середа, 13 листопада 2013 р.

Аджика "Вогник"

Аджика "Вогник"


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
-1 кг помідор,
-1 кг перець болгарський солодкий (бажано червоний),
-0.5 кг часнику,
-1 пачка перець чилі (20 р.),
-3 ст.л. солі,
-100 р. сушений корінь петрушки.

Часник, помідори, перець болгарський перекрутити на м'ясорубці.(дрібна сітка). Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати і залишити на добу постійно помішуючи. Розкласти в сухі, стерильні і охолоджені скляні банки, зберігати в холодильнику невизначений час.
Аджика "Вогник"



Гостра аджика «Тещин мед»



Інгредієнти:

• Помідори 1 кг;
• Перець болгарський 6 шт. великих;
• Хрін 5 корінців великих;
• Перець червоний пекучий 1 великий стручок;
• Часник 2 головки;
• Сіль за смаком (близько 1 ст. л.

Приготування:

Перець солодкий болгарський і пекучий очистити від насіння і плодоніжки.
Очистити часник і хрін.
Все перекрутити через м'ясорубку і ретельно перемішати.
Додати сіль за смаком і ще раз перемішати.
Розлити по стерилізованим банкам і закрити кришками.
Зберігається аджика в холодильнику.

Приємного апетиту!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти

#Заготовки@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Гостра аджика «Тещин мед»



Аджика з буряком



Літературним талантом я, на жаль, не володію, тому буду сухо викладати рецепт і додавати деякі свої коментарі.

Інгредієнти:

• 1 кг болгарського перцю (розмір і колір ролі не грають);
• 1 кг буряків (бажано темно-бордового кольору, тоді колір аджики буде більш насиченим);
• 1 кг кислих яблук (бажано антонівських);
• 1 кг. моркви;
• 1 кг. цибулі;
• 6 кг червоних помідорів;
• 400 г часнику;
• 4-5 стручків гострого перцю (з цим кількістю смак у аджики виходить приємно-гострий; частина аджики кладу трохи менше перцю - для дітей). Ви можете змінювати на свій смак, якщо любите дуже гостре, кількість стручків можна ще збільшити;
• 500 р. рослинного масла без запаху(я додаю 250 р.);
• 3 ст. л. солі без верху;
• 2 ст. л. цукру без верху;
• 2 ст. л. оцтової есенції (72%).

Приготування:

Всі овочі крім часнику пропустити через м'ясорубку або подрібнити в комбайні. Варити, періодично помішуючи, 2 години.
Наприкінці варіння додати сіль, цукор, олія. Хвилин за 5 до вимикання кладемо пропущений через прес часник і оцет, перемішуємо і розкладаємо по банках, закатуємо і ставимо" під шубу". А взимку угощаемся і насолоджуємося.
В цей раз я робила пів порції, вийшло близько 4 літрів.

Автор рецепта: НеБелоручка

Приємного апетиту!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти

#Заготовки@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Аджика з буряком






Аджика зелена



Інгредієнти:

• Перець солодкий і гіркий зелений - по 500 грам;
• кінза - 250 грам;
• зелень петрушки - 250 грам;
• зелень кропу - 250 грам;
• зелень селери - 150 грам;
• часник - 3 зубчики;
• коріандр мелений - одна столова ложка;
• оцет винний;
• сіль.

Приготування:

Оброблений гіркий і солодкий перець пропустимо через м'ясорубку разом із зеленню і часником. Приправте коріандром, оцтом, сіллю, перемішати. Аджику можна приготуємо про запас і зберігати в холодильнику.
Перець і зелень обробіть, пропустимо через м'ясорубку разом з часником, додамо спеції, сіль, перемішати і розділимо в банки. Зберігати на холоді.

Приємного апетиту!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти

#Заготовки@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Аджика зелена



Аджика "Вогник"



Інгредієнти:
● 1 кг помідор,
● 1 кг перець болгарський солодкий (бажано червоний),
● 0.5 кг часнику,
● 1 пачка перець чилі (20 р.),
● 3 ст.л. солі,
● 100 р. сушений корінь петрушки.

Часник, помідори, перець болгарський перекрутити на м'ясорубці.(дрібна сітка). Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати і залишити на добу постійно помішуючи. Розкласти в сухі, стерильні і охолоджені скляні банки, зберігати в холодильнику невизначений час.

Приємного апетиту!
Funny Chef
Аджика "Вогник"






Аджика з червоного перцю



Інгредієнти (пропорція - приблизна!):

• 5-6 кг. червоного перцю;
• 1,5-2 кг томатної пасти (у мене - уварених до густої пасти помідорів!);
• 0,5 кг часнику;
• 0,5 л. підступах д. масла;
• сіль, цукор - за смаком;
• червоний гострий мелений перець - за смаком;
• щедрий пучок петрушки.

Вихід: близько 6 літрів (дуже приблизно!).

Приготування:

Деякі коментарі:

- Я роблю аджику тільки з ЧЕРВОНОГО болгарського перцю! Причому частина перцю беру червоний гострий (можна і зелений, не страшно, адже його не багато!).
Пропорцію солодкого і гострого визначаємо знову ж - строго на око! Можна приготувати і обжігающе гостру аджику, і зовсім солоденьку. Я віддаю перевагу середній варіант, щоб було не прісно, остренько, але в міру, щоб її можна було просто намазати на хліб і з'їсти за сніданком...

До речі, гострий перчик (якщо ви будете його використовувати) очищати від насіння не потрібно! По-перше, менше чіпаєш - краще спиш! А по-друге, прибравши насіннєві чашечки з жилами, ви приберете більшу частину гостроти (а навіщо? якщо він нам тут потрібен саме для гостроти! ). До того ж ці насіння, через їх малу кількість, абсолютно ніяк не впливають на зовнішній вигляд аджики! Чого ж тоді так "намагатися"?!..

- Томатну пасту я готую сама, просто уварюю розім'яті томати до необхідної мені густоти. Для аджики краще використовувати досить густу пасту, щоб аджика не була занадто рідкою...

- Цукор саме в аджику я не додаю, бо сама томатна паста у мене вже "доведена" до приємної (саме нам) солодощі. Крім того, у нас помідори дуже солодкі і смачні, так що орієнтуйтеся на свої продукти і свій смак!

- Я додаю солі так, щоб аджику було приємно є саме як ікру, з хлібом. Але можна зробити її і посолонее і використовувати як соус до готових страв, наприклад, макаронів, м'яса...

- Червоний гострий мелений перець - додається теж за смаком, в самому кінці, і тільки в тому випадку, якщо гостроти свіжих перчиком не вистачило! Адже і тут заздалегідь вгадати складно, наскільки гострий перчик і скільки його брати в... Тому, наприкінці за допомогою пари пучок сухого меленого ЧЕРВОНОГО перцю просто доводимо смак (гостроти) до бажаної...

- Чорний мелений перець додавати НЕ раджу! Він сюди не вписується абсолютно, порушує загальну "красноперечную" гаму...

Отже...

Часник пропустити через м'ясорубку.
У каструлю влити олію, додати в масло мелений часник, перемішати і залишити. Нехай масло просочується часниковими ароматами...
А поки масло настоюється, помити і почистити перець.
Пропустити перець через м'ясорубку.
Тепер поставити каструлю з маслом і часником на вогонь. Через 2-3 хвилини, коли піде часниковий аромат, додати прокручений перець.
Перемішати.
І варити близько 1 години, періодично помішуючи, щоб не прилипало!
Якщо порція маленька, то можна варити і поменше.. Ви самі відчуєте, що цілком достатньо! Маса буде вже більш однорідною за структурою, розвареною, трохи уваренной і буде пахнути вже смачною ікоркою, а не сирим перчиком...

Нарізаємо петрушку і додаємо її в масу. Додаємо томатну пасту (на фото вона помітна, якщо придивитися - праворуч від ложки). Не переборщіть з томатом! Він - лише додаток до перчику! Для вирівнювання консистенції і пом'якшення смаку!

Додаємо спеції (сіль, цукор, мелений червоний перець), вирівнюючи смак.. Який побажаємо!
АЛЕ ПОСТУПОВО! Додаємо, перемішуємо і пробуємо... Додаємо, перемішуємо і пробуємо...
Уварюємо ще хвилин 15-20, регулярно помішуючи (скрібши ложкою по дну!).

Готове!

Заливаємо аджику по стерилізованим, гарячим і сухим банкам і закатуємо. Краще укутати ковдрою до ранку.
Якщо немає прохолодного місця для зберігання, можна трохи і постерилизовать перед закруткою...

Я беру для аджики невеликі баночки - півлітрові, оскільки моя аджика досить гостра, і в один присід велику порцію не осилиш.

Приємного апетиту!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти

#Заготовки@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Аджика з червоного перцю

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика