Бісквіт за 10 хвилин в мікрохвильовці
Інгредієнти:
50 г. цукру,
1 яйце,
25 мл рослинного масла,
25 мл молока,
50 р. пшеничного борошна,
½ ч. л. розпушувача,
+ 10 р. какао для шоколадного бісквіта.
Приготування:
Збити міксером яйця з цукром до посветления.
Не перестаючи розмішувати, влити масло, молоко і перемішати.
Потім всипати борошно з розпушувачем (і какао) і перемішати.
Змастити маленьку форму для випікання вершковим маслом і викласти тісто.
Випікати в мікрохвильовці 4 хвилини.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Бісквіт на кефірі
Інгредієнти:
Масло або маргарин - 100 гр.
Цукор - 0,5 ст.
Яйце - 1 шт.
Борошно - 2 ст.
Кефір - 0,5 л.
Сода - 0,5 ч.л.
Сіль, ванілін, родзинки.
Приготування:
Масло або маргарин в охолодженому вигляді натираємо на крупній тертці, потім перетираємо з цукром і додаємо яйце. Солимо, поступово вводимо муку і перетираємо все до однорідної маси. Ретельне перемішування - запорука хорошої якості бісквіта. Вливаємо кефір і доводимо тісно до консистенції густої сметани. Додаємо соду, промитий і заварений в окропі родзинки. Форму змащуємо маргарином або маслом і посипаємо манною крупою або панірувальними сухарями. Тим, що є під рукою. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин. Для повільного остигання залишаємо в духовці ще хвилин на п'ять.
Після того, як бісквіт охолоне, його можна розрізати на два коржі змастити джемом або кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
КЛАСИЧНИЙ БІСКВІТ
Інгредієнти:
180 г цукру
150 г борошна
4 яйця
1 ч.л. ванільного цукру або щіпка ваніліну
Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків.
Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль. Збиваємо до жорстких піків.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у форму (для мене ідеально 21-23 см, так бісквіт виходить більш високим). Дно бажано застелити кружечком з пергаментного паперу. Бортики не змащувати.
Відправляємо бісквіт в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів, тістечок і десертів.
Якщо вказану кількість продуктів піч у формі діаметром 21 см, бісквіт легко розрізається на 3 досить пристойних коржа.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Бісквіт із згущеного молока
Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.
Інгредієнти:
- 1 б. згущеного молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- розпушувач;
- 250 р борошна;
- 1 ст. л. какао.
Приготування:
Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.
Поступово додавати борошно з розпушувачем.
За бажанням додати какао або інші наповнювачі.
Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.
Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С
Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Швидкий бісквіт до сніданку
Інгредієнти:
1 яйце збити, додаючи по черзі 3 ст.л. цукру, 3 ч. л. какао, 3 ст. л. борошна, трохи розпушувача, 3 год..л. раст.масла, 2 ст.л. молока. Вийде рідке тісто.
Приготування:
В невелику чашку або відповідну форму викласти порізане дрібними кубиками маленьке яблучко (можна інші фрукти-ягоди), залити зверху тісто і в мікрохвильовку на 3 хв. на макс.потужність.
Подавати у формі (чашці) на сніданок до чаю-кави
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар