Солодкі млинці на сніданок
Приготування:.
Спочатку збиваємо яйця і цукор,потім додаємо борошно і молоко(поступово вливаючи),і 2-3 ст. ложки соняшникової масла.Выпекаем млинці на розпеченій сковороді.
Млинці можна робити з чим завгодно,на цей раз я дуже захотіла солодкі))
Шоколад для прикраси можна потерти на дрібній тертці.
Американські млинці або панкейкі
Інгредієнти:
- склянка молока
- склянка борошна
- 3 яйця
- 2 столових ложки цукру
- щіпка солі
- розпушувач для борошна
- 2 столові ложки рослинної олії
Приготування:
Білки відокремити від жовтків і відставити у бік. У мисці міксером змішати молоко, борошно, цукор, жовтки і розпушувач. В окремому посуді збити білки і ложкою акуратно, НЕ МІКСЕРОМ! ввести їх в загальну масу. Тісто виходить, як збита сметана - легким і повітряним. Додати 2 ложки олії, злегка перемішати і відразу ж випікати на гарячій сковорідці. Змащуємо сковорідку олією тільки перед першою порцією, потім випікаємо млинці на сухій сковорідці - вистачає того масла, що додано в тісто. Головне не позіхати і під-час перевертати млинці. Вони виходять пишними, високими і абсолютно сухими як бісквітне тесто.Едим з варенням чи сметаною. Млинці складаються стопкою на тарілку.
Традиційно млинчики поливають кленовим сиропом, а можна замінити на мед, джем або шоколадний соус.
Бананові млинці
126ккал на 100гр
Інгредієнти:
4-5 бананів
0,5 ст. молока
0,5 ст. борошна
щіпка солі
1 яйце
Приготування:
Вкинути в блендер яйце, сіль, трохи збити.
Потім додати порізані банани, теж збити.
Влити молоко і всипати борошно. Збити ще раз.
Тісто має вийти як густа сметана.
Якщо вийшло дуже рідке, додайте ще трохи борошна.
Смажте на раст. олії.
Ажурні млинці
Інгредієнти:
1яйцо
1 ст. ложка цукор
1ст. ложка сухого молока
1 ст. ложка рослинного масла
100-150 мл. води
розпушувач на кінчику ножа
2-3 ложки борошна
Приготування:
Всі продукти збити,
вилити в спеціальну пляшку,
на гарячу сковороду наливати візерунками.
Сіточкою, навскоси або просто колами
Налила в цю пляшечку
І на сковороді зробити візерунки, які в голову прийшли.
Можна сіточкою, можна навскоси
Можна колами
Млинці з цукіні
Інгредієнти:
2 склянки тертої цукіні
1/2 склянки тертого картоплі
1 яйце
1 столова ложка дрібно нарізаної петрушки
1 чайна ложка лимонної цедри
1 щіпка панірувальних сухарів
1 столова ложка несолоного вершкового масла
2 столові ложки сметани або йогурту (за бажанням)
Приготування:
Потріть цукіні і картоплю на крупній тертці. Дайте постояти в друшляку протягом принаймні 30 хвилин, щоб стекла вся рідина, тоді вони будуть краще липнути. Щедро посоліть.
У мисці збийте яйця, дрібно нарізану петрушку і лимонну цедру. Додайте щіпку солі і перець за смаком. Вижмите кабачково-картопляну суміш в рушник, щоб видалити вологу. Додайте щіпку хлібних крихт. Цукіні і картопляну суміш з'єднайте з яєчною сумішшю. Добре перемішайте і накрийте.
Нагрійте неглибоку сковороду на середньому вогні. Розтопіть 1 столову ложку вершкового масла. Можна використовувати оливкову олію, якщо хочете, але масло надає особливий смак млинців. Обсмажуйте млинці до золотистої скоринки з кожної сторони. Подавайте млинці з цукіні гарячими, з ложкою сметани або йогурту.
Млинці "Зебра".
Інгредієнти:
Для тіста:
Молоко - 500 мл
Яйця - 2 шт.
Борошно - 1,5 склянки.
Цукор - 30 р.
Масло рослинне - 2 ст.л.
Сіль - 0,5 ч.л.
Какао - 1 ст.л.
Для начинки:
Сир - 200 р.
Цукор - 3 ст.л.
Полуниця - 300 р.
Спосіб приготування
Етап 1 Молоко, цукор, яйця, сіль - змішати. Додати борошно і гарненько збити, щоб не було грудочок. Потім налити рослинне масло.
Етап 2 Частину тіста вилити в окрему чашку і додати какао, гарненько розмішати.
Етап 3 Тісто наливаємо на сковорідку, а зверху малюємо кола з тіста з какао, яке набране в столову ложку.
Етап 4 Обсмажуємо з двох сторін, як звичайні налисники.
Етап 5 Начинка: сир змішати з цукром, перемішати.
Етап 6 накладаємо Начинку на ту сторону де немає малюнка. Звертаємо рулетом.
Етап 7 Прикрашаємо млинці на тарілці полуницею, сметаною.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар