четвер, 27 лютого 2014 р.

Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:
- 2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
- 2 ст. борошна
- 2 яйця
- 1/2 ч. л. соди
- 2-3 ст. л. рослинного масла
- сіль, цукор за смаком

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці))
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на дуже розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)
Заварні млинці на кефірі



"Самі тоненькі млинці"



Інгредієнти:

- 350 мл молока
- 10 ст.л. борошна
- 3 яйця
- 2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
- щіпка розпушувача
- щіпка солі
- пакетик ваніліну 1,5 г
- 1 ст.л. оливкової олії

Приготування:

1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.
"Самі тоненькі млинці"



Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:

кефір (1% жирності) 350 мл
окріп 250 мл
борошно 250 г
яйце 3 шт.
сіль 0,5 ч. л.
цукор 1 ст. л.
сода 0,5 ч.л.
рослинна олія 3 ст. л. (в тісто)
сирний сир з зеленню (для начинки)

Приготування:

Збити яйця з сіллю і цукром.
Не перестаючи збивати, вливаємо киплячу воду. Яйця не згортаються. Обсяг сильно збільшиться, так що посуд візьміть побільше.
Соду погасити в кефірі. Потім в заварную суміш поступово додаємо борошно і кефір із содою. Тісто має бути досить рідке, як рослинна олія. Якщо густовато, можна додати окріп. У готове тісто додати 3 ст. л. масла.
Випікати млинці на сильному вогні, змащуючи маслом сковороду. Наливаємо тоненько.
Додаємо начинки для млинців за бажанням. У цьому рецепті - сир.
Заварні млинці на кефірі






Бейбі-млинці



Інгредієнти:

млинці:
1 яйце
200 гр. яблучного йогурту
200 гр. молока
цукор за смаком
щіпка солі
ванільний цукор
1/2 ч.л. соди (не гасила)
борошно
начинка:
сир
цукор

Приготування

З вище перерахованих інгредієнтів замішуємо тісто, борошна взяти стільки, що б тісто було по консистенції як рідка сметана, млинці нам потрібні тоненькі.

Готові млинці розрізати на 4 трикутника.

Приготувати начинку.

На кожен трикутник, на широку сторону, викладаємо начинку, загортаємо всередину краю і скручуємо рулетик.

Готові рулетики прижарить на вершковому маслі з обох сторін буквально хвилинку - півтори і подавати зі сметанкою або вареньицем.
Бейбі-млинці



Шалено смачні млинці



Інгредієнти:

● борошно - 600г (просіяти)
● цукор - 6стл.
● яйця - 6 шт.
● молоко 1л.
● вода - 450мл.
● олія рослинна 6стл.
● сіль

Приготування:

З такої кількості продуктів виходить те, що на фото. Кількість точно не скажу, тому щільність млинців варіюється. Якщо робити тонкі, то близько 40 ,середні - близько 25-30.
Мені більше до смаку тонкі млинці з тієї причини, що з тонкими можна перепробувати більше начинок і не так швидко обжерся)) Вчора з начинок у мене були тільки мед ,сметана і абрикосове варення;)

Трохи подкорректирую, а то до цього написав криво)Готується все просто: яйця змішуються з цукром, сіллю. Міксер включений на малих обертах (можна міксером). По ходу справи вливається молоко і майже вся вода, потім потроху, продовжуючи помішувати, всипається просеянная борошно. Потім вливається масло. Все перемішується. Змішуйте, як зручно Вам, головне, щоб не було грудок.

Змащувати сковороду можна або салом (на любителя) або рослинним маслом. Я змішую трохи вершкового з олією, злегка його топлю і кожен раз промазываю сковороди силіконової пензлем.
Шалено смачні млинці






Пишні млинці на молоці на масляну



Інгредієнти:

2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла

Приготування:

1. Яйця збиваємо з молоком і цукром. В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тісто.
Вливаємо розтоплене олію і ще раз добре перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин
2. Розігріваємо сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола. Шар тесту повинен бути близько 4 мм. Печемо близько 1-2 хвилин, перевертаємо і печемо ще хвилину.
Пишні млинці на молоці на масляну



Несолодкі млинці з сирно-часниковою начинкою



Інгредієнти:
2 яйця
1 склянка борошна
1 стакан молока
соняшникова олія
щіпка солі
1-2 пучка дрібно нарізаної петрушки (можна більше)

Начинка:

100г сирної пасти
6 вяленных помідорів, дрібно нарізати
3-5 столових ложок оливкової олії
1-2 чайні ложки кмину
1-2 зубчики часнику видавити
1-2 моркви, відварити або запекти, потім нарізати
сіль і перець

Приготування:
Змішайте і збийте інгредієнти для млинців, крім олії. Потім почніть поступово підливати масло, доводячи суміш до однорідної консистенції.
З отриманого тесту обсмажте тонкі млинці і залиште їх на тарілці поки будете готувати начинку.
Для начинки збийте ручним блендером всі інгредієнти для начинки. Викладіть невелику кількість отриманої сирної маси на блін, скрутіть і злегка притисніть. Повторіть цю процедуру з іншою начинкою та млинцями. Млинці готові!
Несолодкі млинці з сирно-часниковою начинкою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика