пʼятниця, 14 березня 2014 р.

БІСКВІТНИЙ ТОРТ "ДІДУСЬ"

БІСКВІТНИЙ ТОРТ "ДІДУСЬ"


...ням-ням:)

Інгредієнти:

Для тіста:
· Яйця - 12 шт.
· Цукор - 3 склянки.
· Борошно - 3 склянки.
· Сіль - 0,5 ч.л.

Для крему:
· Сметана жирна - 800 р.
· Цукор - 1 стакан.
· Ванілін - 1 пакетик.
· Харчовий червоний барвник - щіпка.

Для прикраси:
· Ківі - 2 шт.
· Апельсин - 1-2 шт.
· Ягідне Желе - 1 пакетик.
· Кокосова стружка - 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Крок 1. Збити яйця з дрібкою солі (хвилин 10), додати цукор і збити міксером хвилин 10, що б не було крупинок цукру.
Крок 2. Потім додати просіяне борошно порціями (в 3 прийоми). Збити.
Крок 3. Вилити 1/2 тесту на змащену вершковим маслом форму, випікати корж при t 185 градусів 30-45 хвилин до коричневого кольору.
Крок 4. Коли корж охолоне, розрізати вздовж на 2 коржі. Так само зробити з рештою тестом. Готові коржі змастити кремом.
Крок 5. Крем: Збити міксером сметану з цукром, додати ваніль. Трохи додати харчової фарби - для кольору.
Крок 6. Коржі намазані кремом, прикрасити фруктами, ягодами, вершками (за смаком).
Крок 7. Желе приготувати по інструкції, зазначеної на упаковці (води можна покласти менше, ніж за рецептом). Остудити, і теплим залити фрукти. Боки торта посипати кокосовою стружкою.
Крок 8. Готовий торт поставити на холод, дати просочитися.

Приємного апетиту!
БІСКВІТНИЙ ТОРТ "ДІДУСЬ"



Смачний бісквітний торт "Єлизавета"



Інгредієнти:

Бісквіт:
●цукор - 1 склянка;
●борошно - 1 склянка;
●яйце - 4 шт.;
●ванілін - на кінчику ножа.

Крем:
●жовток - 2 шт.;
●вода - 50 г;
●згущене молоко - 1 банка;
●вершкове масло - 400 г;

Приготування:

Готуємо бісквіт:
Відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки в густу піну. Повільно по 1 ложці всипаємо цукор і збиваємо до білої повітряної маси.

Як тільки білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки (попередньо злегка збийте жовтки віночком), продовжуючи збивати білки.

Додаємо просіяне борошно з ваніліном. Важливо не місити тісто, акуратно вимішувати ложкою у напрямку знизу вгору. Тісто має бути дуже повітряним.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму, відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Бісквіт піднімається в 2-3 рази. Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки, інакше осяде.

Готовий бісквіт охолодити у формі 5 хвилин, перевертаємо на решітку і залишаємо на 3-4 години (я його пекла ввечері і залишила на ніч).

Бісквіт розрізаємо на 3 пласта.

Готуємо крем для смачного бісквітного торта:
З'єднуємо воду з жовтками і згущеним молоком. Суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійський крем, до згущення. Якщо боїтеся, що пригорить, використовуйте водяну баню.Взбиваем масло з ванільним цукром.

Загуслу суміш охолоджуємо і додаємо в збите з ванільним цукром масло. Додаємо потроху, щоразу збиваючи.

Збираємо наш смачний бісквітний торт:
Промазуємо кожен шар бісквіта кремом.Украсьте бісквітний торт, як Вашій душі завгодно.

Відразу не їжте, дайте торту просочитися. Бісквітний торт вийшов ніжний, повітряний, смачний...

Приємного апетиту!
Смачний бісквітний торт "Єлизавета"






Бісквітний торт з вишнею



Інгредієнти:
Для світлого коржа:
4 яйця
1 ст.сахара (ст. у мене 250 мл)
пакетик ванільного цукру 8 гр.
крохмаль 1 ст.л
борошно (трохи менше склянки, рівно на стільки скільки займе в цьому стакані місця крохмаль )
Для темного коржа:
4 яйця
1 ст.сахара
2 ст.л какао
1 ст.л крохмалю
борошно (трохи менше склянки, рівно на стільки скільки займе в цьому стакані місця крохмаль і какао)
Для крему:
вершків 30% - 400 мл
сметана 10% - 200 мл
сметана 30% - 400 мл
цукрова пудра (на ваш смак)
Для прикраси:
вершки 33%
пакетик закріплювача для вершків (можна без нього)
сах пудра на ваш смак
баночка консервованої вишні

Приготування:
Яйця збити з цукром і ванільним цукром до пишної маси. У склянку всипати для білого тіста крохмаль і борошно до верху, просіяти до збитим яйцях, швидко збити. Перелити тісто у форму і пекти в добре розігрітій духовці 180 гр. 30 хвилин, готовність перевірити дерев'яною паличкою.
Також приготувати тісто для коричневого коржа, до збитим яйцям просіяти склянку в якому какао, крохмаль і борошно до верху склянки. (Продовження під фото)
Бісквітний торт з вишнею
Бісквітний торт з вишнею
Бісквітний торт з вишнею
Бісквітний торт з вишнею
Бісквітний торт з вишнею
Бісквітний торт з вишнею
Бісквітний торт з вишнею
Бісквітний торт з вишнею
Бісквітний торт з вишнею
Бісквітний торт з вишнею



бісквітний торт"Єлизавета"



Для класичного бісквіта нам знадобиться:

1 склянку цукру,
1 склянку борошна,
4 яйця
ванілін на кінчику ножа

Відокремлюємо білки від жовтків.
Починаємо збивати білки міксером до піни. Повільно, по одній ложці додаємо цукор, збиваємо до білої, щільної маси.
Жовтки злегка збийте вінчиком і по ложці додайте в білкову масу при цьому продовжуйте збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти борошно з ваніліном, обережно вимішуючи масу ложкою у напрямку знизу вгору.
Форму для випічки змастити маслом, вилити тісто поставити в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Бісквіт злегка остудіть, перевернути на грати і нехай постоїть 3-4 години ( я його пекла пізно ввечері і залишила на ніч)
Розрізати бісквіт на 3 пласта, кожен пласт змастити кремом, прикрасити як Вам більше подобається.
____________________________________________________________
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним.
________________________________________________________
Для крему нам потрібно
2 жовток,
50г води,
1 банку згущеного молока - це все для сиропу,
а також 400г масла,
пакетик ванільного цукру

спочатку змішати жовток з водою, а потім вже додавати згущене молоко.
Потім суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійський крем, домагаючись згущення. Якщо боїтеся - використовуйте водяну баню. Уварений сироп охолоджуємо і додаємо в попередньо збите з ванільним цукром масло. Додавати треба потроху, щоразу збиваючи.
бісквітний торт"Єлизавета"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика