понеділок, 4 листопада 2013 р.

Медовий бісквіт

Медовий бісквіт



Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!

Інгредієнти:

- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.

Приготування:

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

- Альтернативний спосіб приготування: -

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.

Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт



Медовий бісквіт



Інгредієнти:

Яйця − 3 шт.
Цукрова пудра − 70 гр.
Рідкий мед − 1 ст.л.
Борошно пшеничне − 120 гр.
Варена згущене молоко − 300 гр.
Вершкове масло − 100 гр.
Волоські горіхи − 1 ст.
Білий шоколад − 150 гр.

Приготування:

Бісквіт, приготований на медовій основі, виходить особливо пишним і високим, тому що завдяки меду тісто при збиванні добре збільшується в обсязі.

1. Змішати яйця, рідкий мед і цукрову пудру. Збивати міксером до тих пір, поки маса не збільшиться в 3-4 рази і не посвітлішає.

2. Додати просіяне борошно. Перемішати, піднімаючи тісто знизу вгору.

3. Тісто вилити у форму для випічки і поставити в розігріту до 180 гр. духовку. Готовність бісквіта перевіряти дерев'яною шпажкою.

4. Бісквіт повністю охолодити. Гострим ножем розрізати на 2 частини.

ДЛЯ КРЕМУ:

- згущене молоко проварити на водяній бані 1 годину;
- додати м'яке вершкове масло і збити до одержання пишної маси;
- горіхи подрібнити і додати в крем.

Нижній корж просочити кремом і накрити верхньою частиною. Верх торта рівномірно намазати залишилися кремом.
Медовий бісквіт






Бісквіт за 10 хвилин в мікрохвильовці



Інгредієнти:

50 г. цукру,
1 яйце,
25 мл рослинного масла,
25 мл молока,
50 р. пшеничного борошна,
½ ч. л. розпушувача,
+ 10 р. какао для шоколадного бісквіта.

Приготування:

Збити міксером яйця з цукром до посветления.

Не перестаючи розмішувати, влити масло, молоко і перемішати.

Потім всипати борошно з розпушувачем (і какао) і перемішати.

Змастити маленьку форму для випікання вершковим маслом і викласти тісто.

Випікати в мікрохвильовці 4 хвилини.
Бісквіт за 10 хвилин в мікрохвильовці



"класичний Бісквіт"



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:
1. Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
2. Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
3. Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
4. Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
5. Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.
"класичний Бісквіт"






Бісквіт



Інгредієнти:
-Яйце - 3 штуки
-Цукор - 100 г
-Борошно блинная - 100 г
-Крохмаль - 35 г
-Масло вершкове - 15 г
-Вода - 3 столові ложки

Розігріти духовку до 180 гр С. Змастити маслом форму. Покласти яйця в миску і збивати 5 хвилин електричним міксером у пишну піну. Поступово додати цукор і продовжувати збивати, поки суміш не буде густий, а цукор повністю не розчиниться. Просіяти борошно і крохмаль в іншу миску. Додати яєчну суміш і перемішати злегка. Розтопити масло. Перелити його і воду в суміш і перемішати. Перелити в підготовлену форму і запікати 20 хвилин. Дістати з духовки, дістати з форми, покласти на решітку і дати охолонути. Коли бісквіт охолоне, нарізати на 15 шматків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика