вівторок, 11 лютого 2014 р.

Тісто для біляшів

Тісто для біляшів


****************

Інгредієнти:

-тепла вода - 1 л.
-сухі дріжджі - 2 ст.л.
-цукор - 2 ст.л.
-рослинна олія - 1 стакан
-сіль - 1/2 ст.л.
-борошно - 4-4,5 склянки

У теплій воді розчинити дріжджі з цукром, додати трохи борошна і ретельно перемішати.

Отриману масу залишити в теплому місці.

Коли опара підніметься, додати рослинне масло, сіль, борошно і замісити тісто, щоб не прилипало до рук.

Коли тісто збільшиться в об'ємі, обім'яти його і дати піднятися ще раз.

З готового тіста сформувати біляші.

Фарш взяти за смаком.

Смажити біляші на рослинному маслі з двох сторін до золотистого кольору.
Тісто для біляшів
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)



Справжній татарський вак біляш



Інгредієнти:
Для тіста:
Яйце куряче - 1 шт.
Кефір - 120 мл
Борошно пшеничне - 2 склянки
Для начинки:
Яйце куряче - 1 шт.
Картопля - 4-5 шт.
М'ясо або фарш - 500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Масло вершкове - 70 г
Перець чорний мелений
Сіль
Спеції - за смаком

Приготування:
З перерахованих вище інгредієнтів готуємо тісто, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Ділимо тісто на кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу.
Беремо м'ясо, нарізаємо його на невеликі шматочки.
Картоплю та цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
З'єднуємо м'ясо і картоплю, солимо, перчимо, додаємо за смаком спеції і гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
Кожен кульку з тіста розкачуємо в тонкий коржик, на середину якої викладаємо начинку, а зверху кладемо шматочок вершкового масла.
Краї вак біляша збираємо красивою оборочкою , не защипывая краю, так, щоб вийшов мішечок з начинкою по центру.

Викладаємо біляші на деко, вистелений пергаментом, змащуємо кожен збитим яйцем і ставимо їх у розігріту до температури 200 С духовку.
Під час приготування зверху в залишений отвір кожного вак біляша підливаємо воду (1-2 ст. ложки), щоб вони не пересихали (3-4 рази). Випікаємо біляші приблизно 40 хвилин.

До беляшам можна приготувати смачний соус. Для його приготування нам знадобиться:
Томат - 1 шт.
Часник - 1 зубець
Огірок маринований - 2 шт.
Гірчиця - 1 ч. ложка
Масло рослинне - 0.5 ч. ложки
Оцет яблучний - 0.5 ч. ложки
Сіль і перець за смаком

Приготування:

З томату знімаємо шкірку, попередньо обшпаривши окропом. Ріжемо його на дрібні кубики і тушкуємо на сковороді в олії, посоливши, поперчив і додавши оцет. Потім додаємо до томату гірчицю, подрібнений часник і потерті на крупній тертці огірки. Все перемішуємо - соус готовий!

Насолоджуйтеся смаком татарських вак біляшів, спечених за традиційним рецептом, приправляючи їх ароматним соусом!
Справжній татарський вак біляш






Справжній татарський вак біляш.



Насолоджуйтеся смаком татарських вак біляшів, спечених за традиційним рецептом, приправляючи їх ароматним соусом!

Час приготування: 80 хв
Порцій: 8
Складність страви: #m4_ из_5
Схожі рецепти: #готовим_мясо #из_фарша

Вам буде потрібно:

Для тіста:
Яйце куряче - 1 шт.
Кефір - 120 мл
Борошно пшеничне - 2 склянки

Для начинки:
Яйце куряче - 1 шт.
Картопля - 4-5 шт.
М'ясо або фарш - 500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Масло вершкове - 70 г
Перець чорний мелений
Сіль
Спеції - за смаком

Для соусу:
Томат - 1 шт.
Часник - 1 зубець
Огірок маринований - 2 шт.
Гірчиця - 1 ч. ложка
Масло рослинне - 0.5 ч. ложки
Оцет яблучний - 0.5 ч. ложки
Сіль і перець за смаком

Як готувати:

1. З перерахованих вище інгредієнтів готуємо тісто, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Ділимо тісто на кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу.

2. Беремо м'ясо, нарізаємо його на невеликі шматочки. Картоплю та цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.

3. З'єднуємо м'ясо і картоплю, солимо, перчимо, додаємо за смаком спеції і гарненько перемішуємо всі інгредієнти.

4. Кожен кульку з тіста розкачуємо в тонкий коржик, на середину якої викладаємо начинку, а зверху кладемо шматочок вершкового масла.
Краї вак біляша збираємо красивою оборочкою , не защипывая краю, так, щоб вийшов мішечок з начинкою по центру.

5. Викладаємо біляші на деко, вистелений пергаментом, змащуємо кожен збитим яйцем і ставимо їх у розігріту до температури 200 С духовку.

6. Під час приготування зверху в залишений отвір кожного вак біляша підливаємо воду (1-2 ст. ложки), щоб вони не пересихали (3-4 рази). Випікаємо біляші приблизно 40 хвилин.

7. До беляшам можна приготувати смачний соус. З томату знімаємо шкірку, попередньо обшпаривши окропом. Ріжемо його на дрібні кубики і тушкуємо на сковороді в олії, посоливши, поперчив і додавши оцет. Потім додаємо до томату гірчицю, подрібнений часник і потерті на крупній тертці огірки. Все перемішуємо - соус готовий!

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - від простих до складних страв
Справжній татарський вак біляш.
Справжній татарський вак біляш.
Справжній татарський вак біляш.



Один з варіантів приготування Біляшів. vtarelke.com/recipe/1489

Один з варіантів приготування Біляшів. vtarelke.com/recipe/1489






Справжній татарський вак біляш



Інгредієнти:

Для тіста:
Яйце куряче - 1 шт.
Кефір - 120 мл
Борошно пшеничне - 2 склянки
Для начинки:
Яйце куряче - 1 шт.
Картопля - 4-5 шт.
М'ясо або фарш - 500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Масло вершкове - 70 г
Перець чорний мелений
Сіль
Спеції - за смаком

Приготування:
З перерахованих вище інгредієнтів готуємо тісто, щоб воно вийшло м'яким і еластичним. Ділимо тісто на кульки розміром з м'ячик для пінг-понгу.
Беремо м'ясо, нарізаємо його на невеликі шматочки.
Картоплю та цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
З'єднуємо м'ясо і картоплю, солимо, перчимо, додаємо за смаком спеції і гарненько перемішуємо всі інгредієнти.
Кожен кульку з тіста розкачуємо в тонкий коржик, на середину якої викладаємо начинку, а зверху кладемо шматочок вершкового масла.
Краї вак біляша збираємо красивою оборочкою , не защипывая краю, так, щоб вийшов мішечок з начинкою по центру.

Викладаємо біляші на деко, вистелений пергаментом, змащуємо кожен збитим яйцем і ставимо їх у розігріту до температури 200 С духовку.
Під час приготування зверху в залишений отвір кожного вак біляша підливаємо воду (1-2 ст. ложки), щоб вони не пересихали (3-4 рази). Випікаємо біляші приблизно 40 хвилин.

До беляшам можна приготувати смачний соус. Для його приготування нам знадобиться:
Томат - 1 шт.
Часник - 1 зубець
Огірок маринований - 2 шт.
Гірчиця - 1 ч. ложка
Масло рослинне - 0.5 ч. ложки
Оцет яблучний - 0.5 ч. ложки
Сіль і перець за смаком

Приготування:

З томату знімаємо шкірку, попередньо обшпаривши окропом. Ріжемо його на дрібні кубики і тушкуємо на сковороді в олії, посоливши, поперчив і додавши оцет. Потім додаємо до томату гірчицю, подрібнений часник і потерті на крупній тертці огірки. Все перемішуємо - соус готовий!

Насолоджуйтеся смаком татарських вак біляшів, спечених за традиційним рецептом, приправляючи їх ароматним соусом!
#Рецепти #Кулінарія
Справжній татарський вак біляш
Справжній татарський вак біляш
Справжній татарський вак біляш

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика