середа, 6 листопада 2013 р.

Солодкі млинці на сніданок

Солодкі млинці на сніданок



Всі інгредієнти на картинці.

Спочатку збиваємо яйця і цукор,потім додаємо борошно і молоко(поступово вливаючи),і 2-3 ст. ложки соняшникової масла.Выпекаем млинці на розпеченій сковороді.
Млинці можна робити з чим завгодно,на цей раз я дуже захотіла солодкі))
Шоколад для прикраси можна потерти на дрібній тертці.

Автор рецепта - Tanya Tsalko



Манно-вівсяні млинці. Без борошна!



Інгредієнти:

1 ст. вівсяних пластівців
1 ст. манної крупи
500 мл кефіру
3 яйця
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. соди
1/2 ч.л. солі
3 ст. л. рослинного масла.

Приготування:

1) Змішуємо в мисці манну крупу і вівсяні пластівці.

2) Заливаємо їх кефіром,перемішуємо і залишаємо на 2 години

3) Яйця збиваємо,додаємо в миску

4) Додаємо сіль,цукор і соду

5) Вливаємо масло,перемішуємо. Тісто виходить не дуже густе І смажимо млинці



Карамельні млинці з яблуками



Інгредієнти:

Для тіста:
120 гр борошна
250 мл молока
125 мл води
50 гр цукру-піску
2 яйця
щіпка солі

Для начинки:
6 яблук
20 мл лимонного соку
1 чайна ложка цедри лимона
½ чайної ложки кориці
2 столових ложки вершкового масла
70 гр цукру
250 мл сметани
3 столові ложки цукрової пудри

Приготування:

Для початку, у великій мисці змішайте борошно, молоко, воду, цукор, яйця і соль.Взбейте до однорідної маси (без грудочок).

Розігріти сковороду на середньому вогні. Вилийте близько ½ столової ложки рослинної олії. Близько ¼ ковшика (або ополоника) з тістом вилийте на сковороду.

Дайте тесту рівномірно розтектися і тонким шаром покрити сковороду. Знову поверніть сковороду на вогонь і почекайте поки краю на одній стороні придбають золотисно-коричневий відтінок і почнуть відступати від поверхні.

Лопаткою переверніть млинець на іншу сторону і эут бік досмажте тільки до золотистого кольору. Не забувайте перемішати тісто кожен раз перед тим, як приступити до нового млинцю. Викладайте млинці на термостійку тарілку.

Очистіть яблука від шкірки і кісточок. Наріжте їх на дрібний квадратик.Яблоки викладіть в миску, додавши цедру, лимонний сік і корицю.

У сковороді розтопити масло на середньому вогні. Всипте цукор і готуйте, періодично помішуючи, поки цукор не стане бурштиновим кольором. Еллі карамель починає набувати темний відтінок, негайно знімайте з вогню.

Додайте яблука і готуйте, помішуючи, поки вони не стануть м'якими і карамель вбереться. Знімайте з вогню.

Сметану змішайте з цукровою пудрою. Перемішайте. На око розподіліть яблука по млинців, зверху залив приготовленої сметаною. Скрутіть млинці. Подавайте гарячими.
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками






Мереживні млинці




Хоткейки (млинці)



Дуже часто в американських фільмах показують, як американці їдять пухкі млинці або оладки розміром з блюдце.Хоткейки відрізняються від панкейків(американських млинчиків) способом выпечки.Понравилось,що вони абсолютно не масляні Можна хоткейки випікати з різними наповнювачами по вашому смаку,а так само можна випікати і без цукру і подавати з розплавленим сиром або слабосоленої семгой.Попробуйте це дуже смачно!

На порцію хоткейков( 4-5 штук)

Інгредієнти:

яйце - 1 шт;
120 мл. молока;
25 грам цукру;
5 гр розпушувача;
120 грам борошна;
ваніль.

Приготування:

Яйце збиваємо з молоком і цукром. Додаємо ваніль.
Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем. Перемішуємо добре.

Для отримання рівного кольору, як у кіно, рекомендую сковороду охолодити на мокрому рушнику, але можна і не заморочуватися. Отже нам знадобиться мокре полотенце.Разогреваем сковороду і охолоджуємо її на рушник протягом однієї-двох секунд. Якщо скоровородку не охолодити, то млинець підсмажиться неравномерно.Сразу ж виливаємо тісто .Половником виливаємо тісто з достатньої висоти, щоб хоткейк відразу розтікся. Якщо рівний колір не важливий, знову ж таки, можна виливати як зручно.

Ставимо на середньо-слабкий вогонь під кришку.
Коли млинець починає пузиритися як на фото, перевертаємо.

Готуємо під кришкою поки млинець не почне шипіти.
Готово, можна перекладати на тарілку!

Подавати гарячими з вершковим маслом, кленовим сиропом, варенням, фруктами, гарячим шоколадом.

Приємного апетиту!






Тоненькі млинці на молоці



Вам буде потрібно:

Борошно пшеничне 160 г
Молоко 500 мл
Яйце куряче 2 шт
Цукор 1 ст.л.
Сіль 0,5 ч.л.
Цукор ванільний 1 ч.л.
Олія рослинна

Як готувати:

1. У велику миску просійте борошно пшеничне. Додайте цукор, сіль, ванільний цукор.

2. В іншій мисці збийте яйця віночком, додати молоко і рослинне масло. Рослинна олія, присутнє вже в тесті, дозволить смажити млинці на сухій сковорідці, не додаючи олію.

3. Поступово, з малих доз, додайте молочну суміш в борошняну. Постійно перемішуємо ложкою. Коли маса буде як рідка сметана перемішайте суміш до повної однорідності за допомогою міксера. Залиште на 15 хвилин, щоб борошно розійшлася.

4. Долийте в 2-3 прийоми залишок рідкої суміші і перемішайте віночком. Повинно вийде гладке і однорідне тісто.

5. Підсмажте млинці на сухій сковорідці.

Приємного апетиту!

Автор рецепта - МарияС.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика