неділя, 10 листопада 2013 р.

Класичний бісквіт

Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.

Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.

Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.

При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.

І вам удачі і приємного апетиту!
Класичний бісквіт



Бісквіт із згущеного молока



Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.

Інгредієнти:
- 1 б. згущеного молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- розпушувач;
- 250 р борошна;
- 1 ст. л. какао.

Приготування:
1. Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.
2. Поступово додавати борошно з розпушувачем.
3. За бажанням додати какао або інші наповнювачі.
4. Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.
5. Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С
6. Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.
Бісквіт із згущеного молока






Пісний апельсиновий бісквіт .



Інгредієнти:

Борошно - 350 р.
Сік свіжого апельсинового соку - 150 мл.
Цедра апельсинова - 2 ч.л.
Цукор - 150 р.
Рослинне масло - 80 мл
Винний оцет - 1 ст.л.
Сода - 1 ч.л.
Сіль - 0,5 ч.л.
Для просочення і начинки:
Свіжовичавлений апельсиновий сік - 100 мл
Цукор - 50 р.
Апельсиновий (або абрикосовий) джем - 2-3 ст.л.

Спосіб приготування:

Етап 1. Міксером збити сік, масло, цедру і цукор, збивати до розчинення цукру. Додати оцет і знову збити.
Етап 2. Додати борошно і знову збити (на маленькій швидкості).
Етап 3. Ввести содовий розчин (розчинити соду у 2 ст.л. води). Дуже швидко перемішати. Тісто почне збільшуватися в об'ємі. І швидко перелити тісто у форму змащену рослинним маслом.
Етап 4. Випікати протягом 30-45 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
Етап 5. Готовий бісквіт повністю остудити, розрізати вздовж на два коржа, просочити охолодженим апельсиновим сиропом і змастити підігрітим джемом.
Етап 6. Прикрасити за бажанням.

Приємного апетиту!
Пісний апельсиновий бісквіт .



Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.

Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.

Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.

При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.

І вам удачі і приємного апетиту!
Класичний бісквіт






Медовий бісквіт



Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!

Інгредієнти:
- 6 яєць
- 160 г цукру
- 2 столові ложки меду
- 190 г борошна

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180 С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

Альтернативний спосіб приготування:
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.

Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180 С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).

Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр додамо трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Медовий бісквіт



Бісквіт



Інгредієнти:

- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 100 г
- Борошно блинная - 100 г
- Крохмаль - 35 г
- Масло вершкове - 15 г
- Вода - 3 столові ложки

Приготування:

1. Розігріти духовку до 180 гр С. Змастити маслом форму.
2. Покласти яйця в миску і збивати 5 хвилин електричним міксером у пишну піну.
3. Поступово додати цукор і продовжувати збивати, поки суміш не буде густий, а цукор повністю не розчиниться.
4. Просіяти борошно і крохмаль в іншу миску.
5. Додати яєчну суміш і перемішати злегка. Розтопити масло.
6. Перелити його і воду в суміш і перемішати. Перелити в підготовлену форму і запікати 20 хвилин.
7. Дістати з духовки, дістати з форми, покласти на решітку і дати охолонути. Коли бісквіт охолоне, нарізати на 15 шматків.
Бісквіт

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика