середа, 13 листопада 2013 р.

Аджика.

Аджика.



Аджика - абхазька гостра і ароматна приправа - пастоподібна маса з червоного перцю з сіллю, часнику, пряних трав (зелених і сушених, уцхо-сунелі, він же пажитник).
Аджика зазвичай буває червоного кольору, однак не зрілого перцю може бути виготовлена приправа зеленого кольору.

Час приготування: 2 години 20 хвилин
Порцій: 10-12
Складність страви: #s3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_овощи #из_помидоров

Вам буде потрібно:

2,5 кг помідорів
1 кг моркви
1 кг солодкого червоного перцю
100 г гіркого перцю
150-200 г цукру
1/4 склянки солі
150 г раст. масла
200 г часнику
зелень (петрушка, кріп)

Як готувати:

1. Натріть моркву на середній тертці.

2. Помідори помийте, поріжте навпіл.

3. Перці очистіть від насіння і розрізати на 4 частини, гіркий перець і часник.

4. Перемолите всі овочі в м'ясорубці.

5. Вилийте в каструлю і варіть 1,5 години.

6. Через 1,5 години додайте олію, цукор, сіль і зелень.

7. Варіть ще 30 хвилин.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - ще більше смачних страв
Аджика.
Аджика.



Зелена аджика.



Хороший гострий соус. Відмінно підходить до м'ясних страв.

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 6
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_соусы #из_перца

Вам буде потрібно:

650-700 г зеленого гострого перцю (бажано зелений)
150 г кінзи
130 г зелені селери
130 г кропу
130 г петрушки
20 г мелених насіння коріандру
3 чт ложки солі
2 головки часнику
2 зелених болгарських перцю
4 чт ложки білого винного оцту

Як готувати:

1. Перець і зелень перемити.

2. У перцю видалити насіння і плодоніжку, часник почистити, крупно порубати зелень.

3. Зелень, перець і часник пропустити через м'ясорубку 4-5 разів.

4. Додати мелений коріандр, сіль і оцет. Перемішати. Аджика повинна бути трохи солонуватою.

5. Банки промити і прогріти в духовці.

6. Аджику скласти в підготовлені банки. Зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - від простих до складних страв
Зелена аджика.
Зелена аджика.
Зелена аджика.
Зелена аджика.






Швидка зелена аджика.



Кількість спецій (сіль, часник, коріандр) можна регулювати за смаком.
Але додати значно простіше, ніж зменшити. Тому зробіть спочатку, як написано, а потім спробуйте - і при необхідності додайте що хочете, за смаком.
Теж саме і з зеленню. Якщо робите вперше, спробуйте спочатку базовий рецепт, потім додайте зелень по-черзі, і вирішуйте, що вам більше всього до душі.
Оцет обов'язковий! Не тільки для консервації, але й для розкриття смаку. Причому боронь вас Бог від есенції та іже з нею. Тільки винний! Тільки хороший! А не скисле вино.

Час приготування: 10 хв.
Порцій: На 100 г готової аджики.
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_соусы #из_перца

Вам буде потрібно:

Зелений стручковий перець - 100 г ( приблизно 12-14 стручків середніх розмірів - див. фото)
Насіння коріандру -1 ч.л. ( або мелений коріандр-0,5 ч.л. )
Часник свіжий-1-2 зубчики
Сіль дрібна (не морська!) - 0,5-1 ч.л.
Оцет винний білий - 0,5 ч.л.

Опції (всі разом або в будь-яких комбінаціях):

Свіжа петрушка
Свіжий селера
Свіжа киндза
Болгарський перець свіжий ( особливо добре, коли занадто гострий стручковий перець - скомбінуйте його з солодким болгарським і буде краса).

Як готувати:

1. Перці очистити: видалити плодоніжки і насіння. Якщо хочете погостріше, насіння можете залишити, тільки повідрубує плодоніжки ножем.

2. Скласти перці в блендер.

3. Додати очищений часник, мелений коріандр, сіль. Коріандр можна подрібнити в ступці або просто прокатати качалкою в рушник.

4. Подрібнити все в пюре. Можна подрібнювати до пастоподібного стану або дрібними шматочками - це така насолода!

5. Додати оцет.

6. Спробувати (акуратно!). Якщо чогось не вистачає, найчастіше - солі, додати.

7. Перекласти в скляний посуд (або соусник).

Зберігати в холодильнику можна близько 3 міс.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - від простих до складних страв
Швидка зелена аджика.
Швидка зелена аджика.
Швидка зелена аджика.
Швидка зелена аджика.
Швидка зелена аджика.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика