Лайм - молодший брат лимона :)
************************
Лайм - близький родич лимона. І хоча вони дуже схожі, цей маленький зелений цитрус просто незамінний в деяких салатах і коктейлях. І що важливо - багато в чому він корисніший, ніж лимон. Лайм часто називають маленьким лимоном, але це не зовсім вірно. Лайм, на відміну від субтропічних лимонів, вимагає тропічного клімату.
Продаються лайми круглий рік. Найсоковитішими є тонкошкірі і гладкі лайми. Плоди повинні бути блискучими і рівномірно забарвленими в зелений колір - це доказ того, що лайми стиглі.
У прохолодному місці вони зберігаються від 10 до 20 днів. Так само як і лимон, лайм додають в чай, подають до рибних страв. Ними ароматизують прохолодні і алкогольні напої. Терта цедра лайма надає особливий аромат десертів і соусів.
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Ікра чорна... Ікра червона... Ікра заморська - баклажанна :)
******************************
Що може бути смачніше бутербродика з хлібом намазати вершковим маслом і ікрою...?))
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Як солити оселедець!? Просто! :)
***************
Оселедець обезглавливается, потрошится і щедро посипається сіллю. Соль - кам'яна, велика. Можна використовувати і «Екстра», але в цьому випадку солі потрібно побільше, а смак риби буде не такий ніжний, як при засолюванні кам'яною сіллю. Жаліти сіль не потрібно, зайве потім змиється, а от якщо не вистачить, то рибу можна буде благополучно викинути. Солиться риба не тільки зверху, але сіль закладається і всередину. Просолена оселедець загортається в поліетиленові пакети (можна по 2-3 штуки на один пакет) і розміщується на підносі (на обробній дошці, на будь-переносний плоскій поверхні) і поміщається в холодильник.
Риба повинна бути розкладена в один шар! Що називається рівномірно і прямолінійно.
У каструлю місткістю не менше 5 л наливається вода - ця каструля використовується в якості гніту.
Через 3-4 дні риба промивається холодною водою - змивається зайва сіль, і ріжеться на порційні шматки. У банку вкладається ріпчасту цибулю, нарізану кільцями, далі - перший шар оселедця, далі - ще цибулю... і так далі, поки банку не буде заповнена. Дуже зручні для цього пів-літрові банки, в одну банку поміщається 1,5 повнорозмірні, товстенькі оселедця.
Після того, як шматки риби покладені, в банку наливається рослинна олія «по вінця». Банку закривається кришкою і поміщається в холодильник. Через 2-3 дні оселедець готова до вживання. У маслі риба може зберігатися два тижні абсолютно безболісно - перевірено на досвіді.
Для вживання риба виймається з банки, кістки видаляються, шматочки розкладаються на тарілці і посипаються дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Даний рецепт передбачає, що кістки видаляються тільки після того, як оселедець повністю готова. Тобто, безпосередньо перед вживанням. Ніжність і смакові якості риби залежать від того, засолюється вона з кістками або без. Якщо видалити кістки безпосередньо перед засолкою, то смак буде кілька «жорстким», але риба просолюється «крутіше». Кістки можна видалити і після засолювання, але перед приміщенням риби в масло. В цьому випадку риба буде більш «масляної», і для просочення потрібно 1-2 дні.
Приємного апетиту!
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Немає коментарів:
Дописати коментар