неділя, 17 листопада 2013 р.

Домашні млинці

Домашні млинці



Інгредієнти:
Куряче яйце 3 шт.
Цукор 1 ст. л.
Сіль 1 ч. л.
Молоко 500 мл
Борошно 280 г
Рослинна олія 3 ст. л.

Класичний рецепт млинців на молоці. Загорніть в них будь-яку начинку або подавайте з варенням, сиропом або слабосоленої рибою.

Крок 1: Злегка збити в мисці віночком яйця з цукром і сіллю.
Крок 2: Додати половину молока, перемішати.
Крок 3: Потроху додати борошно, перемішуючи до однорідної консистенції густої сметани.
Крок 4: Додати решту молока і ретельно перемішати.
Крок 5: Додати масло, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
Крок 6: Нагріти чавунну сковороду, змастити маслом і смажити млинці з двох сторін.
Крок 7: готові млинці Можна подавати гарячими, з сиропом, ікрою або слабосоленої рибою, або загорнувши в них вашу улюблену начинку.
Домашні млинці



Австрійські млинці з сиром



На 8 порцій необхідно:
Тісто
140 г борошна
2 яйця
1 жовток
1/2 пакетика ванільного цукру
щіпка солі
250 мл молока
раст. масло для смаження млинців

Начинка
50 г слив. масла
30 г сах. пудри
½ пакетики ванільного цукру
цедра лимона
3 білка
3 жовтки
125 мл сметани
250 г сиру (10%)
40 г цукру
30 г родзинок

Підлива
125 мл молока
1 яйце
1 жовток
30 г цукру
3 ст.л. сметани

Приготувати тісто: змішати трохи молока, яйце, жовток, борошно, сіль і ванільний цукор, розмішати, щоб не було грудочок. Ввести інше молоко, тісто повинне мати досить рідку консистенцію. Залишити на 20 хвилин, а потім спекти млинці(у мене вийшло 8 шт). Масло змішати з пудрою, ванільним цукром і цедрою, збити. Додати жовтки, сметану і розтертий сир. Білки збити з цукром, з'єднати з сиром, додати родзинки. Млинці змастити начинкою (вона досить плинна, але при запіканні схопиться), згорнути в трубочку, розрізати навпіл і викласти в змащену маслом форму розрізами наверх, як черепицю. Духовку розігріти до 180С.Поставить млинці запікатися на 10 хвилин. За цей час приготувати заливку: всі інгредієнти змішати і збити. Залити млинці і запікати ще 15 хвилин. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

#десерти@cooklove
Австрійські млинці з сиром






В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом



Інгредієнти:
2-3 банана
50 гр. волоських горіхів
2 ст. ложки вершкового масла
1 ч. ложка меду
Рисовий папір
50 гр. шоколаду.

Приготування:

Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.

Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.

Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати недозрілі і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.

Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинців:

Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.

Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину «конвертиком» і скачати на четверту сторону рулетом.

Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.

Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.

Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку.

Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки.

Приємного апетиту!



Млинці з заварним кремом



Інгредієнти:
Для млинців:

500 мл молока
200 г борошна
2 яйця
2 ст.л. рослинної олії
1 ст.л. цукру
1 пакетик розпушувача
сіль
ванілін

Для заварного крему:

2,5 скл. молока
3 ст.л. борошна
1 склянка цукру
2 яйця
70 гр вершкового масла
Кокосова стружка для прикраси (за бажанням)

Приготування:

Приготуйте млинці по цьому рецепту або вашим улюбленим рецептом) Заварний крем у мене залишився після приготування торта, приготувати його нескладно, от рецепт заварного крему.
Отже, все готово і тепер можна приступити до приготування млинчиків з заварним кремом. Млинець викладаємо на дощечку і обрізаємо з двох сторін. На край млинця викладаємо 2-3 ложки крему, трохи розподіляємо його по блинчику, але основна частина крему повинна залишитися на краю. Акуратно згортаємо млинці в трубочку.
Таким чином звертаємо всі млинці і акуратно складаємо їх на тарілку.
Посипте млинці кокосовою стружкою.

#десерти@cooklove
Млинці з заварним кремом






Ажурні млинці



Інгредієнти:
Молоко (2,5% жирності) - 3 і 1/4 склянки
Сухі дріжджі - 10г.
Курячі яйця - 2 шт.
Борошно вищого сорту - 500г.
Цукор - 2 ст.л.
Сіль - 1 ч.л.
Рослинне масло - 2 ст.л.

Інвентар для приготування ажурних млинців:
Сковорода
Миска
Сито
Лопатка
Ополоник
Столова ложка

Приготування ажурних млинців:

Крок 1: Готуємо дріжджі

Висипаємо сухі дріжджі в миску і розводимо їх чвертю склянки добре прогрітого молока, додаємо туди щіпку солі і чайну ложку цукру. Ставимо дріжджі в тепле місце, щоб підійшли» - почали пузиритися.

Крок 2: Замішуємо тісто

Просіваємо через сито борошно, додаємо в неї сіль, цукор, яйця, обережно вливаємо підігріте молоко на плиті, не перестаючи помішувати і додаємо «підійшли» дріжджі. Тепер перемішуємо тісто до утворення однорідної маси. Стежте, щоб тісто було без грудочок. Потім додаємо в нього рослинне масло (підійде також розтоплене вершкове) і ще раз як слід перемішуємо.

Тепер тісто треба накрити кришкою і поставити в тепле місце, щоб воно підійшло» - тобто збільшилася в розмірах. Тісто має підходити 3-4 рази. Кожного разу після збільшення, тісто необхідно перемішати. Слідкуйте за тим, щоб тісто не «збігло», якщо миски буде не вистачати, перелийте його в велику ємність. В цілому тісто має «підходити» 2-2,5 години.

Крок 3: Випікаємо млинці

Після того, як тісто буде готове, починаємо випікати млинці. На сковороду наливаємо трохи олії і виливаємо частину тіста. Якщо тісто зроблено правильно, воно повинно наливатися на сковороду як пінка. Коли млинець пропечеться, піддягаємо його лопаткою і акуратно перевертаємо на інший бік.

Крок 4: Подаємо ажурні млинці

Подавати млинці можна подавати з варенням, сметаною і ягодами.

Приємного апетиту!
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика