Бісквіт із згущеного молока
Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.
Інгредієнти:
1 б. згущеного молока;
1 яйце;
2 ст. л. цукру;
розпушувач
250 г борошна;
1 ст. л. какао.
Приготування:
Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.
Поступово додавати борошно з розпушувачем.
За бажанням додати какао або інші наповнювачі.
Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.
Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С
Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.
ПРОСОЧЕННЯ ДЛЯ БІСКВІТІВ.
Безумовно, вибір просочення залежить від виду торта і ваших смакових уподобань. Пропонуємо вашій увазі кілька видів просочення бісквіта, щоб було легше визначитися.
Дуже смачна просочення
-Горілка журавлинна "Фінляндія" прозора (червону краще не брати, вона з барвником) - 50 г,
-Домашнє Повидло грушеве - 2 ст.л.,
-Вода кип'ячена холодна - 250 мл
Всі інгредієнти змішати і поливати приготований бісквіт.
Сироп для просочення бісквітів
-Цукор - 5 ст. ложок
-Лікер, або настоянки, або Вода - 7 ст. ложок
-Коньяк - ложка
У каструлю насипати цукор, заливають водою. Помішуючи, сироп доводять до кипіння. Потім охолоджують його і вводять ароматичні речовини: будь-лікер або настойку, ванілін, коньяк, кавовий настій, будь-які фруктові есенції.
Шоколадна просочення
-Масло вершкове - 100 г.,
-Какао - порошок-1 столова ложка ,
-Згущене молоко - пів банки
Просочення готується на водяній бані. Для цього потрібно у велику каструлю налити води, поставити її на вогонь. А всередину великої каструлі поставити каструлю меншого діаметру, в якій і готувати просочення.
Всі інгредієнти просочення покласти в меншу каструлю, масло порізати на шматочки, щоб швидше тануло.
Ретельно перемішати. Але не доводити до кипіння. Я використовую міксер. Просочувати торт гарячої просоченням, бажано теплий або гарячий корж.
Смородинова для просочення торта з варення
-0,5 склянки сиропу з смородини,
-2 столових ложки цукру,
-один стакан води.
Ця просочення йде для торта Негр в піні. Але її можна використовувати і в інших тортах у поєднанням зі сметанним кремом. Приготування просочення стандартне. Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і варити на малому вогні до розчинення цукру.
Просочення для торта
-250 г цукру,
250 мл води,
-2 ст. ложки кагору,
-1 ч. ложка лимонного соку,
-ванілін.
Воду закип'ятити в каструлі, всипати цукор, розмішати до повного розчинення.
Сироп довести до кипіння, додати ванілін і лимонний сік.
Готовий сироп охолодити.
Сироп кавовий
-Вода - 1 склянку
-Коньяк - 1 ст.л.
-Кава мелена - 2 ст.л.
-Цукор - 1 склянку
Цукор заливають водою (півсклянки) і нагрівають до розчинення цукрових крупинок; розчинений сироп доводять до кипіння, на останньому кількості води (півсклянки) варять каву, який ставлять на край плити для настою. Через 15-20 хвилин кави проціджують і чистий кавовий настій вливають разом з коньяком в цукровий сироп, який ретельно розмішують і охолоджують.
Просочення із зеленим чаєм і лимоном
Заварити зелений чай, додати туди сік лимона. Коли охолоне, просочити коржі.
Ананасова просочення
Робиться на сиропі з-під консервованих ананасів. Роблю на око. Сироп трохи розбавити водою, додати лимонний сік, трохи коньяку для аромату і на вогонь буквально на пару хвилин
Молочна просочення 1
Банку згущеного молока залити 3 склянками окропу. Додати ваніль, дати охолонути , і просочувати коржі дуже щедро.
Молочна просочення 2
3 ст молока довести до кипіння з 1 ст (250 мл) цукру
Лимонна просочення
1 склянку окропу + пів лимона, порізаного на дольки + 3 чайних ложки цукру + ваніль. Дала настоятися, як раз і охолов. Лимони сьела, використовувала рідина.
Апельсиновий сипроп
- дрібно нашинкованую шкірку одного апельсина
-1/2 чашки апельсинового соку
-1/4 часгки цукру
Поєднати все інгредієнти в каструльку. Варити на медленом вогні поки розійдеться цукор. Зменшити вогонь і відкритим готувати ще 15 хвилин, поки сироп не зменшиться на половину. Теплим просочити коржі.
Вишнева просочення
У чашку влити приблизно на 1/3 вишневого соку, додати 1-2 ст.л. цукру, 3-4 ст.л. коньяку і долити водою, щоб загальна кількість просочення було приблизно 1 чашка. Кількість просочення я расчитала на багатоповерховий шар, якщо ви робите один торт, вам можливо вистачить і пів порції.
Бісквіт з кокосовою стружкою.
Яйце куряче - 2 шт.;
Молоко -10 ст.л.;
Олія рослинна -6 ст.л.;
Какао-порошок - 3-4 ст.л.;
Цукор - 8 ст.л.;
Борошно пшеничне - 6 ст. ложок;
Крохмаль - 2 ст.л.;
розпушувач тіста - 2 ч.л.;
Спочатку збиваємо яйце з цукром
Потім до нашої суміші додаємо какао і акуратно перемішуємо
Тепер до нашої шоколадної суміші додаємо борошно, крохмаль і розпушувач тіста і все ретельно перемішуємо
Далі до отриманого досить густого тесту додаємо рослинне масло і молоко. Добре вимішуємо.
Виливаємо наше тісто у форму, змащену масло і відправляємо в мікрохвильову піч на максимальну потужність. Якщо потужність 1000 - то на 4 хвилини, якщо 800 - на 5 хвилини.
Прикрасити. Дуже красиво виходить якщо прикрашати фруктами. Я використовувала сметану+цукор і шоколадна крихта.
Ще я розрізала бісквіт вздовж на 2 частини і прослоила збитою сметаною з цукром.
Виходить ось такий чудовий ніжний бісквітний тортик. На всі приготування йде не більше 10 хв.
Бісквіт без яєць.
Наташа Чагай.
Нещодавно у мене запитували рецепт бісквіта без яєць. Чесно кажучи, я не дуже вірила, що такий можна приготувати. І ось ризикнула на день народження чоловіка спекти шоколадний бісквітний торт з сирним кремом саме за цим рецептом, без яєць. Була приємно здивована. Бісквіт виявився мега шоколадним, несухим, навіть трохи вологим, і дуже смачним. Любителі всього шоколадного повинні оцінити.
Для приготування шоколадного бісквітного торта знадобиться:
Для бісквіта:
молоко - 280 мл;
борошно - 260 г;
цукор - 300 г;
какао-порошок - 5 ст. л.;
розпушувач - 4 ч. л.;
Для крему:
сир без крупинок м'який - 100 г;
сметана - 200 г;
згущене молоко - 4 ст. л.;
цукор - 2 ст. л.
Для глазурі:
сметана - 3 ст. л.;
какао-порошок - 2 ст. л.;
цукор - 4 ст. л.;
вершки - 3 ст. л.;
масло вершкове - 50 г.
горіхи для прикраси - за смаком.
Для приготування тіста у мисці змішати борошно, цукор, розпушувач і какао-порошок.
Залити теплим молоком і перемішати міксером в однорідну масу.
Викласти тісто у форму для випікання (я пекла в мультиварці 40 хвилин, але це необов'язково) і пекти при 180 градусах до готовності (приблизно 40-60 хвилин). Перевіряти сухий на готовність сірником.
Готовий бісквіт дістати з форми і остудити. Потім розрізати його на 3 коржа.
Для приготування сирного крему ретельно перемішати всі інгредієнти до однорідності.
Нижній і середній коржі шоколадного торта змастити сирним кремом.
Скласти один на одного через деякий час. Нехай крем трохи вбереться.
Зверху укласти верхній корж. Його кремом я не змащувала, але якщо дуже хочеться, то можна.
Для приготування глазурі змішати какао, цукор, сметану і вершки. Поставити на повільний вогонь і при постійному помішуванні довести до однорідності, це швидко. Зняти з вогню і додати масло, помішуючи. Якщо глазур буде густа, додати ще трохи вершків.
Трохи глазурі розподілити на верхній корж і залишити на 5-7 хвилин.
Потім розподілити решту глазур. Горіхи порубати і обсипати ними наш шоколадно-бісквітний тортик. Залишити просочитися (у мене торт ніч стояв у холодильнику) і можна пригощатися.
Приємного Вам чаювання!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар