Хитрощі і тонкощі приготування бісквіта!!!
Щоб приготувати смачний бісквіт рецепти існують різні тонкощі і хитрощі. Ось деякі з них:
- Щоб збити білки в міцну піну, потрібно обов'язково вибирати великі і обов'язково свіжі яйця. Використовувати для збивання тільки суху чисту посуд. Для більш якісного збивання, заздалегідь поставити посуд в таз з льодом або холодною водою.
- Використовувати тільки борошно вищого сорту.
- Щоб збагатити борошно киснем - не лінуємося сіяти борошно крізь сито, що разрыхлит його і зробить більш пишним, а також видалити, іноді попадаються грудочки в будь борошні.
- Підсипати борошно рекомендується тільки вручну використовуючи силіконову лопатку або дерев'яну ложку, не треба використовувати міксер, який може осадити вже збиту піну.
- Змішати борошно, жовтки і білки потрібно дуже швидко, але акуратно зверху вниз, щоб зберегти бульбашки повітря в тісті.
- Цедру, мак та інші інгредієнти, додавати коли вже яйця перемішані з борошном.
- Щоб отримати більш пористий і не крошащийся бісквіт можна додати крохмаль.
- Змащувати форму для випікання розм'якшеним вершковим маслом.
- Після приготування тесту, потрібно відразу ж вилити його у форму і поставити в духовку. В іншому випадку, воно не буде пишним.
- Рекомендується випікати при температурі 180 градусів, а при додаванні какао або шоколаду близько 170 градусів.
- Бісквіт не любить стуку, струшувань, тупоту й крику.
- Щоб отримати ніжний і не підмоклий бісквіт дати йому деякий час охолонути на решітці
- Найпростіше готовий бісквіт розрізати за допомогою волосіні. По боках коржа робимо ножем позначки і потім перехрещуємо волосінь і тягнемо в сторони, тримаючи паралельно кінці.
Класичний бісквіт
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа
Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.
І вам удачі і приємного апетиту!
Бісквітне полунично-бананове хмара
Бісквіт:
Інгредієнти на роз'ємну форму 26 див.:
Борошно - 1 склянка
Жовтки яєчні - 7 штук
Цукор - 0,5 склянки
Масло вершкове - 100 грам
Ванільний цукор - 1 чайна ложка
Розпушувач або соду чайна гашене - 1 чайна ложка
Суфлейное желе (хмара):
Сметана 15%- 400гр.
Цукор - 1ст.
Сік лимона - 2ст.л
Желатин - 2,5ст.л.
Молоко - 1ст.
Сир - 300гр.
Банани - 2 шт.
Полуниця - 150 гр.
Шоколад темний - 30 гр.
Приготування :
Бісквіт:
У семи яєць відокремлюємо білки від жовтків.
(Білки можна заморозити,для майбутніх шедеврів). У жовтки додаємо 125 г цукру, одну чайну ложку ванільного цукру і збиваємо в міксері на високій швидкості дочиста, в процесі збивання додаємо 100 грамів м'якого вершкового масла.
У миску відміряємо 1 склянку білого борошна, додаємо 1 чайну ложку розпушувача, перемішуємо. Висипаємо отриману суміш у збиті жовтки і вручну замішуємо тісто.
Дно форми застеляємо папером для випічки і викладаємо в неї тісто, злегка розрівнюємо від середини до країв. Випікаємо при температурі 180. 17 - 20 хвилин.
Виймаємо бісквіт ріжемо навпіл,укладаємо у форму половину.
(У мене бісквіт вийшов зовсім низьким, я не різала).
Банан подрібнюємо в блендері.
Кладемо пюре банана на бісквіт і розрівнюємо.
Суфлейное желе (хмара):
Сметану+ сир +цукор+ванільний цукор (у мене була ванільна есенція)+сік лимона, збиваємо до стану бульбашок.
Желатин замочуємо половиною склянки молока. Даємо набрякнути.
Заливаємо другою половиною склянки молока і ставимо грітися, але не даємо закипіти!!! Чекаємо поки маса трохи охолоне і тонкою цівкою вливаємо в сметанную суміш при цьому збиваючи міксером.
Даємо трохи суміші загуснути (5-7 хвилин)
Виливаємо на бананове пюре сметанную суміш.
В холодильник до повного застигання суфлейного желе.
Прикрашаємо ягодами полуниці і шоколадною стружкою.
Підсумок: Перед тим як викладати бісквіт на дно рознімної форми, застеліть його пергаментним папером, щоб збити і не витекли рідкі продукти.
Смакота неймовірна, додати нічого!!!))))
Преприятнейшего апетиту)
Бісквітна кошик з фруктами
Інгредієнти:
4 яйця ( з холодильника)
120 г цукру
10 г ванільного цукру
120 г борошна
1 чайна ложка без гірки розпушувача
10 г кукурудзяного крохмалю
100 г замороженої смородини
1 банан
2 ківі
малина
для крему:
225 г сметани (жирність 20%
50 г цукрової пудри
Приготування:
1. Дістаємо яйця їх холодильника, вбиваємо їх в миску і на великій швидкості збиваємо з цукром і ванільним цукром не більше 10 хвилин.
2. Борошно просіваємо з крохмалем і розпушувачем. кукурудзяний крохмаль можна замінити на картопляний.
3. Всипаємо в яєчну суміш просіяне борошно і акуратно перемішуємо лопаткою. Заважати слід рухами знизу вгору,зачерпуючи тісто від краю і опускаючи його в середину. Довго не заважайте, інакше тісто осяде.
4. дно форми змащуємо вершковим маслом. Боки форми змащувати не потрібно інакше бісквіту буде складно підніматися і він вийти кривим :)
5. Відправляємо наш бісквіт на верхній рівень вашої духовки. Заздалегідь розігріємо її до 180С і випікаємо 25-30 хвилин. Перші 15 хвилин не відкривайте духовку інакше бісквіт осяде, а нам це не потрібно.
6. Бісквіт вийміть і дайте йому охолонути на решітці 5 хвилин в форме.затем зніміть форму. Відкладіть 2 столові ложки крихти в бік вона нам пізніше для прикраси нагоді
7. Зрізаємо у остиглого бісквіта верхню кірочку. Вибираємо з бісквіту м'якуш,відступивши від краю 1 див. акуратно робіть цю процедуру, що б не пошкодити денце.
8. З допомогою міксера збиваємо сметану з цукровою пудрою до отримання однорідної маси.
9. Додаємо частину крихти ( наш м'якушка) до крему, викладаємо по черзі м'якуш, смородинку, шматочки банана і ківі. Потім знову м'якуш і фрукти. В останню чергу посипаємо пиріг малиною, залишилася крихтою і підсмаженими мигдальними пластівцями. І останній акорд це полити нашу кошик залишилися сметанним кремом.
Немає коментарів:
Дописати коментар