четвер, 6 лютого 2014 р.

Біляші

Біляші



Інгредієнти:

Тісто:

• 3 склянки борошна;
• 1 склянку води;
• 25 грам живих дріжджів;
• 3 чайних ложки цукру;
• 1,5 чайних ложки солі;
• 3-5 столових ложок рослинного масла.

Начинка:

• 300 грам фаршу;
• 1 велика цибулина.

Приготування:

Попередньо готуємо начинку. Перемелюємо в рівних частках свинину і яловичину плюс велика цибулина. Солимо, перчимо, додаємо трохи холодної води (2 столових ложки), з нею біляші будуть соковитіше. Глявное, не перестаратися, у мене в таких випадках біляші погано ліпляться, рвуться, і цінний сік витікає на сковорідку. Але і зовсім без води погано.

Замішуємо пісне дріжджове тісто. Коли підійде, обмиаем один-два рази, даємо знову піднятися і можна починати ділити на порційні кульки розміром з дрібне яйце.

Розкачуємо кульки в блін розміром з блюдце. У центр кладемо столову ложку начинки, злегка розрівнюємо її.

Ліпимо біляші, загортаючи тісто до центру, і закладаючи його складками.

Відправляємо на сковороду з розпеченим масло, укладаючи отвором вниз. В ідеалі варто смажити у великій кількості олії, але у мене так не виходить, смажу в невеликому. Коли біляші просмажаться з одного боку, обережно перевертаємо, так щоб не витік сік. По-перше, він горить на сковорідці, і масло доводиться міняти, а по-друге, без соку біляші сильно програють у смаку.

Подавати біляші краще гарячими, мені ще подобається вмочати їх у присоленный і приправлений сухими травами кефір,але це вже на любителя.

Приємного апетиту!
Funny Chef • Кращі рецепти

#Выпечка@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Біляші



Біляші



Я була просто приголомшена, які смачні получились.беляши. Це було м'яке повітряне тісто з хрусткою скоринкою. А всередині було соковите м'ясо з ароматом смаженої цибулі. Наступного разу обов'язково зроблю біляші з баранини!

Інгредієнти:

Для тіста:

● 400 гр. пшеничного борошна
● 1 яйце
● 250 мл мацоні
● 75 мл води
● 1/3 палички дріжджів
● 1/2 ч.ложки солі
● 1 ч.л. цукру

Для фаршу:

● 500 гр. м'яса (баранина або яловичина)
● 2 середні цибулини
● сіль, перець
● Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження

Приготування:

Дріжджі лежали в морозильнику, тому їм знадобиться час розтанути. Дріжджі розпустила в 75 мл теплої води 1 ч.л. цукру, накрила рушником і поставила їх в тепле місце.

Для приготування фаршу використовувала приблизно 500 гр. яловичини і 2 цибулини.
М'ясо дуже дрібно порізала. Лук нарізала маленькими кубиками. Цибулю з 1 ч.л. солі придушила в ступці.

Змішала нарізане м'ясо, кашку з цибулею, поперчила.

Готовий фарш накрила тарілкою і прибрала на 2 години в холодильник. За цей час фарш добре промаринується.

Дріжджі відтанули і запузырились.Теперь можна зайнятися приготуванням тіста.
В дріжджі ввела 250 мл теплого мацоні, всыпала просіяне борошно і замісила м'яке, не липнущее до рук тісто. Не варто боятися цього тесту, воно м'яке, і заважати його дуже приємно. Переклала тісто в миску, змащену олією. Обмазала саме тісто. Накрила його рушником і поставила в тепле місце без протягів.
Через годину тісто підійшло, збільшившись в об'ємі в три рази. Я проколола, обложила тісто, скачати його в кулю.

Загорнула в плівку, і ... прибрала його в холодильник на дві години. Цей прийом дозволить мені зменшити можливі великі бульбашки в тесті. Цікаво, але в холодильнику тісто продовжує підходити і збільшуватися в об'ємі.

Коли тісто расстоялось, я змастила поверхню столу соняшниковою олією (тут нам мука не помічниця). Розділила тісто на дві частини. Одну частину прибрала в холодильник (з неї завтра теж буду смажити біляші). Іншу скачала в "ковбаску". Від "ковбаски" відривала невеликі шматки і скатывала з них кульки, вагою приблизно 60 гр. Накрила їх харчовою плівкою і поставила ще раз щоб підійшло.
З кульок пальцями розминала корж, всередину якої складала дві ложки фаршу. Краї скріплювала, залишаючи зверху отвір.

З половини тіста виходить десять заготовок біляшів.
Даю заготівлях постояти, відпочити.
У гарячу сковорідку наливаю соняшникову олію з таким розрахунком, щоб вона доходила до середини заготовок. Коли масло сильно розігріється, встановлюю середній вогонь (у мене на 6 з 9), і опускаю біляші в кипляче масло отвором вниз. Коли біляші добре зажарятся, я їх перевертаю. В отвір наливаю ложку киплячого масла.

Готові біляші викладаю на тарілку. Як бачите, жодного "надлишку" масла на них немає.

Приємного апетиту!
Funny Chef
Біляші
Біляші
Біляші
Біляші
Біляші
Біляші
Біляші
Біляші
Біляші






Ледачі біляші



Інгредієнти:

Для тіста:

● 2 склянки кефіру
● 0,5 ч. ложки соди
● 0,5 ч. ложки солі
● 0,5 ч. ложки цукру
● борошно до отримання густоти тесту, як для оладок

Для начинки:

● фарш м'ясний
● цибуля
● часник
● сіль, перець
● за бажанням можна додати зелену цибулю і зелень

Приготування:

Кефір підігріти до теплого стану (28-30 гр. З), покласти соду, розмішати, додати сіль, цукор і знову розмішати, залишити постояти одну хвилину.
Потім поступово додати борошно, постійно вимішуючи, щоб густота тіста, як у домашньої сметани (тісто має бути густим в міру).
На сковороді розігріти рослинне масло, налите шаром товщиною 0,5-1 см, ложкою викласти тісто, на тісто - фарш, на фарш - ще трохи тесту. Накриваємо фарш тістом так, щоб залишилися невеликі отвори. Все це робимо швидко.
Смажимо на середньому вогні з одного боку, потім - з іншого до красивого золотистого кольору.
Гарячими подаємо на стіл.

Приємного апетиту!
Funny Chef
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика