Беляшики...
Тісто:
1кг - Борошно...
0,5л - Молоко...
1ч.л - сіль...
1ст.л. - Цукор...
0.50 гр - дріжджі...(дріжджі розвести в одній склянці води + чайна ложка борошна,що б швидше підійшли)
0,5 склянки-Олію соняшникову...
1шт. -Яйце...
Замісити не круте тісто підійде...і можна робити...
1 кг Фарш +Цибуля (дрібно нарізаний 2шт) + сіль і перець за смаком...+ молоко 0.5ст або побільше,щоб фарш був ніжним...
у латку майже 1л олії і біляші спочатку кладуть вниз отвором а потім перевернути і поливати маслом і дожаривать...
Джерело: vk.com/vtarelke
Автор:Юлія Нікітіна
Біляші
Тісто:
250мл. теплого молока
1 яйце
щіпка солі
1 ст.л. цукру
дріжджі 30гр.
2 ст. л соняшникової олії
1ст.л. майонезу
500гр.муки(може трохи менше або трохи більше)
Начинка:
500гр.фарша(у мене свинина)
1 велика цибулина
сіль,перець за смаком.
Замісити тісто і поставити в тепле місце до збільшення в об'ємі в 2 раза.Когда тісто підійде,обім'яти його і розділити на шарики.Каждый кульку розкачати тонко,викласти начинку посередині притиснути її долонькою і зібрати тісто в кругову до серединці залишаючи отвір посередині.
Смажити в киплячому маслі з двох сторін по 5 хв. на маленькому вогні.
Джерело: vk.com/vtarelke
Автор: Інна Кондрашова
http://vk.com/id131551277
Біляші
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солі
борошно (скільки візьме)
Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження
Приготування:
Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
От і все!!!
Беляшики...
Тісто:
1кг - Борошно...
0,5л - Молоко...
1ч.л - сіль...
1ст.л. - Цукор...
0.50 гр - дріжджі...(дріжджі розвести в одній склянці води + чайна ложка борошна,що б швидше підійшли)
0,5 склянки-Олію соняшникову...
1шт. -Яйце...
Замісити не круте тісто підійде...і можна робити...
1 кг Фарш +Цибуля (дрібно нарізаний 2шт) + сіль і перець за смаком...+ молоко 0.5ст або побільше,щоб фарш був ніжним...
у латку майже 1л олії і біляші спочатку кладуть вниз отвором а потім перевернути і поливати маслом і дожаривать...
Джерело: vk.com/vtarelke
Автор: Юлія Нікітіна
http://vk.com/id7952303
Біляші (опис під фото)
Інгредієнти:
Для тіста:
400 гр. пшеничного борошна
1 яйце
250 мл мацоні
75 мл води
1/3 палички дріжджів
1/2 ч.ложки солі
1 ч.л. цукру
Для фаршу:
500 гр. м'яса (баранина або яловичина)
2 середні цибулини
сіль, перець
Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження
Для приготування фаршу: 500 р яловичини і 2 цибулини. М'ясо дуже дрібно порізати. Цибулю нарізати маленькими кубиками. Цибулю з 1 ч.л. солі подавилть в ступці.
Готовий фарш накрити тарілкою і убратьна 2 години в холодильник. За цей час фарш добре промаринується.
В дріжджі ввести 250 мл теплого мацоні+просіяне борошно і замісити м'яке, не липнущее до рук тісто. Перекласти тісто в миску, змащену олією. Накрити його рушником і поставити в тепле місце. Через годину тісто збільшившись в об'ємі в три раз
Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на дві години. Цей прийом дозволить мені зменшити можливі великі бульбашки в тесті. Цікаво, але в холодильнику тісто продовжує підходити і увеличаваться в обсязі.
Тісто расстоялось, змастити поверхню столу соняшниковою олією. Розділити тісто на 2 частини. Одну частину прибрати в холодильник, іншу скачати в "ковбаску", від неї відривати невеликі шматки, скачувати з них кульки вагою 60г. Накрити харчовою пленк
поставити ще раз щоб підійшло. З кульок пальцями розім'яти корж, всередину якої покласти дві ложки фаршу. Краї скріпити, залишаючи зверху отвір. З половини тіста виходить десять заготовок біляшів.
Дати заготівлях отдохнуть.В гарячу сковорідку налити соняшн масло, щоб вона доходила до середини заготовок. Коли масло сильно розігріється, встановити середній вогонь, опустити біляші в кипляче масло отвором вниз.Когда біляші зажарятся, перевернути
Немає коментарів:
Дописати коментар