Бісквітний торт Тірамісу
Інгредієнти:
На 12 порцій:
8 яєць
125 г цукру
150 г борошна
1 чайн. ложка розпушувача
6 г желатину
80 г цукрової пудри
250 г маскарпоне або жирного сиру
1 пакетик ванільного цукру
100 мл холодної кави
60 мл амаретто (мигдального лікеру)
какао
Приготування:
Нагріти духовку до 180°. 5 яєць розділити на жовтки і білки. Жовтки розтерти дочиста з цукром. Білки збити в міцну піну і акуратно з'єднати з жовтковою масою. Просіяти на масу борошно з розпушувачем, перемішати.
Викласти тісто у змащену жиром жаростійку миску діаметром 20 см або роз'ємну форму діаметром 26 див Випікати бісквіт 30-35 хв, потім вийняти з духовки, дати повністю охолонути.
Желатин замочити. Залишилися яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки збити з цукровою пудрою на гарячій водяній бані. Розчинити в масі желатин, додати сир, перемішати. Білки збити в піну з ванільним цукром, додати до крему.
Бісквіт розрізати горизонтально на три частини. Просочити бісквітні коржі сумішшю кави і лікеру. Миску, в якій випікався бісквіт, змочити холодною водою і вислати харчовою плівкою. Крем і бісквітні коржі шарами викласти в миску (верхній шар повинен бути бісквітним). Поставити торт в холодильник на 4 ч. Охолоджений десерт акуратно перевернути на блюдо і рівномірно посипати какао.
Приємного апетиту!
Смачний бісквітний торт "Єлизавета"
Інгредієнти:
Бісквіт:
●цукор - 1 склянка;
●борошно - 1 склянка;
●яйце - 4 шт.;
●ванілін - на кінчику ножа.
Крем:
●жовток - 2 шт.;
●вода - 50 г;
●згущене молоко - 1 банка;
●вершкове масло - 400 г;
Приготування:
Готуємо бісквіт:
Відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки в густу піну. Повільно по 1 ложці всипаємо цукор і збиваємо до білої повітряної маси.
Як тільки білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки (попередньо злегка збийте жовтки віночком), продовжуючи збивати білки.
Додаємо просіяне борошно з ваніліном. Важливо не місити тісто, акуратно вимішувати ложкою у напрямку знизу вгору. Тісто має бути дуже повітряним.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму, відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Бісквіт піднімається в 2-3 рази. Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки, інакше осяде.
Готовий бісквіт охолодити у формі 5 хвилин, перевертаємо на решітку і залишаємо на 3-4 години (я його пекла ввечері і залишила на ніч).
Бісквіт розрізаємо на 3 пласта.
Готуємо крем для смачного бісквітного торта:
З'єднуємо воду з жовтками і згущеним молоком. Суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійський крем, до згущення. Якщо боїтеся, що пригорить, використовуйте водяну баню.Взбиваем масло з ванільним цукром.
Загуслу суміш охолоджуємо і додаємо в збите з ванільним цукром масло. Додаємо потроху, щоразу збиваючи.
Збираємо наш смачний бісквітний торт:
Промазуємо кожен шар бісквіта кремом.Украсьте бісквітний торт, як Вашій душі завгодно.
Відразу не їжте, дайте торту просочитися. Бісквітний торт вийшов ніжний, повітряний, смачний...
Приємного апетиту!
Бісквітний торт
Треба:
4 яйця
120г цукру
120г борошна
200г вершкового масла
380г згущеного молока (1 баночка)
100г арахісу (не солоного)
Час приготування: 1 год.
Приготування:
Духовку нагрійте до 180С.
Заздалегідь підготуйте форму для випічки: добре змастіть дно і стінки вершковим маслом і присипте борошном. Просто крутите форму, як би "прокочуючи" борошно з боків і дна.
Відставте в сторону - нехай чекає свого "години" :)
Спочатку готуємо бісквіт. Білки відокремити від жовтків.
У жовтки, всипати половину цукру (60г=3 ст. ложки) і збити до утворення міцної білої піни (жовтки "побіліють" від того, що розчиниться цукор).
Тепер збийте в піну білки.
Правила: щоб легше взбивались, білки повинні бути охолодженими. Тобто відокремили їх від жовтків і прибрали в холодильник. Посуд для збивання повинна бути чистою, так само, як і віночок (міксер) Ще: миску беріть побільше, щоб для збивання "простір" був, ну і щоб всю кухню не заляпати.
Спочатку збиваємо тільки білки до утворення повітряної піни.
Поступово білкова піна почне густіти і збільшуватися в об'ємі.
На цьому етапі додайте цукор, що залишився (60г=3 ст. ложки) і продовжуйте збивати.
Білок стане густим, глянсовим і дуже щільним. Такий нам і потрібен.
Жовтки акуратно, краще всього - дерев'яною лопаткою або ложкою вмішайте до білків. Інтенсивно перемішувати не можна - білок "опаде", ніякої легкості не вийде.
Тепер всипайте сюди борошно. Бажано, знову ж таки - для більшої легкості бісквіта - її просіяти.
Акуратно перемішайте (лопаткою або міксером на самій низькій швидкості).
Вилити в підготовлену форму і ставте у вже розігріту духовку.
Випікати будемо 25-30 хвилин.
Бісквітне тісто - штука ніжна, так що і поводитися з нею треба належним чином. Акуратно поставте форму в духовку, намагайтеся не трясти. Акуратно закривайте кришку духової шафи - ніяких ударів! І, вже тим більше, перші 20 хвилин не відкривайте дверцята - бісквіт опаде.
Перевіряємо на готовність сірником або зубочисткою. Застроміть її в центр випеченого бісквітного коржа і відразу вийміть. Якщо сірник суха - бісквіт готовий. Мокра - надішліть ще ненадовго в духовку.
Остуджувати бісквіт коштує в 2 етапу - 15 хвилин після випічки - у вимкненій духовці,а потім, вийнявши з форми - на решітці.
Розрізати бісквіт на коржі краще всього спеціальної струною. У мене струни немає, ріжу тонким гострим ножем. В цей раз розрізала на 3 коржа (повторю - ріжемо тільки вже остиглий бісквіт!)
Поки бісквіт буде остигати, готуйте крем.
Вершкове масло повинно бути м'яким, тому тримайте його при кімнатній температурі.
Близько 5 хвилин збивайте його міксером на середній швидкості, а потім поступово вливайте згущене молоко, продовжуючи збивати.
Цілком ймовірно, що спочатку крем у вас розшарується - ось так:
Не лякайтеся, просто продовжуйте збивати - будете винагороджені повітряним кремом!
Збираємо торт (не дивуйтеся моїй "тарілці" - це "похідна" форма для торта - я, як зазвичай, його в гості потім повезла :)).
На тарілку кладіть один корж, змащуйте кремом.
Другий корж - змастити кремом.
Третій корж - на нього весь залишився крем. Не забудьте про боках торта.
Тепер арахіс. Це поєднання для мене - якесь дуже з дитинства знайоме, дуже домашнє і затишне. Ви ж можете присипати торт будь-якими іншими горіхами, прикрасити кондитерськими посипками, як я тут зробила.
Для цього торта арахіс розмолоти в дрібну крихту (в блендері) і присипати зверху і з боків.
Тепер нехай торт постоїть хоча б годину (не в холодильнику!), трохи просочиться.
Немає коментарів:
Дописати коментар