пʼятниця, 14 лютого 2014 р.

Млинці з маком "Мрія"

Млинці з маком "Мрія"



Інгредієнти:
- 2,5 склянки молока
- 2 яйця
- 2 столові ложки маку
- 3/4 склянки борошна
- 3 столові ложки цукру
- 20 г вершкового масла
- ванілін
- сіль

1. Молоко підігрійте, масло розтопіть.

2. Змішайте всі інгредієнти в блендері і залиште на 15 хвилин.

3. Мак залийте окропом на 10 хвилин, потім злийте воду, а мак додайте в тісто.

4. З отриманої маси приготуйте тонкі млинці.
Млинці з маком "Мрія"



Оксамитові млинці



Ніжні, як оксамит, тоненькі, м'які
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 3 склянки молока
- 1,5 склянки борошна
- 3 столові ложки рослинної олії
- 3 столові ложки цукру
- щіпка солі

Яйця збити в стійку піну, додати одну склянку молока, сіль, цукор.
Поступово ввести в суміш борошно, перемішати до зникнення грудочок.

Додати молоко, що залишилося, перемішати і ввести рослинне масло.

Гарненько збити і випікати на розпеченій сковороді.

Готові млинці змастити вершковим маслом і насолоджуватися смакотою.
Оксамитові млинці



Млинці з маком "Мрія"



Інгредієнти:
- 2,5 склянки молока
- 2 яйця
- 2 столові ложки маку
- 3/4 склянки борошна
- 3 столові ложки цукру
- 20 г вершкового масла
- ванілін
- сіль

1. Молоко підігрійте, масло розтопіть.

2. Змішайте всі інгредієнти в блендері і залиште на 15 хвилин.

3. Мак залийте окропом на 10 хвилин, потім злийте воду, а мак додайте в тісто.

4. З отриманої маси приготуйте тонкі млинці.
Млинці з маком "Мрія"






Оксамитові млинці



Ніжні, як оксамит, тоненькі, м'які
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 3 склянки молока
- 1,5 склянки борошна
- 3 столові ложки рослинної олії
- 3 столові ложки цукру
- щіпка солі

Яйця збити в стійку піну, додати одну склянку молока, сіль, цукор.
Поступово ввести в суміш борошно, перемішати до зникнення грудочок.

Додати молоко, що залишилося, перемішати і ввести рослинне масло.

Гарненько збити і випікати на розпеченій сковороді.

Готові млинці змастити вершковим маслом і насолоджуватися смакотою.
Оксамитові млинці



Смачні та ніжні млинці з сирною начинкою



Інгредієнти:
- 250 р борошна
- 500 мл молока
- 3 яйця
- 60 г цукру
- 45 мл рослинного масла
- 1/4 чайної ложки солі
- 400 г сир 5-9% жирності
- 400 г сирної маси
- 3 яєчних жовтка
- 60 г вершкового масла

У велику ємність просіяти борошно, додати яйця, сіль, цукор і половину молока. Збийте вінчиком.

Додайте молоко, що залишилося, рослинне масло і добре розмішайте.

Спечіть тонкі млинчики, підсмажуючи їх тільки з однієї (!) сторони.

Готові млинчики складіть стопкою підсмаженої стороною вгору.

Тепер робимо начинку: змішуємо сир з сирною масою, додаємо жовтки і розм'якшене масло. Добре перемішуємо.
На кожен млинець викладаємо по столовій ложці начинки.
Звертаємо млинці конвертиками.

Підсмажити готові млинці з одного боку на невеликому вогні, потім перевернути, накрити кришкою і готувати 4-5 хвилин, щоб начинка добре прогрілася.
Смачні та ніжні млинці з сирною начинкою






Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:

кефір (1% жирності) 350 мл
окріп 250 мл
борошно 250 г
яйце 3 шт.
сіль 0,5 ч. л.
цукор 1 ст. л.
сода 0,5 ч.л.
рослинна олія 3 ст. л. (в тісто)
сирний сир з зеленню (для начинки)

Приготування:

Збити яйця з сіллю і цукром.
Не перестаючи збивати, вливаємо киплячу воду. Яйця не згортаються. Обсяг сильно збільшиться, так що посуд візьміть побільше.
Соду погасити в кефірі. Потім в заварную суміш поступово додаємо борошно і кефір із содою. Тісто має бути досить рідке, як рослинна олія. Якщо густовато, можна додати окріп. У готове тісто додати 3 ст. л. масла.
Випікати млинці на сильному вогні, змащуючи маслом сковороду. Наливаємо тоненько.
Додаємо начинки для млинців за бажанням. У цьому рецепті - сир.
Заварні млинці на кефірі



В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом



Інгредієнти:
2-3 банана
50 гр. волоських горіхів
2 ст. ложки вершкового масла
1 ч. ложка меду
Рисовий папір
50 гр. шоколаду.

Приготування:
Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.

Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.

Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати недозрілі і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.

Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинців:

Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.

Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину «конвертиком» і скачати на четверту сторону рулетом.

Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.

Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.

Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку. Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки.
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика