Швидкий бісквіт до чаю
Інгредієнти:
• Яйце куряче - 2 шт.;
• Молоко - 10 ст. л.;
• Масло рослинне - 4 ст. л.;
• Какао - порошок-3 ст. л.;
• Цукор - 8 ст. л.;
• Борошно пшеничне - 6 ст. л.;
• Розпушувач тіста - 1 ч. л. (або сода, погашена оцтом).
Приготування:
Збиваємо яйця з цукром.
Додаємо какао і акуратно перемішуємо.
До шоколадної суміші додаємо борошно і розпушувач тіста і все ретельно перемішуємо.
До отриманої досить густого тесту додаємо рослинне масло і молоко, добре вимішуємо.
Виливаємо тісто у форму змащену маслом (примітка - я використовувала звичайну ємність для підігріву в мікрохвильовці, пластикову, без змазування маслом) і відправляємо в мікрохвильову піч на максимальну потужність (примітка - у мене потужність 850, готувався 4 хвилини). Якщо потужність 1000, то на 3 хвилини, якщо 800 - то на 3,5 хвилини.
Через 4 хвилини у нас виходить ось такий чудовий бісквіт.
Приємного чаювання!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти
#Десерты@funny.chef
#Выпечка@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Медовий бісквіт
Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!
Інгредієнти:
● яйця 6 шт,
● цукор 160 гр,
● мед 2 ст л,
● борошно 190 гр.
Приготування:
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
Альтернативний спосіб приготування:
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.
Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Приємного чаювання!
Funny Chef
Класичний бісквіт
Інгредієнти:
● 1 склянка цукру,
● 1 склянка борошна,
● 4 яйця
● ванілін на кінчику ножа
Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.
Приємного апетиту!
Funny Chef
Бісквіт
Інгредієнти:
• Яйця;
• цукор;
• борошно.
За бажанням:
• Коньяк;
• сметанний крем.
Приготування:
6 великих (7 маленьких) яєць збиваєте в піну з цукром + 1 - 1.5 склянки борошна і все - випікати при 200 градусах 30-40 хвилин.
Прикрасити за своїм бажанням!
Я ще розрізала бісквіт навпіл, просочила коньяком і сметанним кремом.
Автор рецепта: Іра Олійник
Приємного чаювання!
Funny Chef • Кращі рецепти
#Десерты@funny.chef
#Выпечка@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Бісквітні "подушечки"
Чудово ніжний бісквіт, з кремово-сирною прошарком! Дуже легко і смачно.
Інгредієнти:
● олія рослинна 125 мл
● борошно 320 г
● розпушувач 10 г
● жовтки 5 шт
● білки 5 шт.
● цукор 100 г
сирна прошарок: (для прошарку підійде будь-який сир, крім зернистого. М'який у тубах, звичайний у пачках, а так само «філадельфія, альметте, карат, маскарпоне , рікотта)
● сир 500 г
● жовтки 3 шт.
● крохмаль кукурудзяний 1 ст. л. (15 г)
● лимонна цедра мелена 1 ч. л.
● ванільний цукор 1 ст.л.
● цукрова пудра 100 г
● форма 27х34 см - якщо робити деку більшого розміру, то сирної начинки можна взяти більше.
Приготування:
Для бісквіта збити жовтки з цукровою пудрою.
Не перестаючи збивати влити рослинне масло і воду.
Збиваємо до отримання ніжної емульсії.
Всипати поступово борошно з розпушувачем.
Білки збити з цукром до стійких піків.
Білки поступово ввести в тісто.
Для сирної прошарку сир розтерти з жовтками цукровою пудрою.
Додати ванільний цукор, крохмаль і лимонну цедру.
У змащену маслом форму вилити бісквітне тісто.
Сирну масу помістити в пакет з насадкою для крему, видавлювати поверх бісквітної маси у вигляді решітки. У мене вийшло досить сирної начинки, так що я повторила грати в два шари, провівши її рівно за першим смужкам, як би, «посилила».
Випікати при 180* 35 хв.
Приємного апетиту!
Funny Chef
Немає коментарів:
Дописати коментар