субота, 2 листопада 2013 р.

Лайм - молодший брат лимона :)

Лайм - молодший брат лимона :)


************************
Лайм - близький родич лимона. І хоча вони дуже схожі, цей маленький зелений цитрус просто незамінний в деяких салатах і коктейлях. І що важливо - багато в чому він корисніший, ніж лимон. Лайм часто називають маленьким лимоном, але це не зовсім вірно. Лайм, на відміну від субтропічних лимонів, вимагає тропічного клімату.

Продаються лайми круглий рік. Найсоковитішими є тонкошкірі і гладкі лайми. Плоди повинні бути блискучими і рівномірно забарвленими в зелений колір - це доказ того, що лайми стиглі.

У прохолодному місці вони зберігаються від 10 до 20 днів. Так само як і лимон, лайм додають в чай, подають до рибних страв. Ними ароматизують прохолодні і алкогольні напої. Терта цедра лайма надає особливий аромат десертів і соусів.
Лайм - молодший брат лимона :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Лайм - молодший брат лимона :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Лайм - молодший брат лимона :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Лайм - молодший брат лимона :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)



Ікра чорна... Ікра червона... Ікра заморська - баклажанна :)


******************************

Що може бути смачніше бутербродика з хлібом намазати вершковим маслом і ікрою...?))
Ікра чорна... Ікра червона... Ікра заморська - баклажанна :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Ікра чорна... Ікра червона... Ікра заморська - баклажанна :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Ікра чорна... Ікра червона... Ікра заморська - баклажанна :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Ікра чорна... Ікра червона... Ікра заморська - баклажанна :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Ікра чорна... Ікра червона... Ікра заморська - баклажанна :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Ікра чорна... Ікра червона... Ікра заморська - баклажанна :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Ікра чорна... Ікра червона... Ікра заморська - баклажанна :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Ікра чорна... Ікра червона... Ікра заморська - баклажанна :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Ікра чорна... Ікра червона... Ікра заморська - баклажанна :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Ікра чорна... Ікра червона... Ікра заморська - баклажанна :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)






Як солити оселедець!? Просто! :)


***************
Оселедець обезглавливается, потрошится і щедро посипається сіллю. Соль - кам'яна, велика. Можна використовувати і «Екстра», але в цьому випадку солі потрібно побільше, а смак риби буде не такий ніжний, як при засолюванні кам'яною сіллю. Жаліти сіль не потрібно, зайве потім змиється, а от якщо не вистачить, то рибу можна буде благополучно викинути. Солиться риба не тільки зверху, але сіль закладається і всередину. Просолена оселедець загортається в поліетиленові пакети (можна по 2-3 штуки на один пакет) і розміщується на підносі (на обробній дошці, на будь-переносний плоскій поверхні) і поміщається в холодильник.

Риба повинна бути розкладена в один шар! Що називається рівномірно і прямолінійно.

У каструлю місткістю не менше 5 л наливається вода - ця каструля використовується в якості гніту.

Через 3-4 дні риба промивається холодною водою - змивається зайва сіль, і ріжеться на порційні шматки. У банку вкладається ріпчасту цибулю, нарізану кільцями, далі - перший шар оселедця, далі - ще цибулю... і так далі, поки банку не буде заповнена. Дуже зручні для цього пів-літрові банки, в одну банку поміщається 1,5 повнорозмірні, товстенькі оселедця.

Після того, як шматки риби покладені, в банку наливається рослинна олія «по вінця». Банку закривається кришкою і поміщається в холодильник. Через 2-3 дні оселедець готова до вживання. У маслі риба може зберігатися два тижні абсолютно безболісно - перевірено на досвіді.

Для вживання риба виймається з банки, кістки видаляються, шматочки розкладаються на тарілці і посипаються дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Даний рецепт передбачає, що кістки видаляються тільки після того, як оселедець повністю готова. Тобто, безпосередньо перед вживанням. Ніжність і смакові якості риби залежать від того, засолюється вона з кістками або без. Якщо видалити кістки безпосередньо перед засолкою, то смак буде кілька «жорстким», але риба просолюється «крутіше». Кістки можна видалити і після засолювання, але перед приміщенням риби в масло. В цьому випадку риба буде більш «масляної», і для просочення потрібно 1-2 дні.

Приємного апетиту!
Як солити оселедець!? Просто! :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Як солити оселедець!? Просто! :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Як солити оселедець!? Просто! :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Як солити оселедець!? Просто! :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Як солити оселедець!? Просто! :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика