середа, 26 лютого 2014 р.

Катаеф - арабські млинці з заварним кремом

Катаеф - арабські млинці з заварним кремом



Інгредієнти (на 10-12 млинців):

борошно - 1 склянка
молоко - 1 стакан
вода - пів склянки
цукор - 1 ч. ложка
сухі дріжджі - 1/2 ч. ложки
розпушувач - 1/2 ч. ложки

Для крему:
молоко - 1 стакан
вершки будь-якої жирності - 1 стакан
крохмаль (краще кукурудзяний, але можна і картопляний) - 1/4 склянки
вода для розведення крохмалю - приблизно 3 ст. ложки
білий хліб без кірки - 3-4 шматочки близько 1,5 см в товщину
цукор - 3 ст. ложки
мелені фісташки - для прикраси

І для справжніх гурманів:
рожева вода - 1/2 ст. ложки (необов'язково)
вода квітів апельсина (orange blossom water) - 1/2 ст. ложки (необов'язково)

Приготування:

1. Краще приготувати заварний крем заздалегідь - хоча б за кілька годин до випікання млинців, тому що він повинен бути охолодженим і застиглим. Змішайте молоко з вершками і цукром, додайте в нього дрібно покришений білий хліб і все прогрійте, безперервно помішуючи, щоб шматочки хліба повністю розійшлися.
2. Коли молочна суміш стане дуже гарячою (почне парити), влийте в неї тонкою цівкою розведений у воді крохмаль. Енергійно продовжуйте розмішувати молочну масу, прогрійте до загустіння. Зніміть з вогню загустілий крем, перелийте його в окрему миску і дайте охолонути, щоб він став теплим. Поки крем остигає, періодично перемішуючи його, щоб він не покрився кіркою. Потім накрийте остиглий крем харчовою плівкою(на 2 години)
3. Тепер потрібно приготувати млинці. Для цього потрібно всипати у воду сухі дріжджі, цукор і залишити на 3-5 хв для насичення дріжджів вологою і їх перетворення в розчин. Потім потрібно все перемішати, щоб дріжджі і цукор повністю розчинилися. Далі потрібно додати молоко, борошно і розпушувач, все розмішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудок і залишити на 20 хв.
4. Випікайте млинці на антипригарній сковороді тільки з одного боку. Млинець буде готовий, коли верхній шар повністю підсохне. При випіканні потрібно відрегулювати нагрівання таким чином, щоб до моменту повного підсихання верхнього шару млинець став рум'яне, але не згорів знизу.
5. Готові млинчики складаються незажаренной стороною всередину, а його краї потрібно зліпити до середини. Заповнити кремом за допомогою кондитерського шприца.
6. Зверху можна прикрасити млинці меленими фісташками і подавати до столу!
Катаеф - арабські млинці з заварним кремом



Пишні млинці на молоці на масляну



Інгредієнти:

2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла

Приготування:

1. Яйця збиваємо з молоком і цукром. В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тісто.
Вливаємо розтоплене олію і ще раз добре перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин
2. Розігріваємо сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола. Шар тесту повинен бути близько 4 мм. Печемо близько 1-2 хвилин, перевертаємо і печемо ще хвилину.
Пишні млинці на молоці на масляну






Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:

2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
2 ст. борошна
2 яйця
1/2 ч. л. соди
2-3 ст. л. рослинного масла
сіль, цукор за смаком

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці))
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на ООООЧЕНЬ розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)
Заварні млинці на кефірі
Заварні млинці на кефірі



Катаеф - арабські млинці з заварним кремом



Інгредієнти (на 10-12 млинців:)

борошно - 1 склянка
молоко - 1 стакан
вода - пів склянки
цукор - 1 ч. ложка
сухі дріжджі - 1/2 ч. ложки
розпушувач - 1/2 ч. ложки

Для крему:
молоко - 1 стакан
вершки будь-якої жирності - 1 стакан
крохмаль (краще кукурудзяний, але можна і картопляний) - 1/4 склянки
вода для розведення крохмалю - приблизно 3 ст. ложки
білий хліб без кірки - 3-4 шматочки близько 1,5 см в товщину
цукор - 3 ст. ложки
мелені фісташки - для прикраси

І для справжніх гурманів:
рожева вода - 1/2 ст. ложки (необов'язково)
вода квітів апельсина (orange blossom water) - 1/2 ст. ложки (необов'язково)

Приготування:

1. Краще приготувати заварний крем заздалегідь - хоча б за кілька годин до випікання млинців, тому що він повинен бути охолодженим і застиглим. Змішайте молоко з вершками і цукром, додайте в нього дрібно покришений білий хліб і все прогрійте, безперервно помішуючи, щоб шматочки хліба повністю розійшлися.

2. Коли молочна суміш стане дуже гарячою (почне парити), влийте в неї тонкою цівкою розведений у воді крохмаль. Енергійно продовжуйте розмішувати молочну масу, прогрійте до загустіння. Зніміть з вогню загустілий крем, перелийте його в окрему миску і дайте охолонути, щоб він став теплим. Поки крем остигає, періодично перемішуючи його, щоб він не покрився кіркою. Потім накрийте остиглий крем харчовою плівкою (покладіть її прямо на крем, щоб не було кірки) і відправте в холодильник, найменше - на 1 год, а краще на ніч.

3. Тепер потрібно приготувати млинці. Для цього потрібно всипати у воду сухі дріжджі, цукор і залишити на 3-5 хв для насичення дріжджів вологою і їх перетворення в розчин. Потім потрібно все перемішати, щоб дріжджі і цукор повністю розчинилися. Далі потрібно додати молоко, борошно і розпушувач, все розмішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудок і залишити на 20 хв.

4. Випікайте млинці на антипригарній сковороді тільки з одного боку. Млинець буде готовий, коли верхній шар повністю підсохне. При випіканні потрібно відрегулювати нагрівання таким чином, щоб до моменту повного підсихання верхнього шару млинець став рум'яне, але не згорів знизу.

5. Готові млинчики складаються незажаренной стороною всередину, а його краї потрібно зліпити до середини. Заповнити кремом за допомогою кондитерського шприца.

6. Зверху можна прикрасити млинці меленими фісташками і подавати до столу.
Катаеф - арабські млинці з заварним кремом






Самі тоненькі млинці.



Інгредієнти:
350 мл молока
10 ст.л. борошна
3 яйця
2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
щіпка розпушувача
щіпка солі
пакетик ваніліну 1,5 г
1 ст.л. оливкової олії

Приготування

1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.
Самі тоненькі млинці.
Самі тоненькі млинці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика