середа, 26 лютого 2014 р.

Біляші

Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
400 гр. пшеничного борошна
1 яйце
250 мл мацоні
75 мл води
1/3 палички дріжджів
1/2 ч.ложки солі
1 ч.л. цукру
Для фаршу:
500 гр. м'яса (баранина або яловичина)
2 середні цибулини
сіль, перець
Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження



Біляші



інгредієнти на 7 шт:

1 літр молоко(тепле,але не гаряче)
сухі дріжджі 2 ч.л
2 ст.л цукор
0.5 ст.л сіль
Просеянная борошно 7.5 ст(або за потреби,так як борошно скрізь різна)
Олія рослинна 6 ст.л

начинка:

4 ст змішаного фаршу(у мене баранина+яловичина)
8 невеликих цибулин
сіль,чорний перець за смаком

приготування:

В маленьку миску насипати дріжджі,додати трохи теплого молока і 1 ч.л цукру,розчинити дрожжи.Оставить на 15 минут.Должна піднятися шапочка.

Просіяне борошно насипати в глибоку миску,в середині зробити углубление.Добавить дріжджову масу,цукор,сіль,рослинне масло.Постепенно влити тепле молоко,перемішуючи тісто дерев'яною ложкой.Тесто повинно бути м'яке і липнути до рукам.Смазать руки рослинним маслом і трохи подмесить тесто.Накрыть плівкою і поставити в тепле місце для підйому.

приготування начинки:

Цибулю очистити і подрібнити в процессоре.Переложить в миску.Добавить фарш,сіль,перець за смаком,перемішати.

Тісто розділити на 3 части.Из кожної руками зробити жгут.Отрезать невеликі шматочки теста.Руками розплющити коржі шириною 2-3 см або розкачати скалкой.В середину кожного коржика покласти фарш і руками злегка примять.Собрать краї тіста,защипывая їх по колу,щоб вийшло невелике отверстие.Раскалить рослинне масло,зменшити вогонь до среднего.Беляши викладати на сковороду отвором донизу,смажать до рум'яного кольору з обох сторін.

Приємного апетиту!



Біляші



Інгредієнти:

Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Ось і все!
Біляші
Біляші
Біляші






Ледачі біляші



Інгредієнти:

Для тіста:
- 2 склянки кефіру
- 0,5 ч. ложки соди
- 0,5 ч. ложки солі
- 0,5 ч. ложки цукру
- борошно до отримання густоти тесту, як для оладок
Для начинки:

- фарш м'ясний
- цибуля
- часник
- сіль, перець
- за бажанням можна додати зелену цибулю і зелень

Приготування:

Кефір підігріти до теплого стану (28-30 гр. З), покласти соду, розмішати, додати сіль, цукор і знову розмішати, залишити постояти одну хвилину.
Потім поступово додати борошно, постійно вимішуючи, щоб густота тіста, як у домашньої сметани (тісто має бути густим в міру).
На сковороді розігріти рослинне масло, налите шаром товщиною 0,5-1 см, ложкою викласти тісто, на тісто - фарш, на фарш - ще трохи тесту. Накриваємо фарш тістом так, щоб залишилися невеликі отвори. Все це робимо швидко.
Смажимо на середньому вогні з одного боку, потім - з іншого до красивого золотистого кольору.
Гарячими подаємо на стіл.

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші



Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Ось і все!

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Just cook! - тільки найкращі рецепти!
Біляші
Біляші
Біляші

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика