понеділок, 24 лютого 2014 р.

Млинці по-арабськи

Млинці по-арабськи



Зазвичай ці арабські млинці - називають катайеф - роблять із заварним кремом, але ми вирішили зробити їх по-своєму - з сиром.

Що необхідно:

Борошно 130 г
Молоко-200 мл
Вершковий сир-400 г
Родзинки-жменя
Кешью-жменя
Фісташки (солоні)-жменя
Топлене масло-50 г
Цукор-3 ст. ложки
Сухі дріжджі-1 чайна ложка
Розпушувач-0,5 чайної ложки
Сіль-щіпка

1. У склянку теплої води додати дріжджі і цукор, розмішати. Влити тепле молоко, поступово всипати борошно з розпушувачем і сіллю, ретельно перемішати міксером. Дати постояти кілька хвилин.

2. Розігріти на середньому вогні сковороду з антипригарним покриттям без олії, суху. Акуратно вилити на середину сковороди половинку ополоника з тестом: повинен вийти млинець діаметром 10-12 див. Смажити млинці потрібно тільки з одного боку - до тих пір, поки верхня сторона не стане сухою і матовою.

3. Готові млинці викласти на плоску поверхню. Кожен скласти навпіл і пальцями защипати його краю до середини - так, щоб вийшли кульки.

4. Змішати вершковий сир, родзинки і рубані горіхи кеш'ю, за допомогою кулінарного мішка начинити млинцеві кульки.

5.Сложить млинці з начинкою у форму для випічки, посипати подрібненими фісташками, полити топленим маслом і відправити в розігріту до 200 градусів духовку на кілька хвилин - виключно щоб підрум'янити. Подавати до чаю з м'ятою або чебрецем.
Млинці по-арабськи



В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом



Інгредієнти:
2-3 банана
50 гр. волоських горіхів
2 ст. ложки вершкового масла
1 ч. ложка меду
Рисовий папір
50 гр. шоколаду.

Приготування:
Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.

Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.

Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати недозрілі і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.

Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинчиків

Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.

Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину «конвертиком» і скачати на четверту сторону рулетом.

Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.

Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.

Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку. Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки.
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом






Бананові млинці Продукти


Молоко - 200 мл
Банани - 2 шт.
Яйця - 2 шт.
Цукор - 3 ст. ложки
Борошно - 100 г
Масло рослинне - 2 ст. ложкиКак приготувати бананові млинці:

Банани нарізати і змішати з половиною молока. Подрібнити блендером.
Фото приготування рецепту: Бананові млинці - крок №2 Додати яйця і цукор. Продовжити збивати блендером.
Фото приготування рецепту: Бананові млинці - крок №3 Додати борошно і знову перемішати блендером.
Фото приготування рецепту: Бананові млинці - крок №4 Влити решту молока і рослинне масло. Збити блендером до однорідності.
Фото приготування рецепту: Бананові млинці - крок №5 Розігріти сковороду з антипригарним покриттям.

Розподілити порцію тіста на сковороді. Смажити на середньому вогні 1-1,5 хвилини.
Фото приготування рецепту: Бананові млинці - крок №6 Потім млинець перевернути і смажити ще 1-1,5 хвилини.
Фото приготування рецепту: Бананові млинці - крок №7 Бананові млинці готові. Приємного апетиту!
Бананові млинці Продукти



Шоколадні млинці



Інгредієнти:
Борошно − 100 гр.
Молоко − 2 ст.
Цукор − 6 ст.л.
Яйця − 4 шт.
Рослинна олія − 4 ст.л.
Шоколад − 100 гр.
Апельсин − 1 шт.
Опис і спосіб приготування:

Якщо хочете перетворити звичайні традиційні млинці в оригінальний і смачний десерт - додайте в млинцеве тісто трохи розтопленого шоколаду. А ще приготуйте до млинців апельсиновий соус - він як не можна краще доповнить смак шоколадних млинчиків.

1. Яйця розтерти з цукром в пишну піну. Додати рафінована рослинна олія. Перемішати.

2. Молоко трохи нагріти і розчинити в ньому шоколад. Потім охолодити і з'єднати з яєчною масою.

3. Рідку суміш змішати з борошном. Тісто ретельно розмішати міксером.

4. Млинці випікати як зазвичай - з двох сторін на добре розігрітій сковорідці.

ДЛЯ СОУСУ:
- з апельсина вичавити сік
- додати 3-4 ст.л. кип'яченої води і 1/3 склянки цукру
- проварити на слабкому вогні до загусання
- у готовий соус додати подрібнену апельсинову цедру.

Готові млинці згорнути трубочкою і полити теплим апельсиновим соусом.
Шоколадні млинці






Млинці, тануть у роті



Інгредієнти:
-200 г молока,
-3 яйця,
-50 г пшеничного борошна ( або 2 ст.л. з великою гіркою),
-2 ч.л. вершкового масла (розтопленого),
-1 ст.л. цукру,
-щіпка солі,

Приготування:

Яйця, цукор і сіль покласти в миску

Збити віночком

Додати розтоплене масло і молоко

Додати борошно

Добре перемішати, щоб не було грудочок

Випікати на сковороді тонкими млинцями до золотистого кольору без масла (я змащувала)

(не пересмажувати, їм дуже мало треба...),

Я їла з Лабне та полуничним варенням. Смакота!

А дітям морозивом начинила

Малиновим топпінгом полила

Млинчиків виходить трохи, як раз на один раз нам вистачило!

Спробуйте ці смачні млинці хоч один раз! Може вам вони сподобаються так само, як і мені!

Приємного чаювання!
Млинці, тануть у роті

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика