Класичний бісквіт
Інгредієнти:
1 склянку цукру,
1 склянку борошна,
4 яйця
ванілін на кінчику чайної ложки
Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків.
Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, акуратно розмішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
25-40 хвилин в нагрітій до ~180-200°C духовці
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Коли підійде час, виймаємо форму, перевертаємо бісквіт на тарілку і даємо охолонути.
Приємного чаювання!
Бісквіт (секрет приготування)
Чудово підходить для тортів!
Яйце - 4 шт
Цукор - 150 г
Борошно - 150 г
Розпушувач тіста - 1 ч. л.
У велику чашку розбити всі яйця, додати цукор і поставити цю чашку на водяну баню, на повільний вогонь.
Тепер цю суміш ми будемо збивати віночком. Як тільки маса стала однорідною і цукор розчинився, знімаємо з водяній бані.
І тепер збиваємо міксером на високій швидкості, приблизно хвилин 8-10.
Увага, секрет! Збиваємо яйця до тих пір, щоб, провівши пальцем по збитою масою, залишився жолобок, ось такий, і не зникав. Це означає, що яйця збиті, як треба!!!!
Додаємо просіяне борошно з розпушувачем, перемішуємо зверху вниз.
Перекладаємо тісто у форму змащену маслом і випікаємо в духовці при 200 гр 20-25 хвилин.
Готовність бісквіта перевіряємо руками, а не паличкою. Якщо ви дістанете бісквіт з духовки, цей бісквіт не впаде ніколи!!!!
Так от, перевіряємо готовність руками. Злегка натиснути рукою на бісквіт - він повинен повернутися на місце, як губка. Це означає, що бісквіт готовий, а якщо ямка залишилася, значить потрібно ще трохи потримати в духовці!
У мене вийшов ось такий високий!!!
Його можна розрізати на 2 або 3 частини і далі використовувати, як вам завгодно!
Ще на замітку кулінарам. Цей бісквіт можна спекти і наполовину інгредієнтів, тобто 2 яйця , цукру 75 гр, і борошна 75 гр, 0,5 ч. л. розпушувача , вийде не менш пишний бісквіт. Тільки його можна розрізати на 2 частини і форму для випічки використовувати 18 -20 -22 див.
Медовий бісквіт
Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!
Інгредієнти:
- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.
Приготування:
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
- Альтернативний спосіб приготування: -
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.
Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Бісквіт за 10 хвилин в мікрохвильовці
Інгредієнти:
50 г. цукру,
1 яйце,
25 мл рослинного масла,
25 мл молока,
50 р. пшеничного борошна,
½ ч. л. розпушувача,
+ 10 р. какао для шоколадного бісквіта.
Приготування:
Збити міксером яйця з цукром до посветления.
Не перестаючи розмішувати, влити масло, молоко і перемішати.
Потім всипати борошно з розпушувачем (і какао) і перемішати.
Змастити маленьку форму для випікання вершковим маслом і викласти тісто.
Випікати в мікрохвильовці 4 хвилини.
Немає коментарів:
Дописати коментар