субота, 8 лютого 2014 р.

Ажурні млинці

Ажурні млинці



Інгредієнти:

200 мл молока;
2 яйця;
щіпка солі, можна додати трохи цукру (за смаком);
2 - 3 ст. л. рослинного масла;
40 - 50 г борошна (краще спочатку додати 40 г, а якщо здається рідкувате, то підсипати ще).

Приготування:

Збиваємо яйця віночком, насипаємо борошно, сіль і цукор, потім додаємо молоко. Ретельно все розмішуємо, щоб не було грудочок, в останню чергу вливаємо олію.
Тепер починається найцікавіше. Беремо пластикову пляшку, знімаємо з неї кришку і проробляємо в ній дірочку (нам вистачило діаметра 2 - 3 мм). Знову загвинчуємо кришку - готово! Можна пекти.
Сковороду краще взяти з антипригарним покриттям. Справа в тому, що млинці виходять дуже ніжні, з досить тонкими перемичками, і на звичайній скорододке їх важко буде перевертати. Масло у нас є в тісті, тому змащувати нічого не потрібно.
Проявіть фантазію! Млинчики-павутинки, сніжинки, машинки...

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці



Пишні млинці на молоці на масляну



Інгредієнти:

2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла

Приготування:

1. Яйця збиваємо з молоком і цукром. В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тісто.
Вливаємо розтоплене олію і ще раз добре перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин
2. Розігріваємо сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола. Шар тесту повинен бути близько 4 мм. Печемо близько 1-2 хвилин, перевертаємо і печемо ще хвилину.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Пишні млинці на молоці на масляну






Кращі В Світі Млинці.



Якщо замінити половину борошна крохмалем, млинці можна пекти тонше, а якщо заварювати тісто окропом, можна випікати ще тонше...

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 8-10

Інгредієнти:

●Окріп - 600 мл
●Молоко - 600 мл
●Борошно - 1,5 скл.
●Крохмаль - 1,5 скл.
●Яйце - 4 шт
●Сіль - 1 ч. л.
●Масло вершкове - 3 ст. л.
●Цукор - 3 ст. л.
●Ваніль

Приготування:

1. Збиваємо 4 яйця.

2. Продовжуючи збивати, додаємо 3 ст. л. цукру.

3. І 1 ч.л. солі, ваніль.

4. Беремо 600 мл молока і додаємо, продовжуючи збивати (нехай вас не бентежать різні чаші на фото - частина млинчиків я робила з додаванням рисової муки).

5. Вводимо 1,5 склянки борошна 1,5 склянки крохмалю, причому крохмаль я в одній порції замінила рисовим борошном, інший раз - освсяной, все одно виходить дуже смачно - не бійтеся експериментувати!).

6. Збиваючи, вводимо 3 ст.л. розтопленого вершкового масла.
7. Продовжуючи заважати, не зупиняючись, вливайте тонкою цівкою 600 мл крутого окропу.

8. Тепер залишимо тісто на 30 хвилин - нехай настоїться, після чого починаємо піч.

9. Начинки можуть бути будь-якими, але мої діти найбільше люблять варену згущенку з волоськими горіхами і родзинками.

10. Начинку укладаю на один край, накриваю бічними і повертаю млинець.

А ще просто змащую варенням або укладаю бекон і повертаю в трубочку.

Хоча і без начинки - ну дуууже СМАЧНО!

Приємного апетиту!

Джерело:Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Кращі В Світі Млинці.
Кращі В Світі Млинці.
Кращі В Світі Млинці.
Кращі В Світі Млинці.
Кращі В Світі Млинці.
Кращі В Світі Млинці.
Кращі В Світі Млинці.
Кращі В Світі Млинці.
Кращі В Світі Млинці.
Кращі В Світі Млинці.



В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом



Інгредієнти:

●2-3 банана
●50 гр. волоських горіхів
●2 ст. ложки вершкового масла
●1 ч. ложка меду
●Рисовий папір
●50 гр. шоколаду.

Приготування:

Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.

Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.

Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати недозрілі і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.

Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинців:

Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.

Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину «конвертиком» і скачати на четверту сторону рулетом.

Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.

Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.

Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку. Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки.

Джерело : Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика