пʼятниця, 1 листопада 2013 р.

Аджика грузинська

Аджика грузинська



У грузинській аджике багато солі і гострого перцю, і вона може зберігатися багато місяців в холодильнику. Подавати аджику можна до закусок, додавати в їжу при приготуванні або намазувати на хліб.

Інгредієнти
гострий перець - 1 кг
сіль - 3/4 склянки
волоські горіхи - 200 г
коріандр - 3 ст. ложки
кінза свіжа - 1 пучок
петрушка свіжа - 1 пучок
часник - 300 г

Приготування:
Для приготування грузинської аджики перець помити і очистити від насіння.
Перець пропустити через м'ясорубку, зайвий сік злити.
Часник очистити.
Волоські горіхи і часник теж пропустити через м'ясорубку.
Зелень помити, обсушити і дрібно порізати.
Всі інгредієнти для аджики змішати. Додати сіль і коріандр, добре перемішати.
Аджику накрити і залишити на 3 дні на кухні (2 рази в день помішувати).
Після цього перекласти в чисті банки, закрити кришками і прибрати в холодильник.
Аджика грузинська



Аджика



Серед східних приправ, які ми часто використовуємо великою пошаною користується аджика. Люди часто її купують в магазинах і супермаркетах. Але навіщо ходити далеко, якщо є свій город. Давайте спробуємо приготувати аджику своїми силами.

Інгредієнти:

Зазначені маси спецій підходять для виготовлення 5 півлітрових банок аджики.

2,5 кг томатів
1 кг солодкого перцю
1 кг кислих яблук (антонівка)
0,5 кг моркви
200 г часнику
2-3 стручків гіркого перцю
50 г оцту
півсклянки цукру
250 г соняшникової олії
сіль додаємо за смаком

Спосіб приготування:

Всі овочі прокручуємо через м'ясорубку і варимо півтори години в каструлі, постійно помішуючи. Часник додати в самому кінці. Розкласти по стерильним банкам і закатати.
Аджика






Аджика "Вогник"



Інгредієнти:

- 1 кг помідор
- 1 кг болгарського солодкого перцю (бажано червоного)
- 0,5 кг часнику
- 1 пачка чилі перцю (20 гр)
- 3 ст. ложки солі
- 100 гр сушеного кореня петрушки

Приготування:

1. Часник, помідори, перець болгарський перекрутити на м'ясорубці.(дрібна сітка).
2. Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати і залишити на добу постійно помішуючи.
3. Розкласти в сухі, стерильні і охолоджені скляні банки. Зберігати в холодильнику.
Аджика "Вогник"



Аджика "Вогник"



Інгредієнти:

-1 кг помідор,
-1 кг перець болгарський солодкий (бажано червоний),
-0.5 кг часнику,
-1 пачка перець чилі (20 р.),
-3 ст.л. солі,
-100 р. сушений корінь петрушки.

Приготування:

Часник, помідори, перець болгарський перекрутити на м'ясорубці.(дрібна сітка). Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати і залишити на добу постійно помішуючи. Розкласти в сухі, стерильні і охолоджені скляні банки, зберігати в холодильнику невизначений час.

Рецепт зі сторінки: http://vk.com/just__cook
Just cook! - тільки найкращі рецепти!
Аджика "Вогник"






Аджика



Інгредієнти:

• 2,5 кг помідорів
• 1 кг моркви
• 1 кг солодкого червоного перцю
• 100 г гіркого перцю
• 150-200 г цукру
• 1/4 склянки солі
• 150 г раст. масла
• 200 г часнику
• зелень (петрушка, кріп)

Приготування:

1. натріть моркву на середній тертці
2. помідори помийте, поріжте навпіл
3. Перці очистіть від насіння і розрізати на 4 частини, гіркий перець і часник
4. Перемолите всі овочі в м'ясорубці
5. Вилийте в каструлю і варіть 1,5 години
6. Через 1,5 години додайте олію, цукор, сіль і зелень
7. Варіть ще 30 хвилин



"Аджика"

"Аджика"
"Аджика"






Аджика



Вам буде потрібно:

2,5 кг помідорів
1 кг моркви
1 кг солодкого червоного перцю
100 г гіркого перцю
150-200 г цукру
1/4 склянки солі
150 г раст. масла
200 г часнику
зелень (петрушка, кріп)

Приготування:
1. Натріть моркву на середній тертці.
2. Помідори помийте, поріжте навпіл.
3. Перці очистіть від насіння і розрізати на 4 частини, гіркий перець і часник.
4. Перемолите всі овочі в м'ясорубці.
5. Вилийте в каструлю і варіть 1,5 години.
6. Через 1,5 години додайте олію, цукор, сіль і зелень.
7. Варіть ще 30 хвилин.

Приємного апетиту!
Аджика
Аджика

Вам буде потрібно:

2,5 кг помідорів
1 кг моркви
1 кг солодкого червоного перцю
100 г гіркого перцю
150-200 г цукру
1/4 склянки солі
150 г раст. масла
200 г часнику
зелень (петрушка, кріп)

Приготування:



Аджика "Вогник"



Інгредієнти:
- 1 кг помідор
- 1 кг перець болгарський солодкий (бажано червоний)
- 0.5 кг часнику
- 1 пачка перець чилі (20 р.)
- 3 ст.л. солі
Показати повністю..
Аджика "Вогник"






Аджика "Вогник"



Інгредієнти:
-1 кг помідор,
-1 кг перець болгарський солодкий (бажано червоний),
-0.5 кг часнику,
-1 пачка перець чилі (20 р.),
-3 ст.л. солі,
-100 р. сушений корінь петрушки.

Приготування:
1. Часник, помідори, перець болгарський перекрутити на м'ясорубці.(дрібна сітка).
2. Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати і залишити на добу постійно помішуючи.
3. Розкласти в сухі, стерильні і охолоджені скляні банки, зберігати в холодильнику невизначений час.
Аджика "Вогник"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика