четвер, 27 лютого 2014 р.

Класичний бісквіт

Класичний бісквіт



Інгредієнти:

1 склянку цукру,
1 склянку борошна,
4 яйця
ванілін на кінчику чайної ложки

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків.
Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, акуратно розмішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
25-40 хвилин в нагрітій до ~180-200°C духовці
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Коли підійде час, виймаємо форму, перевертаємо бісквіт на тарілку і даємо охолонути.
Приємного чаювання!
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт



Бісквіт (секрет приготування)



Чудово підходить для тортів!

Яйце - 4 шт
Цукор - 150 г
Борошно - 150 г
Розпушувач тіста - 1 ч. л.

У велику чашку розбити всі яйця, додати цукор і поставити цю чашку на водяну баню, на повільний вогонь.

Тепер цю суміш ми будемо збивати віночком. Як тільки маса стала однорідною і цукор розчинився, знімаємо з водяній бані.

І тепер збиваємо міксером на високій швидкості, приблизно хвилин 8-10.

Увага, секрет! Збиваємо яйця до тих пір, щоб, провівши пальцем по збитою масою, залишився жолобок, ось такий, і не зникав. Це означає, що яйця збиті, як треба!!!!

Додаємо просіяне борошно з розпушувачем, перемішуємо зверху вниз.

Перекладаємо тісто у форму змащену маслом і випікаємо в духовці при 200 гр 20-25 хвилин.

Готовність бісквіта перевіряємо руками, а не паличкою. Якщо ви дістанете бісквіт з духовки, цей бісквіт не впаде ніколи!!!!
Так от, перевіряємо готовність руками. Злегка натиснути рукою на бісквіт - він повинен повернутися на місце, як губка. Це означає, що бісквіт готовий, а якщо ямка залишилася, значить потрібно ще трохи потримати в духовці!

У мене вийшов ось такий високий!!!
Його можна розрізати на 2 або 3 частини і далі використовувати, як вам завгодно!

Ще на замітку кулінарам. Цей бісквіт можна спекти і наполовину інгредієнтів, тобто 2 яйця , цукру 75 гр, і борошна 75 гр, 0,5 ч. л. розпушувача , вийде не менш пишний бісквіт. Тільки його можна розрізати на 2 частини і форму для випічки використовувати 18 -20 -22 див.
Бісквіт (секрет приготування)






Медовий бісквіт



Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!

Інгредієнти:

- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.

Приготування:

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

- Альтернативний спосіб приготування: -

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.

Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт



Бісквіт за 10 хвилин в мікрохвильовці



Інгредієнти:

50 г. цукру,
1 яйце,
25 мл рослинного масла,
25 мл молока,
50 р. пшеничного борошна,
½ ч. л. розпушувача,
+ 10 р. какао для шоколадного бісквіта.

Приготування:

Збити міксером яйця з цукром до посветления.

Не перестаючи розмішувати, влити масло, молоко і перемішати.

Потім всипати борошно з розпушувачем (і какао) і перемішати.

Змастити маленьку форму для випікання вершковим маслом і викласти тісто.

Випікати в мікрохвильовці 4 хвилини.
Бісквіт за 10 хвилин в мікрохвильовці

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика