Аджика.
Аджика - абхазька гостра і ароматна приправа - пастоподібна маса з червоного перцю з сіллю, часнику, пряних трав (зелених і сушених, уцхо-сунелі, він же пажитник).
Аджика зазвичай буває червоного кольору, однак не зрілого перцю може бути виготовлена приправа зеленого кольору.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Порцій: 10-12
Складність страви: #s3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_овощи #из_помидоров
Вам буде потрібно:
2,5 кг помідорів
1 кг моркви
1 кг солодкого червоного перцю
100 г гіркого перцю
150-200 г цукру
1/4 склянки солі
150 г раст. масла
200 г часнику
зелень (петрушка, кріп)
Як готувати:
1. Натріть моркву на середній тертці.
2. Помідори помийте, поріжте навпіл.
3. Перці очистіть від насіння і розрізати на 4 частини, гіркий перець і часник.
4. Перемолите всі овочі в м'ясорубці.
5. Вилийте в каструлю і варіть 1,5 години.
6. Через 1,5 години додайте олію, цукор, сіль і зелень.
7. Варіть ще 30 хвилин.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - ще більше смачних страв
Зелена аджика.
Хороший гострий соус. Відмінно підходить до м'ясних страв.
Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 6
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_соусы #из_перца
Вам буде потрібно:
650-700 г зеленого гострого перцю (бажано зелений)
150 г кінзи
130 г зелені селери
130 г кропу
130 г петрушки
20 г мелених насіння коріандру
3 чт ложки солі
2 головки часнику
2 зелених болгарських перцю
4 чт ложки білого винного оцту
Як готувати:
1. Перець і зелень перемити.
2. У перцю видалити насіння і плодоніжку, часник почистити, крупно порубати зелень.
3. Зелень, перець і часник пропустити через м'ясорубку 4-5 разів.
4. Додати мелений коріандр, сіль і оцет. Перемішати. Аджика повинна бути трохи солонуватою.
5. Банки промити і прогріти в духовці.
6. Аджику скласти в підготовлені банки. Зберігати в холодильнику.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Швидка зелена аджика.
Кількість спецій (сіль, часник, коріандр) можна регулювати за смаком.
Але додати значно простіше, ніж зменшити. Тому зробіть спочатку, як написано, а потім спробуйте - і при необхідності додайте що хочете, за смаком.
Теж саме і з зеленню. Якщо робите вперше, спробуйте спочатку базовий рецепт, потім додайте зелень по-черзі, і вирішуйте, що вам більше всього до душі.
Оцет обов'язковий! Не тільки для консервації, але й для розкриття смаку. Причому боронь вас Бог від есенції та іже з нею. Тільки винний! Тільки хороший! А не скисле вино.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: На 100 г готової аджики.
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_соусы #из_перца
Вам буде потрібно:
Зелений стручковий перець - 100 г ( приблизно 12-14 стручків середніх розмірів - див. фото)
Насіння коріандру -1 ч.л. ( або мелений коріандр-0,5 ч.л. )
Часник свіжий-1-2 зубчики
Сіль дрібна (не морська!) - 0,5-1 ч.л.
Оцет винний білий - 0,5 ч.л.
Опції (всі разом або в будь-яких комбінаціях):
Свіжа петрушка
Свіжий селера
Свіжа киндза
Болгарський перець свіжий ( особливо добре, коли занадто гострий стручковий перець - скомбінуйте його з солодким болгарським і буде краса).
Як готувати:
1. Перці очистити: видалити плодоніжки і насіння. Якщо хочете погостріше, насіння можете залишити, тільки повідрубує плодоніжки ножем.
2. Скласти перці в блендер.
3. Додати очищений часник, мелений коріандр, сіль. Коріандр можна подрібнити в ступці або просто прокатати качалкою в рушник.
4. Подрібнити все в пюре. Можна подрібнювати до пастоподібного стану або дрібними шматочками - це така насолода!
5. Додати оцет.
6. Спробувати (акуратно!). Якщо чогось не вистачає, найчастіше - солі, додати.
7. Перекласти в скляний посуд (або соусник).
Зберігати в холодильнику можна близько 3 міс.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
Немає коментарів:
Дописати коментар