Біляші
Інгредієнти:
Тісто:
• 3 склянки борошна;
• 1 склянку води;
• 25 грам живих дріжджів;
• 3 чайних ложки цукру;
• 1,5 чайних ложки солі;
• 3-5 столових ложок рослинного масла.
Начинка:
• 300 грам фаршу;
• 1 велика цибулина.
Приготування:
Попередньо готуємо начинку. Перемелюємо в рівних частках свинину і яловичину плюс велика цибулина. Солимо, перчимо, додаємо трохи холодної води (2 столових ложки), з нею біляші будуть соковитіше. Глявное, не перестаратися, у мене в таких випадках біляші погано ліпляться, рвуться, і цінний сік витікає на сковорідку. Але і зовсім без води погано.
Замішуємо пісне дріжджове тісто. Коли підійде, обмиаем один-два рази, даємо знову піднятися і можна починати ділити на порційні кульки розміром з дрібне яйце.
Розкачуємо кульки в блін розміром з блюдце. У центр кладемо столову ложку начинки, злегка розрівнюємо її.
Ліпимо біляші, загортаючи тісто до центру, і закладаючи його складками.
Відправляємо на сковороду з розпеченим масло, укладаючи отвором вниз. В ідеалі варто смажити у великій кількості олії, але у мене так не виходить, смажу в невеликому. Коли біляші просмажаться з одного боку, обережно перевертаємо, так щоб не витік сік. По-перше, він горить на сковорідці, і масло доводиться міняти, а по-друге, без соку біляші сильно програють у смаку.
Подавати біляші краще гарячими, мені ще подобається вмочати їх у присоленный і приправлений сухими травами кефір,але це вже на любителя.
Приємного апетиту!
Funny Chef • Кращі рецепти
#Выпечка@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Біляші
Я була просто приголомшена, які смачні получились.беляши. Це було м'яке повітряне тісто з хрусткою скоринкою. А всередині було соковите м'ясо з ароматом смаженої цибулі. Наступного разу обов'язково зроблю біляші з баранини!
Інгредієнти:
Для тіста:
● 400 гр. пшеничного борошна
● 1 яйце
● 250 мл мацоні
● 75 мл води
● 1/3 палички дріжджів
● 1/2 ч.ложки солі
● 1 ч.л. цукру
Для фаршу:
● 500 гр. м'яса (баранина або яловичина)
● 2 середні цибулини
● сіль, перець
● Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження
Приготування:
Дріжджі лежали в морозильнику, тому їм знадобиться час розтанути. Дріжджі розпустила в 75 мл теплої води 1 ч.л. цукру, накрила рушником і поставила їх в тепле місце.
Для приготування фаршу використовувала приблизно 500 гр. яловичини і 2 цибулини.
М'ясо дуже дрібно порізала. Лук нарізала маленькими кубиками. Цибулю з 1 ч.л. солі придушила в ступці.
Змішала нарізане м'ясо, кашку з цибулею, поперчила.
Готовий фарш накрила тарілкою і прибрала на 2 години в холодильник. За цей час фарш добре промаринується.
Дріжджі відтанули і запузырились.Теперь можна зайнятися приготуванням тіста.
В дріжджі ввела 250 мл теплого мацоні, всыпала просіяне борошно і замісила м'яке, не липнущее до рук тісто. Не варто боятися цього тесту, воно м'яке, і заважати його дуже приємно. Переклала тісто в миску, змащену олією. Обмазала саме тісто. Накрила його рушником і поставила в тепле місце без протягів.
Через годину тісто підійшло, збільшившись в об'ємі в три рази. Я проколола, обложила тісто, скачати його в кулю.
Загорнула в плівку, і ... прибрала його в холодильник на дві години. Цей прийом дозволить мені зменшити можливі великі бульбашки в тесті. Цікаво, але в холодильнику тісто продовжує підходити і збільшуватися в об'ємі.
Коли тісто расстоялось, я змастила поверхню столу соняшниковою олією (тут нам мука не помічниця). Розділила тісто на дві частини. Одну частину прибрала в холодильник (з неї завтра теж буду смажити біляші). Іншу скачала в "ковбаску". Від "ковбаски" відривала невеликі шматки і скатывала з них кульки, вагою приблизно 60 гр. Накрила їх харчовою плівкою і поставила ще раз щоб підійшло.
З кульок пальцями розминала корж, всередину якої складала дві ложки фаршу. Краї скріплювала, залишаючи зверху отвір.
З половини тіста виходить десять заготовок біляшів.
Даю заготівлях постояти, відпочити.
У гарячу сковорідку наливаю соняшникову олію з таким розрахунком, щоб вона доходила до середини заготовок. Коли масло сильно розігріється, встановлюю середній вогонь (у мене на 6 з 9), і опускаю біляші в кипляче масло отвором вниз. Коли біляші добре зажарятся, я їх перевертаю. В отвір наливаю ложку киплячого масла.
Готові біляші викладаю на тарілку. Як бачите, жодного "надлишку" масла на них немає.
Приємного апетиту!
Funny Chef
Ледачі біляші
Інгредієнти:
Для тіста:
● 2 склянки кефіру
● 0,5 ч. ложки соди
● 0,5 ч. ложки солі
● 0,5 ч. ложки цукру
● борошно до отримання густоти тесту, як для оладок
Для начинки:
● фарш м'ясний
● цибуля
● часник
● сіль, перець
● за бажанням можна додати зелену цибулю і зелень
Приготування:
Кефір підігріти до теплого стану (28-30 гр. З), покласти соду, розмішати, додати сіль, цукор і знову розмішати, залишити постояти одну хвилину.
Потім поступово додати борошно, постійно вимішуючи, щоб густота тіста, як у домашньої сметани (тісто має бути густим в міру).
На сковороді розігріти рослинне масло, налите шаром товщиною 0,5-1 см, ложкою викласти тісто, на тісто - фарш, на фарш - ще трохи тесту. Накриваємо фарш тістом так, щоб залишилися невеликі отвори. Все це робимо швидко.
Смажимо на середньому вогні з одного боку, потім - з іншого до красивого золотистого кольору.
Гарячими подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Funny Chef
Немає коментарів:
Дописати коментар