понеділок, 4 листопада 2013 р.

Біляші по ГОСТУ

Біляші по ГОСТУ



Інгредієнти
тісто
-борошно в.с. 605 г
-дріжджі сухі-7 г (2ч.л.)
-сіль 10 г
-цукор 39 р
-вода 332 г
-маргарин столовий (раст.масло) 20 г
начинка
-м'ясо 650 г
-цибуля ріпчаста 150 г
-сіль 10 г
-чорний перець щедро
-вода крижана 80 г

Спосіб приготування
1. Це пиріжки з кіоску, один в один! Скоринку ось цю тоненьку, м'яку, найсмачнішу, впізнаєте?
2. Замісити тісто з усього, крім маргарину, воду взяти теплу 36-37С.
3. Промесить 5-7 хвилин, потім додати розм'якшений маргарин і вимішувати поки не буде відставати від стінок чаші.
4. Тісто виходить липковатое. накрити плівкою, поставити бродити на 3-4 години при Т 35-40С. Обім'яти 2-3 рази за час бродіння.
5. Приготувати начинку - м'ясо пропустити через м'ясорубку з звичайної гратами, додати дрібно порізану цибулю (можна пропустити через м'ясорубку разом з м'ясом), сіль, перець, крижану воду і вимісити.
6. Тісто розділити на шматочки по 55г - 18 штук.
7. При обробленні руки та інвентар змащувати олією (присипати борошном не можна, вона буде горіти в жиру при смаженні).
8. Скачати в кульки, викладати на відстані 5 см один від одного на змащений олією стіл, залишити на 5 хвилин.
9. Потім перевернути кульки дном вгору і пальцями розтягнути в невеликі коржі. Викласти начинку (по 44 г), защипить, дати расстойку.
10. Рослинна олія розігріти в сковороді з високими бортами до Т=180-190С. смажити 7 хвилин - 2 хв на стороні з защипами, 2 - на гладкій, ще 2 - на боці з защипами, і 1 - на гладкою.
11. Викласти на паперові або вафельні рушники, накрити рушником, щоб отмякли.
Готове!
Біляші по ГОСТУ



Ледачі біляші



Інгредієнти:
Тісто
-сир 5% - 250гр
-яйце - 2шт
-сіль щіпка
-цукор щіпка
-сода не повна чайна ложка
-оцет столовий лож
-борошно
-рослинна олія
Начинка
-фарш - 500гр
-цибуля - 2-3шт
-сіль
-перець
-улюблені трави

Приготування:
1. Змішує всі компоненти для тіста, соду гасимо оцтом і теж в тісто. Замішуємо не дуже круте тісто.
2. У фарш додати перемелений цибулю можна дрібно порізаний, сіль, перець, травички, добре вимішати. 3. Тісто ділимо на дві частини і розкачуємо прямокутником.
4. Починаємо викладати фарш на більшу сторону нашого прямокутника.
5. Скачуємо рулетом. Ріжемо рулет на п'ятаки, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на олії на невеликому вогні під кришкою з двох боків до рум'яного кольору.
Автор Ірина Орлова
Ледачі біляші






Ледачі біляші


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
Для тіста:
• 2 склянки кефіру
• 0,5 ч. ложки соди
• 0,5 ч. ложки солі
• 0,5 ч. ложки цукру
• борошно до отримання густоти тесту, як для оладок

Для начинки:
• фарш м'ясний
• цибуля
• часник
• сіль, перець
• по-бажанням можна додати зелену цибулю і зелень

Кефір підігріти до теплого стану (28-30 гр. З), покласти соду, розмішати, додати сіль, цукор і знову розмішати, залишити постояти одну хвилину.
Потім поступово додати борошно, постійно вимішуючи, щоб густота тіста, як у домашньої сметани (тісто має бути густим в міру).
На сковороді розігріти рослинне масло, налите шаром товщиною 0,5-1 см, ложкою викласти тісто, на тісто - фарш, на фарш - ще трохи тесту. Накриваємо фарш тістом так, щоб залишилися невеликі отвори. Все це робимо швидко.
Смажимо на середньому вогні з одного боку, потім - з іншого до красивого золотистого кольору.
Гарячими подаємо на стіл.
Ледачі біляші



Біляші.


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
А готувати їх легко і просто і в результаті дуже смачно)
Інгредієнти зазвичай все беру на око!Пишу приблизно чого та скільки)

Тісто:
350 мл. теплої води
дріжджі швидкорозчинні 0,5 пакетика(11мл)
цукор 2 ст.л
сіль 1 ч.л
олія соняшникова 4 ст.л
борошна скільки візьме тісто
Замішуємо не дуже круте тісто і ставимо в тепло,поки не підніметься) Хвилин 30-40

Фарш:
м'ясо свинини і яловичини 50/50
цибуля
сіль,спеції

Ну і ліпимо наші смачні беляшики хто як любить)

Випікаємо з двох сторін на повільному вогні!

Прияяяяятного апетиту!)
Біляші.






Біляші


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Ось і все!
Біляші

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика