субота, 1 лютого 2014 р.

Беляшики...

Беляшики...



Тісто:

1кг - Борошно...
0,5л - Молоко...
1ч.л - сіль...
1ст.л. - Цукор...
0.50 гр - дріжджі...(дріжджі розвести в одній склянці води + чайна ложка борошна,що б швидше підійшли)
0,5 склянки-Олію соняшникову...
1шт. -Яйце...

Замісити не круте тісто підійде...і можна робити...

1 кг Фарш +Цибуля (дрібно нарізаний 2шт) + сіль і перець за смаком...+ молоко 0.5ст або побільше,щоб фарш був ніжним...

у латку майже 1л олії і біляші спочатку кладуть вниз отвором а потім перевернути і поливати маслом і дожаривать...

Джерело: vk.com/vtarelke
Автор:Юлія Нікітіна
Беляшики...



Біляші


Тісто:
250мл. теплого молока
1 яйце
щіпка солі
1 ст.л. цукру
дріжджі 30гр.
2 ст. л соняшникової олії
1ст.л. майонезу
500гр.муки(може трохи менше або трохи більше)

Начинка:
500гр.фарша(у мене свинина)
1 велика цибулина
сіль,перець за смаком.

Замісити тісто і поставити в тепле місце до збільшення в об'ємі в 2 раза.Когда тісто підійде,обім'яти його і розділити на шарики.Каждый кульку розкачати тонко,викласти начинку посередині притиснути її долонькою і зібрати тісто в кругову до серединці залишаючи отвір посередині.
Смажити в киплячому маслі з двох сторін по 5 хв. на маленькому вогні.

Джерело: vk.com/vtarelke
Автор: Інна Кондрашова
http://vk.com/id131551277
Біляші



Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солі
борошно (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
От і все!!!
Біляші






Беляшики...



Тісто:

1кг - Борошно...
0,5л - Молоко...
1ч.л - сіль...
1ст.л. - Цукор...
0.50 гр - дріжджі...(дріжджі розвести в одній склянці води + чайна ложка борошна,що б швидше підійшли)
0,5 склянки-Олію соняшникову...
1шт. -Яйце...

Замісити не круте тісто підійде...і можна робити...

1 кг Фарш +Цибуля (дрібно нарізаний 2шт) + сіль і перець за смаком...+ молоко 0.5ст або побільше,щоб фарш був ніжним...

у латку майже 1л олії і біляші спочатку кладуть вниз отвором а потім перевернути і поливати маслом і дожаривать...
Джерело: vk.com/vtarelke
Автор: Юлія Нікітіна
http://vk.com/id7952303
Беляшики...



Біляші (опис під фото)



Інгредієнти:
Для тіста:
400 гр. пшеничного борошна
1 яйце
250 мл мацоні
75 мл води
1/3 палички дріжджів
1/2 ч.ложки солі
1 ч.л. цукру
Для фаршу:
500 гр. м'яса (баранина або яловичина)
2 середні цибулини
сіль, перець
Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження
Біляші (опис під фото)
Дріжджі розпустити в 75 мл теплої води 1 ч.л. цукру, накрити рушником і поставити їх в тепле місце.
Біляші (опис під фото)
Для приготування фаршу: 500 р яловичини і 2 цибулини. М'ясо дуже дрібно порізати. Цибулю нарізати маленькими кубиками. Цибулю з 1 ч.л. солі подавилть в ступці.
Біляші (опис під фото)
Змішати нарізане м'ясо, кашку з цибулею, поперчити
Біляші (опис під фото)
Готовий фарш накрити тарілкою і убратьна 2 години в холодильник. За цей час фарш добре промаринується.
Біляші (опис під фото)
В дріжджі ввести 250 мл теплого мацоні+просіяне борошно і замісити м'яке, не липнущее до рук тісто. Перекласти тісто в миску, змащену олією. Накрити його рушником і поставити в тепле місце. Через годину тісто збільшившись в об'ємі в три раз
Біляші (опис під фото)
Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на дві години. Цей прийом дозволить мені зменшити можливі великі бульбашки в тесті. Цікаво, але в холодильнику тісто продовжує підходити і увеличаваться в обсязі.
Біляші (опис під фото)
Тісто расстоялось, змастити поверхню столу соняшниковою олією. Розділити тісто на 2 частини. Одну частину прибрати в холодильник, іншу скачати в "ковбаску", від неї відривати невеликі шматки, скачувати з них кульки вагою 60г. Накрити харчовою пленк
Біляші (опис під фото)
поставити ще раз щоб підійшло. З кульок пальцями розім'яти корж, всередину якої покласти дві ложки фаршу. Краї скріпити, залишаючи зверху отвір. З половини тіста виходить десять заготовок біляшів.
Біляші (опис під фото)
Дати заготівлях отдохнуть.В гарячу сковорідку налити соняшн масло, щоб вона доходила до середини заготовок. Коли масло сильно розігріється, встановити середній вогонь, опустити біляші в кипляче масло отвором вниз.Когда біляші зажарятся, перевернути
Біляші (опис під фото)
В отвір налити ложку киплячого масла. Готові біляші викласти на тарілку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика