вівторок, 12 листопада 2013 р.

Шалено смачні млинці

Шалено смачні млинці



Інгредієнти:

● борошно - 600г (просіяти)
● цукор - 6стл.
● яйця - 6 шт.
● молоко 1л.
● вода - 450мл.
● олія рослинна 6стл.
● сіль

Приготування:

З такої кількості продуктів виходить те, що на фото. Кількість точно не скажу, тому щільність млинців варіюється. Якщо робити тонкі, то близько 40 ,середні - близько 25-30.
Мені більше до смаку тонкі млинці з тієї причини, що з тонкими можна перепробувати більше начинок і не так швидко обжерся)) Вчора з начинок у мене були тільки мед ,сметана і абрикосове варення;)

Трохи подкорректирую, а то до цього написав криво)Готується все просто: яйця змішуються з цукром, сіллю. Міксер включений на малих обертах (можна міксером). По ходу справи вливається молоко і майже вся вода, потім потроху, продовжуючи помішувати, всипається просеянная борошно. Потім вливається масло. Все перемішується. Змішуйте, як зручно Вам, головне, щоб не було грудок.

Змащувати сковороду можна або салом (на любителя) або рослинним маслом. Я змішую трохи вершкового з олією, злегка його топлю і кожен раз промазываю сковороди силіконової пензлем.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Шалено смачні млинці
Шалено смачні млинці



МЛИНЦІ з цукром і маслом



Інгредієнти:

для тіста:
4 яйця
2 ст. л. цукру
2 ст. молока
1ст. борошна
2ст. л.растительного масла
для змазування:
цукор
вершкове масло

Приготування:

Яйця розтерти з цукром, всипати просіяне борошно і перемішати, щоб не було грудочок, невеликими порціями додати молоко, все гарненько перемішати, додати раст. масло, перемішати. на розігріту, змащену маслом сковороду наливаємо тісто невеликими порціями і смажимо тоненькі блинчки. готові млинці складаємо стопкою, кожен млинець посипаємо цукром і кладемо шматочок масла.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
МЛИНЦІ з цукром і маслом






"Самі тоненькі млинці"



Інгредієнти:

- 350 мл молока
- 10 ст.л. борошна
- 3 яйця
- 2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
- щіпка розпушувача
- щіпка солі
- пакетик ваніліну 1,5 г
- 1 ст.л. оливкової олії

Приготування:

1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
"Самі тоненькі млинці"



Шоколадні млинці! Дуже смачно..







Заварні млинці.



Млинці виходять дуже смачні, в дрібну дірочку і дуже тоненькі, їх зручно фарширувати або подавати просто з варенням.

Інгредієнти:

400 мл. кефіру
200 мл. окропу
14 ст. л. борошна
2 яйця
1/2 ч.л. соди
2 ст.л. раст. масла
ст.л. цукру
сіль

Приготування:

Кефір, яйця, сіль, цукор і перемішуємо борошно в однорідну масу. Окріп повинен бути крутий, прямо з киплячого чайника налити в склянку, додати соду, швидко розмішати і вилити в тісто. Дати тісту постояти близько 5 хвилин, додати масло і випікати млинці на розпеченій сковороді.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Заварні млинці.



Млинці)







Млинчики «Сюзетт»



Інгредієнти:

Борошно - 100г
Цукрова пудра - 100г
Апельсин - 3 шт.
Яйце - 1 шт.
Молоко - 300мл
Топлене вершкове масло - 25г
Лимон - 1шт.
Лікер (наприклад куантро) 50мл
Вершкове масло - 90г
Коньяк - 30мл

Приготування:

У чашці з'єднуємо борошно, цукрову пудру і апельсинову цедру. В середину суміші розбиваємо яйце.
Починаємо замішувати тісто, поступово вливаючи половину молока. Розмішуємо до повного зникнення грудочок. Потім вливаємо молоко, що залишилося і розтоплене вершкове масло.

Добре перемішуємо і залишаємо тісто на півгодини відпочити. По консистенції воно повинно вийти як вершки.
Випікаємо млинці. Я печу на улюбленої старої чавунній сковороді. Гарненько нагріваю, перед першим млинцем змащую вершковим маслом. Млинці повинні бути невеликими за діаметром. Я на кожен млинець використовувала половину ополоники, це близько 3 ст. ложок тесту.

Вийшло 12 млинчиків.

Для приготування соусу змішуємо апельсиновий і лимонний соки, лимонну цедру і лікер.

Виливаємо суміш у холодну сковорідку, додаємо цукрову пудру і, помішуючи, нагріваємо на повільному вогні до розчинення пудри. Вогонь трохи додаємо і кип'ятимо при невеликому побулькивании 2-3 хвилини.
Потім додаємо вершкове масло, порізане невеликими кубиками.

Розмішуємо до повного розчинення масла і варимо ще 3-4 хвилини при невеликому кипінні.
Млинець викладаємо в соус, купаємо його з усіх сторін, складаємо вчетверо і відсуваємо до краю сковороди. Потім наступний, і так 4 штуки.

Додаємо вогонь і прогріваємо млинці 1 хвилину. Потім збризкуємо млинці коньяком і підпалюємо з допомогою довгої сірника або свічки - фламбируем. Відразу ж знімаємо з плити. Я намагалася - у мене не подожглось, але, як потім пояснив чоловік, я захопилася стрибками з фотоапаратом і трохи порушила технологію, рано зменшила вогонь. А ви спробуйте! Я в наступний раз (а він однозначно буде) обов'язково повторю спробу :).

Теплі млинці викладаємо на тарілку. Прогріваємо наступну порцію і т.д. Зверху поливаємо млинці залишилися соусом. При бажанні можна прикрасити очищеними часточками апельсина або кулькою морозива.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Млинчики «Сюзетт»
Млинчики «Сюзетт»
Млинчики «Сюзетт»
Млинчики «Сюзетт»
Млинчики «Сюзетт»
Млинчики «Сюзетт»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика