!!! Ніжні, ароматні, ммм...смачно:))






Попросила чоловіка прибрати яйця в холодильник :D

Попросила чоловіка прибрати яйця в холодильник :D



Смачний букетик :)

Смачний букетик :)






! Позитивного дня :)

! Позитивного дня :)



Доброго ранку! :)

Доброго ранку! :)






Фірмовий український рол :)

Фірмовий український рол :)



Посміхайтеся частіше :)

Посміхайтеся частіше :)






Ресторан дитинства :) Хто пам'ятає пінгвінів з кіндерів?

Ресторан дитинства :) Хто пам'ятає пінгвінів з кіндерів?



Ресторан дитинства :) Хто пам'ятає пінгвінів з кіндерів?

Ресторан дитинства :) Хто пам'ятає пінгвінів з кіндерів?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика