понеділок, 4 листопада 2013 р.

Бісквіт за 10 хвилин в мікрохвильовці

Бісквіт за 10 хвилин в мікрохвильовці



Інгредієнти:

50 г. цукру,
1 яйце,
25 мл рослинного масла,
25 мл молока,
50 р. пшеничного борошна,
½ ч. л. розпушувача,
+ 10 р. какао для шоколадного бісквіта.

Приготування:

Збити міксером яйця з цукром до посветления.

Не перестаючи розмішувати, влити масло, молоко і перемішати.

Потім всипати борошно з розпушувачем (і какао) і перемішати.

Змастити маленьку форму для випікання вершковим маслом і викласти тісто.

Випікати в мікрохвильовці 4 хвилини.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Бісквіт за 10 хвилин в мікрохвильовці



Бісквіт на кефірі



Інгредієнти:

Масло або маргарин - 100 гр.
Цукор - 0,5 ст.
Яйце - 1 шт.
Борошно - 2 ст.
Кефір - 0,5 л.
Сода - 0,5 ч.л.
Сіль, ванілін, родзинки.

Приготування:

Масло або маргарин в охолодженому вигляді натираємо на крупній тертці, потім перетираємо з цукром і додаємо яйце. Солимо, поступово вводимо муку і перетираємо все до однорідної маси. Ретельне перемішування - запорука хорошої якості бісквіта. Вливаємо кефір і доводимо тісно до консистенції густої сметани. Додаємо соду, промитий і заварений в окропі родзинки. Форму змащуємо маргарином або маслом і посипаємо манною крупою або панірувальними сухарями. Тим, що є під рукою. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин. Для повільного остигання залишаємо в духовці ще хвилин на п'ять.
Після того, як бісквіт охолоне, його можна розрізати на два коржі змастити джемом або кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Бісквіт на кефірі



КЛАСИЧНИЙ БІСКВІТ



Інгредієнти:

180 г цукру
150 г борошна
4 яйця
1 ч.л. ванільного цукру або щіпка ваніліну

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків.

Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль. Збиваємо до жорстких піків.

Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.

Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

Готове тісто виливаємо у форму (для мене ідеально 21-23 см, так бісквіт виходить більш високим). Дно бажано застелити кружечком з пергаментного паперу. Бортики не змащувати.

Відправляємо бісквіт в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.

При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів, тістечок і десертів.

Якщо вказану кількість продуктів піч у формі діаметром 21 см, бісквіт легко розрізається на 3 досить пристойних коржа.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
КЛАСИЧНИЙ БІСКВІТ






Бісквіт із згущеного молока



Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.

Інгредієнти:

- 1 б. згущеного молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- розпушувач;
- 250 р борошна;
- 1 ст. л. какао.

Приготування:

Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.

Поступово додавати борошно з розпушувачем.

За бажанням додати какао або інші наповнювачі.

Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.

Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С

Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Бісквіт із згущеного молока



Швидкий бісквіт до сніданку



Інгредієнти:

1 яйце збити, додаючи по черзі 3 ст.л. цукру, 3 ч. л. какао, 3 ст. л. борошна, трохи розпушувача, 3 год..л. раст.масла, 2 ст.л. молока. Вийде рідке тісто.

Приготування:

В невелику чашку або відповідну форму викласти порізане дрібними кубиками маленьке яблучко (можна інші фрукти-ягоди), залити зверху тісто і в мікрохвильовку на 3 хв. на макс.потужність.

Подавати у формі (чашці) на сніданок до чаю-кави

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Швидкий бісквіт до сніданку

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика