субота, 2 листопада 2013 р.

Катаеф - арабські млинці з заварним кремом

Катаеф - арабські млинці з заварним кремом



Інгредієнти (на 10-12 млинців:)

борошно - 1 склянка
молоко - 1 стакан
вода - пів склянки
цукор - 1 ч. ложка
сухі дріжджі - 1/2 ч. ложки
розпушувач - 1/2 ч. ложки

Для крему:
молоко - 1 стакан
вершки будь-якої жирності - 1 стакан
крохмаль (краще кукурудзяний, але можна і картопляний) - 1/4 склянки
вода для розведення крохмалю - приблизно 3 ст. ложки
білий хліб без кірки - 3-4 шматочки близько 1,5 см в товщину
цукор - 3 ст. ложки
мелені фісташки - для прикраси

І для справжніх гурманів:
рожева вода - 1/2 ст. ложки (необов'язково)
вода квітів апельсина (orange blossom water) - 1/2 ст. ложки (необов'язково)

Приготування:

1. Краще приготувати заварний крем заздалегідь - хоча б за кілька годин до випікання млинців, тому що він повинен бути охолодженим і застиглим. Змішайте молоко з вершками і цукром, додайте в нього дрібно покришений білий хліб і все прогрійте, безперервно помішуючи, щоб шматочки хліба повністю розійшлися.

2. Коли молочна суміш стане дуже гарячою (почне парити), влийте в неї тонкою цівкою розведений у воді крохмаль. Енергійно продовжуйте розмішувати молочну масу, прогрійте до загустіння. Зніміть з вогню загустілий крем, перелийте його в окрему миску і дайте охолонути, щоб він став теплим. Поки крем остигає, періодично перемішуючи його, щоб він не покрився кіркою. Потім накрийте остиглий крем харчовою плівкою (покладіть її прямо на крем, щоб не було кірки) і відправте в холодильник, найменше - на 1 год, а краще на ніч.

3. Тепер потрібно приготувати млинці. Для цього потрібно всипати у воду сухі дріжджі, цукор і залишити на 3-5 хв для насичення дріжджів вологою і їх перетворення в розчин. Потім потрібно все перемішати, щоб дріжджі і цукор повністю розчинилися. Далі потрібно додати молоко, борошно і розпушувач, все розмішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудок і залишити на 20 хв.

4. Випікайте млинці на антипригарній сковороді тільки з одного боку. Млинець буде готовий, коли верхній шар повністю підсохне. При випіканні потрібно відрегулювати нагрівання таким чином, щоб до моменту повного підсихання верхнього шару млинець став рум'яне, але не згорів знизу.

5. Готові млинчики складаються незажаренной стороною всередину, а його краї потрібно зліпити до середини. Заповнити кремом за допомогою кондитерського шприца.

6. Зверху можна прикрасити млинці меленими фісташками і подавати до столу.
Катаеф - арабські млинці з заварним кремом



Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:

2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
2 ст. борошна
2 яйця
1/2 ч. л. соди
2-3 ст. л. рослинного масла
сіль, цукор за смаком

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці))
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на дуже розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)
Заварні млинці на кефірі
Заварні млинці на кефірі






Лимонні млинці.



Дуже яскравий лимонний аромат, підходять як для солодких начинок, так і для несолодких, з рибою та ікрою.

Час приготування: 45 хвилин
Порцій: 20 шт.

Вам буде потрібно:

20 шт діаметром 19 см

200 г пшеничного борошна
600 мл молока
2 середніх курячих яйця
1,5 ст. л. цукрового піску (без гірки)
цедра 1 лимона (подрібнити)
2 ст. л. лимонної горілки
3 ст. л. рослинної олії
1/4 ч. л. морської солі

Приготування:
1. Яйця, сіль і цукор збити віночком в зручній мисці.
2. Додати молоко, подрібнену цедру лимона і лимонну горілку, перемішати.
3. Продовжуючи розмішувати віночком, поступово додати просіяне борошно.
4. Заважати до тих пір, поки не зникнуть всі грудки, і тісто не стане нагадувати по консистенції дуже рідку сметану. Дати тісту постояти 30 хвилин при кімнатній температурі.
5. Додати рослинне масло, ще раз перемішати.
6. Сильно розігріти сковороду, змастити її невеликою кількістю рослинного масла.
7. Влити на сковороду 1 ополоник тесту. Підняти її над вогнем і швидким круговим рухом рівномірно розподілити тісто по всій поверхні сковороди.
8. Через 35-40 секунд широкої лопаткою акуратно перевернути млинець на іншу сторону.
9. Готувати ще 12-15 секунд. Перекласти готовий млинець на тарілку, і продовжити пекти млинці,
поки не буде використане все тісто.

Приємного апетиту!
Лимонні млинці.



Оксамитові млинці



Рекомендую вам приготувати млинці ось за цим рецептом.
Ніжні як оксамит.
Тоненькі,м'які
3 яйця
3 склянки молока
1,5 склянки борошна
3 ст.л. рослинного масла
3 ст.л. цукру
щіпка солі

Приготування:
1. Яйця збити в стійку піну,додати одну склянку молока,сіль,цукор.
2. Поступово ввести в суміш борошно,перемішати до зникнення грудочок.
3. Додати молоко, що залишилося,перемішати і ввести рослинне масло.
4. Гарненько збити і випікати на розпеченій сковороді (я змащую олією сковорідку перед випіканням кожного млинця).
5. Готові млинці змастити вершковим маслом і насолоджуватися смакотою.
Оксамитові млинці






Манно-вівсяні млинці. Без борошна!



Інгредієнти:
1 ст. вівсяних пластівців
1 ст. манної крупи
500 мл кефіру
3 яйця
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. соди
1/2 ч.л. солі
3 ст. л. рослинного масла.

Приготування:
1) Змішуємо в мисці манну крупу і вівсяні пластівці.
2) Заливаємо їх кефіром,перемішуємо і залишаємо на 2 години
3) Яйця збиваємо,додаємо в миску
4) Додаємо сіль,цукор і соду
5) Вливаємо масло,перемішуємо. Тісто виходить не дуже густе І смажимо млинці
Манно-вівсяні млинці. Без борошна!



Млинчики з сиром, запечені в сметані



Інгредієнти:
Сир 100 г
Молоко 130 мл
Цукор-пісок 30 г
Сметана 200 г

Розтерти сир з цукром. Додати в сирну масу молоко. Розмішати, поки маса не стане однородной.Выкладываем сир на середину заздалегідь спечених млинчиків. Можна додати 5-7 ягід вишні, малини або інших ягід. Звертаємо млинці рулетиками. Викладаємо у форму для запекания.Размешиваем молоко зі сметаною, заливаємо цим соусом млинці, щоб соус їх покривав. Запікати в духовці 20-30 хвилин при 180 градусах.
Млинчики з сиром, запечені в сметані

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика