субота, 15 лютого 2014 р.

Севіче з червоної риби і авокадо

Севіче з червоної риби і авокадо



Інгредієнти:
300 гр філе червоної риби
1 авокадо, нарізаний кубиками
1 червоний солодкий перець
1 манго
1 цибулина, фіолетова
листя кінзи по-смаку
для маринаду:
сік і цедра половини лимона лимона
6 ст. ложок оливкової олії
1/3 склянки міріна
1/3 склянки рисового оцту
2 ч. ложки натертого на дрібній тертці свіжого імбиру
сіль, перець по-смаку

Як приготувати:
Ріжемо рибу, манго, цибулю, солодкий перець кубиками розміром приблизно в сантиметр,
змішуємо з дрібнонарізаною кінзою. Змішуємо всі інгредієнти для маринаду, заправляємо рибу з овочами-фруктами, зеленню і залишаємо хвилин на десять.
В окремому посуді запаравляем авокадо половиною лимонного соку, сіллю,перцем
і приступаємо до оформлення страви. На тарілку ставимо спеціальне кільце, на дно тарілки викладаємо шар авокадо. Зверху рибну суміш, прикрашаємо червоною ікрою.
Севіче з червоної риби і авокадо



Листкова закуска з авокадо, моцарели і буряків. 26ккал



На 4 персони нам знадобиться:

-5 відварених не дуже великих буряків
-2 авокадо
-1 лимон (2 столові ложки соку)
-1 моцарелла
- сіль, перець за смаком

1. Очищаємо авокадо від шкірки, видаляємо кісточку. Нарізаємо часточки товщиною 0.5 см, так само нарізаємо моцарелу і 4 буряка. Трохи підсолюємо.
2. Пошарово викладаємо буряк, моцарелу і авокадо. Повторюємо шари ще раз.
3. Залишилася буряк подрібнюємо у блендері або ножем, змішуємо з лимонним соком, солимо, перчимо. Подаємо, як заправку для нашої листкової закуски.
Листкова закуска з авокадо, моцарели і буряків. 26ккал






Діп з кабачків і авокадо



Інгредієнти:

авокадо - 1/2 шт.;
кабачок (молодий) - 1 шт.;
майонез (в рецепті пропонувався свій варіант майонезу, я рекомендую зробити фітнес-майонез)

Приготування:

Кабачок порізати на кубики разом з шкіркою, обсмажити на великому вогні. Остудити. Подрібнити в блендері разом з авокадо.

Заправити фітнес-майонезом за смаком. Ніжніше ніжного.
Діп з кабачків і авокадо



Спред з тофу і авокадо


Інгредієнти:
• 200гр. тофу
• 1 авокадо
• зубчик часнику
• 1 столова ложка гарбузового масла
• сіль, перець
Інструкції:
Змішати тофу, авокадо, часник і спеції в блендері. Перемістити в невелику миску і додати масло.
Спред з тофу і авокадо






Стейк з тунця під сальсою з ківі та авокадо



Інгредієнти:
● 1 стейк з тунця 125-150 г
● 1 ківі
● 1 авокадо
● 2 пучок зеленого цибулі
● 4-5 листків м'яти
● невеликий пучок петрушки
● 1/2 чайної ложки нарізаного свіжого розмарину
● сік половини лайма
● 1 столова ложка білого винного оцту
● 1/2 чайної ложки меду
● сіль, перець
● нарізаний кокос (додатково для прикраси)

Приготування:
Очистіть і дрібно наріжте ківі та авокадо. Викладіть в миску. Дрібно нарубаєте цибулю, м'яту, петрушку і розмарин і також додайте в миску. В окремій ємності змішайте оцет, сік лайма, мед, сіль і перець (за смаком). Перемішайте і заправте цією сумішшю ківі та авокадо. Збийте блендером і залиште на час. Нагрійте гриль чи чавунну сковороду. Натріть стейк оливковою олією, сіллю і перцем. На розпечену сковороду викладіть стейк і обсмажте з обох боків до золотистої скоринки (1-2 хвилини на бік). Дивіться не перетримайте, тому по краях стейк повинен залишатися трохи сируватим. Викладіть тунець на тарілку, зверху - сальса. Прикрасьте кокосом. Подавайте негайно.

Приємного апетиту!
Funny Chef
Стейк з тунця під сальсою з ківі та авокадо
Стейк з тунця під сальсою з ківі та авокадо
Стейк з тунця під сальсою з ківі та авокадо



Роли з авокадо, лососем і огірком



Інгредієнти:

● 500 г рису
● 50 мл рисового оцту
● 30 р цукру
● 10 г солі
● 5 листів норі
● 1 довгий парниковий огірок
● 1 авокадо
● 200 г слабосоленого лосося
● васабі
● маринований імбир
● соєвий соус

Для приготування ролів необхідно:

Бамбуковий килимок (макісу або суші-мат). Без нього якісно згорнути рол практично неможливо.
Широка неметалічна ємність для змішування і охолодження рису.
Плоска дерев'яна лопатка.
Мисочка з водою. Рис для суші дуже клейкий і легко прилипає до рук. Тому в процесі приготування ролів перед тим, як брати рис, руки потрібно кожен раз змочувати водою.

Приготування:

Готовий рис перекладаємо в широку неметалічну посуд, рівномірно поливаємо оцтової сумішшю і починаємо перемішувати дерев'яною лопаткою.

Готуємо начинку. Огірок очистити від шкірки, вирізаємо насіння і нарізаємо на тонкі полоски.Рыбу теж нарізаємо на смужки

Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку, очищаємо від шкірки і нарізаємо на смужки

Рис розкладаємо на норі шаром близько 3-5 мм.Ребром долоні робимо невеликий довгий жолобок посередині розкладеного рису. Злегка змащуємо його васабі. Кладемо в жолобок начинку (лосось+огірок або лосось+авокадо)

Починаємо згортати. Великими пальцями обох рук піднімаємо край килимка разом з норі, при цьому притримуючи вказівними і середніми пальцями начинку. Згинаємо килимок під прямим кутом по лінії, на якій лежить начинка

Акуратно загортаємо піднятий край килимка разом з норі і рисом вниз, щоб рис на протилежних торцях стикнувся. Далі піднімаємо край килимка і доворачиваем рол, щоб вільна від рису смужка норі прилягала до ролу внапуск

Закручуємо рол в килимок і трохи стискаємо руками, щоб ущільнити рис. Але не тисніть надто сильно інакше а) рис може занадто сильно утрамбоваться і роли вийдуть несмачними і занадто клейкими, б) з торців вилізе начинка

Ріжемо на 6 шматочків. Щоб рис не прилипав до ножа, перед кожним розрізанням занурюємо вістря у воду і перевертаємо ніж, щоб краплі пробігли по ріжучій кромці. Подаємо роли з імбиром, васабі і соєвим соусом.

Приємного апетиту!
Funny Chef
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика