Полуничний бісквітний торт.
Кращий рецепт смачного річного торта з ягодами.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 6
Складність страви: #м4_из_5
Схожі рецепти: #готовим_торты #из_клубники
Вам буде потрібно:
Для бісквіта:
Яйце - 6 шт
Цукор - 1 склянка
Вода - ¼ склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Борошно - 1 склянка
Сіль - ¼ чайної ложки
Свіжа полуниця - 950 м (8-9 шт залиште для прикраси)
Нарізаний мигдаль - 2 склянки
Ромовий сироп:
Вода - 1 стакан
Цукор - 1 склянка
Ром - ¼ склянки
Збиті вершки:
Холодні жирні вершки - 3 склянки
Цукрова пудра - ½ склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Як готувати:
1. В 2 різних мисках відокремте білки від жовтків. Збийте жовтки до густої світло-жовтої маси.
2. Поступово всипте цукор, додайте воду і ванілін, борошно.
3. В окремій мисці збийте білки з дрібкою солі до повітряних піків.
4. Введіть білки в основну масу і акуратно перемішайте тесто.Разлейте рівномірно по 2 приготованим круглим формам для торта і випікати при 160 градусах близько години до золотисто-коричневого стану. Перевірити на готовність зубочисткою.
5. У невеликій каструлі розведіть цукор у воді і варіть на середньому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і тримайте ще близько 5 хвилин на вогні. Зніміть з плити, додайте ром, перемішайте. Остудіть.
6. Збиті вершки:В чаші для міксера на середній швидкості збийте вершки. Як тільки вони почали густіти, додайте пудру і ванілін. Трохи збільште швидкість і збийте до стійкої піни.
7. Викладіть на блюдо перший корж і змастіть його ромовим сиропом. Викладіть частину збитих вершків, розподіліть рівномірно, розкладіть нарізану полуницю і закрийте ще однією порцією вершків.
8. Покладіть другий корж і також змастіть його сиропом.
9. Рясно змастіть вершками весь торт зверху і трохи з боків. По боках також «приклейте» мигдаль.
10. Залишився крем викладіть в кондитерський мішок і зробіть кілька троянд. Залишилися 8-9 клубник викладіть поверх трояндочок. Нарізайте і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Бісквітний торт
Інгредієнти:
Яйця -8 штук
Сіль - невелика щіпка
Цукор - 250 гр.
Ванільний цукор - 15 г (1 чайна ложка)
Борошно - 150 гр.
Крохмаль - 100 гр.
Крем:
400 мл вершків (30 %)
240 г вершкового сиру
4 ст.л. цукрової пудри
1 ч.л. ваніліну
Збиваємо в міксері яйця не розділяючи їх на білки і жовтки протягом 5 хвилин. Продовжуючи збивати, поступово всипати цукор, ванільний цукор (збивати близько 7 хвилин).Смесь повинна побіліти (світло-кремового кольору, збільшиться у об'ємі у 2,5 - 3 рази. Змішати борошно з крохмалем, сіллю. Додати до збитим з цукром яйця, просіяне борошняну суміш, додавати поступово, акуратно змішуючи їх лопаткою. Дно форми застелити папером для випічки. Випікати при температурі 160 градусів в попередньо розігрітій духовці 20-25 хвилин.
Готовність перевіряємо зубочисткою. Для вилучення бісквіта ножем пройтися по краю форми і відокремити бісквіт від стінок форми.
Крем:
Збити вершки до м'яких піків. До вершків додати розм'якшений вершковий сир і збити до твердих піків (суміш повинна вийти дуже густа), всипати цукрову пудру і ванілін. Акуратно перемішати.
Автор: Катерина Самойлова
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
Бісквітний торт" Єлизавета"
Для класичного бісквіта нам знадобиться:
1 склянку цукру,
1 склянку борошна,
4 яйця
ванілін на кінчику ножа
Відокремлюємо білки від жовтків.
Починаємо збивати білки міксером до піни. Повільно, по одній ложці додаємо цукор, збиваємо до білої, щільної маси.
Жовтки злегка збийте вінчиком і по ложці додайте в білкову масу при цьому продовжуйте збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти борошно з ваніліном, обережно вимішуючи масу ложкою у напрямку знизу вгору.
Форму для випічки змастити маслом, вилити тісто поставити в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Бісквіт злегка остудіть, перевернути на грати і нехай постоїть 3-4 години ( я його пекла пізно ввечері і залишила на ніч)
Розрізати бісквіт на 3 пласта, кожен пласт змастити кремом, прикрасити як Вам більше подобається.
____________________________________________________________
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним.
________________________________________________________
Для крему нам потрібно
2 жовток,
50г води,
1 банку згущеного молока - це все для сиропу,
а також 400г масла,
пакетик ванільного цукру
спочатку змішати жовток з водою, а потім вже додавати згущене молоко.
Потім суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійський крем, домагаючись згущення. Якщо боїтеся - використовуйте водяну баню. Уварений сироп охолоджуємо і додаємо в попередньо збите з ванільним цукром масло. Додавати треба потроху, щоразу збиваючи.
___________________________________________________________
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!✿✿✿
Автор: Галюша Щетникова
#ШустрыйПовар #кулінарія #рецепти
Немає коментарів:
Дописати коментар