четвер, 28 листопада 2013 р.

Просто біляші

Просто біляші


_______________________________
Для тіста: Яйця - 3 шт. молоко - 250 г, масло вершкове або маргарин - 70 г, рослинна олія - 2 столові ложки, борошно - 650 г, цукор - 80 г, сіль -0,5 чайної ложки, сухі дріжджі - 1 пакетик (11 г),
Інгредієнти закладаємо в хлібопічку, в тому порядку, як вони написані вище. Вершкове масло або маргарин попередньо растопить.Выставляем програму \"тісто\" і поки машина працює, готуємо начинку. Змішуємо 200 гр. яловичого фаршу і 400 гр. свинячого, додаємо подрібнену цибулину середнього рамер, сіль, перець і чайну ложку столового оцту. Прибираємо в холодильник і чекаємо коли підійде тесто.После того, як машина подасть сигнал, що тісто готове, дістаємо тісто з форми. Викладаємо на стіл, трохи обминаючи руками.Формируем шарики.Раскатываем тісто і кладемо фарш.Заворачиваем і скріплюємо краю тесту залишаючи отвір посередине.На розігріту сковороду додаємо трохи олії і викладаємо біляші отвором вниз. Накриваємо кришкою і жарим.Минут через п'ять перевертаємо і смажимо іншу сторону.Приятного апетиту!
Просто біляші



Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:
1. Спочатку зробити тісто:
2. У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
3. Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
4. До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
5. Додати дріжджову суміш і перемішати.
6. Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
7. Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
8. У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
9. Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
10. У цей час приготувати начинку:
11. До фаршу видавити часник.
12. Додати дрібно порізану цибулю
13. Додати спеції і перемішати.
14. Влити вершки і знову перемішати.
15. Ліпимо і смажимо:
16. Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
17. Дати їм постояти хвилин 10.
18. З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
19. На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
20. В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
21. Дати постояти хвилин 15.
22. Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
23. Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
24. І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Біляші






Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
От і все!!!
Біляші



Скоростиглі біляші



для тіста:
кефір - 2 склянки;
борошно; сіль - 1/2 ч.л.; сода - 1/2 ч.л.;
цукор - 2 ст.л.;

для начинки: м'ясний фарш; сіль; перець; ріпчаста цибуля; вода.

Приготування:

Свої скоростиглі біляші я часто готую на вечерю - поки чоловік ставить машину в гараж, цілком можна встигнути! Тісто на кислому кефірі. 2 склянки кефіру, пів-ложки солі, 2 столові ложки цукру і пів-ложки соди - всипати борошно до густоти оладок і вилити на дошку в борошно.

Злегка смесить - тісто не повинно бути закрученим.

Смажити у фритюрі, опускати отвором вниз. Готові скласти в ємність на серветку.
Скоростиглі біляші






Біляші



Інгредієнти:
для тіста:
1 пакетик сухих дріжджів (11 гр);
1,5 склянки молока; 3
ст. л. цукру;
1 ч. л. солі;
1 яйце;
6 ст. л. рослинного масла;
борошно.

для начинки:
500 гр. фаршу; ( у мене змішаний свинина+яловичина)
1 середню головку ріпчастої цибулі;
сіль,перець за смаком;
2-3 ст. л. холодної води;

Приготування:

1) Готуємо фарш :
* у фарш додати різаний лук,сіль перець,добре розмішати.
* для соковитості і м'якості фаршу можна додати холодну воду.
* відбити. (для цього збираємо фарш в кому і 15 разів (а то й більше) кидаємо назад у миску)
* поставити в холодильник на годину.

2) Готуємо тісто:
* розвести дріжджі в теплій воді,дати трохи піднятися
* взяти миску,де будете розмішувати тісто, налити туди теплого молока, додати дріжджову суміш, сіль, цукор, яйце, рослинного масла,х орошенько розмішати.
* розмішуючи, поступово додавати борошно,і замістити тісто. тісто має бути еластичним, щоб не прилипало до рук і до робочої начиння (для цього зовсім не варто додавати велику кількість борошна,а всього лише довго і наполегливо вимішувати тісто, (замешивал тісто чоловік,у мене терпіння не вистачило))
* поставити в тепле місце і дати піднятися 2 рази.

3) Готуємо біляші:
* У глибоку сковороду налити рослинне масло ( масло повинно бути у великому кол-ве, так щоб рівень масла при викладання біляша,доходило до його середини.) дати розжариться.
* Викласти біляші отвором вниз,дати йому підрум'яниться, обсмажити з двох сторін
Біляші

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика