вівторок, 5 листопада 2013 р.

ЯК ПРИГОТУВАТИ КОЛЬОРОВІ МЛИНЦІ

ЯК ПРИГОТУВАТИ КОЛЬОРОВІ МЛИНЦІ


Інгредієнти:

Для тесту на 3 кольори:

Близько 2-х склянок борошна
2,5 склянки молока (краще пожирніше)
3 яйця
1 ст. л цукру (якщо солодкі млинці - більше за смаком)
0,5 ч. л солі
0,5 ч. л погашеної соди

Для фарбування:
2 ст.л бурякового соку (для рожевого кольору)
0,5 ст.л куркуми (жовтого кольору)
0,5 склянки свіжого шпинату або мороженого (зеленого кольору)
2 ст.л моркви (для оранжевого кольору)
2 ст. чорничного соку (для бузкового кольору)
2 ст.л какао (для шоколадного кольору)
Приготування:

Приготувати тісто. Збити яйця з цукром і сіллю, додати борошно, замісити. Таким чином млинці будуть без борошняних грудок. Влити тепле молоко, масло, погашену соду або 1 ч.л розпушувача. Збити віночком або міксером на маленьких оборотах.Тесто має бути досить рідким, щоб добре наливалося. Тісто можна використовувати відразу ж, а можна залишити хвилин на 20 для вистоювання. У цей час приготувати натуральні барвники.
Натерти овочі (морква, буряк) на дуже дрібній тертці, вичавити сік через сито або марлю.

Шпинат подрібнити і також вичавити сік.
Розділити тісто в різний посуд на 3 частини для фарбування. Додати харчові барвники, гарненько розмішати.
Випікати на розпеченій сковороді, наливаючи трохи тіста. Якщо млинці погано знімаються, додайте в тісто 1 ст.л рослинного масла або легко промазывайте сковороду маслом перед кожним млинцем.
Приємного апетиту!



Млинці з лаваша.



Нам знадобиться:

1 червоний перчик
лаваш
150-200 гр сиру
кріп
2-3 зубчики часнику

Приготування:

1. Перчик нарізати невеликий соломкою (не більше 01,5 см в довжину) або кубиками.
2. Кріп дрібно порізати.
3. Часник видавити через прес.
4. Сир натерти на тертці. Змішати перець, кріп, часник, сир.
5. Лаваш нарізати прямоугольничками приблизно 10*20 див.
6. Уздовж короткого краю викладаємо трохи нашої начинки (можна на 1-1,5 см не доходити до верхнього і нижнього краю (щоб сир не розтікся). 7. Згорнути трубочкою.
8. Викласти наші млинці на нагріту сковороду з рослинним маслом.
9. Обсмажити 2-3 хвилини з кожного боку, поки наші млинці не придбають красиву золотисту хрустку скоринку.

Приємного апетиту!
Млинці з лаваша.






Міні-млинці з лососем і гострим сметанним кремом


Орієнтовний час приготування: 25 хвилин

Інгредієнти на 8-10 порцій:

Для млинців:

160 г борошна
1 ч.л. розпушувача
¼ ч.л. солі
1 ст.л. нарубаного кропу
50 г вершкового сиру
25 г розм'якшеного вершкового масла
1 яйце
170 мл молока
250 г малосольного або підкопченого лосося

Для крему:

120 г жирної сметани (30%)
1 ч.л. готового хрону
¼ ч.л. солі

Борошно змішати з розпушувачем, сіллю і дрібно нарубаним кропом.

В окремій мисці злегка збиваємо яйце, молоко, вершковий сир і розтоплене масло.

З'єднуємо дві суміші і замішуємо густувате однорідне тісто.
Розігріваємо сковороду і змащуємо її рослинним маслом. Наливаємо по 2 ч.л. тіста і випікаємо маленькі оладки, приблизно по 1 хвилині з кожної сторони.

Поки остигають оладки, готуємо соус. Для цього змішуємо сметану з хріном, посоливши за смаком.

Рибу нарізаємо на невеликі тонкі шматочки.

На кожен млинець кладемо по 1 ч.л. крему
і по скибочці риби. Прикрашаємо гілочками кропу і подаємо.
Міні-млинці з лососем і гострим сметанним кремом



Млинці А-ля тірамісу.



Інгредієнти:

Для млинців:
Борошно - 2 склянки.
Цукор - 2 ст.л.
Какао -2 ст.л.
Розпушувач - 1 ч.л.
Молоко - 300-400 мл
Сіль - 1 ч.л.
Сметана - 200 р.
Яйця - 3 шт.
Рослинне масло - 3 ст.л.
Ванілін - 1 пакетик.
Кава розчинна - 2 ст.л.

Для глазурі:
Сироп кленовий - 50 р.
Вершкове масло - 3 ст.л.
Лікер кавовий - 2 ст.л.
Для крему:
Сир маскарпоне - 200 р.
Лікер кавовий - 2 ст.л.
Вершки 35% - 1 стакан.
Сироп кленовий - 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Етап 1. Для крему: Розм'якшити гарненько маскарпоне, додати акуратно збиті вершки, перемішати, додати лікер і сироп. Поставити в холодильник.
Етап 2. Для глазурі: всі інгредієнти ретельно перемішати до однорідності. Відставити в сторону.
Етап 3. Для млинців: у невеликій мисці змішати борошно, цукор, какао-порошок (просіяний!), розпушувач і сіль. В окремій мисці змішати молоко і сметану до отримання однорідної маси. Додати розчинну каву і добре перемішати до повного розчинення. Вбити яйця, додати рослинне масло і ваніль. Змішати обидві суміші, додаючи сухі інгредієнти в рідку суміш. Перемішати. Якщо тісто трохи рідке, додати столову ложку або дві борошна.
Етап 4. Розжарити сковороду без масла, викласти на середину одну або дві ложки тіста, злегка розподіляючи до бажаного діаметру. Зменшити вогонь. Коли з'являться бульбашки і краю виглядають приготованими, акуратно перевернути млинець і готувати з іншого боку. Викладати готові млинці стопкою на тарілку, змащуючи кожен, ще гарячий млинець глазур'ю.
Етап 5. При подачі викладати майже остиглі (злегка теплі) млинці стопкою, щедро перекладаючи кремом. Зверху присипати через ситечко какао або тертим шоколадом.
Етап 6. Або на кожен млинець покласти будь-які ягоди, можна банан, злегка змастити кремом і згорнути рулетом. Скласти всі рулети тісно один біля одного у форму і залити кремом. Поставити в холодильник. Зверху присипати кави.

Приємного апетиту!






Шоколадні млинці з сирною начинкою.



Інгредієнти:

Для тіста:
Яйця - 3 шт.
Молоко - 2 склянки.
Борошно - 2 склянки.
Какао - 2 ст.л.
Цукор - 1 ст.л.
Розпушувач - 1 пакетик.
Рослинне масло - 2-3 ст.л.
Сіль - 1 ч.л.
Курага - для прикраси.

Для начинки:
Сир - 400 р.
Цукор - 2 ст.л.
Родзинки - 100 р.

Спосіб приготування:

Етап 1. Яйця збити з цукром, сіллю і 1 склянкою молока.
Етап 2. Всипати 1 склянку борошна, змішаної з розпушувачем, і ретельно перемішати. Додати просіяний порошок какао і перемішати. Додати борошно і знову перемішати. Поступово влити молоко, що залишилося, приготувати тісто консистенції рідкої сметани.
Етап 3. Сковороду змастити рослинним маслом і посмажити шоколадні млинці з обох сторін.
Етап 4. Родзинки промити, залити гарячою водою і залишити на 20 хвилин. Обсушити і змішати з сиром і цукром.
Етап 5 . На край млинця покласти порцію сирної начинки млинець і згорнути трубочкою. Вільні краї зв'язати смужкою, вирізаної з кураги, так, щоб вийшла "пісня".

Приємного апетиту!



Бананові млинці



Інгредієнти:

4-5 бананів
0,5 ст. молока
0,5 ст. борошна
щіпка солі
1 яйце

Приготування:

Вкинути в блендер яйце, сіль, трохи збити.
Потім додати порізані банани, теж збити.
Влити молоко і всипати борошно. Збити ще раз.
Тісто має вийти як густа сметана.
Якщо вийшло дуже рідке, додайте ще трохи борошна.
Смажте на раст. олії.
Бананові млинці

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика