Манні млинці
Інгредієнти
100 г Манна крупа
500 г Молоко
50 г Цукор
4 Яйця
50 г Масло вершкове
Терта цедра
Сіль
Інструкції
Покласти масло в молоко, довести до кипіння. Поступово помішуючи, всипати манну крупу і варити на слабкому вогні до тих пір, поки маса не відставатиме від стінок каструлі. Потім охолодити, додати яєчні жовтки, цукор, лимонну цедру, сіль і збиті в густу піну білки. Ретельно розмішати і смажити млинці.
Манно-вівсяні млинці. Без борошна!
Інгредієнти:
1 ст. вівсяних пластівців
1 ст. манної крупи
500 мл кефіру
3 яйця
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. соди
1/2 ч.л. солі
3 ст. л. рослинного масла.
Приготування:
1) Змішуємо в мисці манну крупу і вівсяні пластівці.
2) Заливаємо їх кефіром,перемішуємо і залишаємо на 2 години
3) Яйця збиваємо,додаємо в миску
4) Додаємо сіль,цукор і соду
5) Вливаємо масло,перемішуємо. Тісто виходить не дуже густе І смажимо млинці
Млинці з кленовим сиропом
Продукти:
1 яйце,
3 ст. ложки молока,
1 щіпка солі,
1 ст. ложка харчового крохмалю,
3 ст. ложки м'якого вершкового масла або маргарину,
2 ст. ложки кленового сиропу.
Час приготування: близько 40 хвилин.
Приготування:
Яйце збити разом з молоком, сіллю і крохмалем за допомогою ручного міксера. Дати тісту постояти близько 30 хвилин, потім збити ще раз.
У сковороді з антипригарним покриттям розтопити 1 ст. ложку вершкового масла або маргарину. Влити 2 ст. ложки тіста, розподілити його по поверхні тонким шаром. Обсмажити млинець з одного боку до утворення золотисто-коричневої скоринки.
Викласти млинець на кришку від каструлі. Потім перекласти його на сковороду іншою стороною і також обсмажити до появи рум'яної скоринки. Для випічки наступного млинчика додати в сковороду вершкове масло або маргарин на кінчику ножа.
Спекти таким чином 6 млинців. Згорнути кожен двічі, щоб ширина згорнутого млинчика становила чверть діаметра. Викласти на тарілку. Змастити млинці залишилися маслом або маргарином і полити їх кленовим сиропом.
МЛИНЦІ "АЖУРНІ"
Ці млинці виходять дуже смачними, тонкими, ніжними. А які вони ажурні, і все-все в дірочках!
Навіть якщо ви ніколи не пекли млинці, по цьому рецепту вони виходять у всіх!
Млинці дуже смачні і незвичайно красиві! Спробуйте!
Інгредієнти:
0,5 л кефіру (півлітра)
1 стакан молока
1-2 яйця
1,5 ст. борошна
1 ст.л. цукру
0.5 ч.л. солі
1 ч.л. соди
рослинна олія
Приготування:
1. У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (повинен бути теплим, але не гарячим).
2. Додаємо яйце (якщо велика - одне, дрібне - два), цукор, сіль, соду і перемішуємо.
3. Кладемо борошно (приблизно 1.5 склянки), кладемо стільки, щоб маса була, як гарна густа сметана, тепер все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
4. Молоко доводимо до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в масу, весь час помішуючи (так ми заварюємо наше тісто!).
5. Якщо тісто вийшло рідким на ваш погляд, додайте трохи борошна (не хвилюйтеся, основна маса вже «зварилися»).
6. Додаємо 1-2 ст.л. рослинної олії, перемішуємо, тісто для випічки млинців готове!
7. Печіть млинці, якщо є можливість, на чавунній сковороді (за старою звичкою, я перед випіканням змащую сковороду ростить. маслом, незалежно від того, є чи у тесті масло або немає).
Бананові млинці з полуничним варенням Інгредієнти: 200 мл молока 2 банана 40 мл рослинного масла полуничне варення (або те, що ви любите) 100 г борошна 50 г цукру 2 яйця Приготування: #новину
1. Для початку пару бананів подрібнити в блендері до однорідності. Щоб було легше це зробити, додайте туди половину всієї порції молока.
2. В бананову масу додаємо яйця, цукор, що залишився молоко і масло. Всі з'єднуємо, потім кладемо просіяне борошно і добре розмішуємо до однорідності.
3. Печемо млинці на розігрітій і злегка змащеній олією сковороді. Зверніть увагу, що піч бананові млинці може бути непросто з незвички, але якщо зробити вогонь невеликим, то буде набагато легше.
Немає коментарів:
Дописати коментар