Самі тоненькі млинці.
Інгредієнти:
350 мл молока
10 ст.л. борошна
3 яйця
2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
щіпка розпушувача
щіпка солі
пакетик ваніліну 1,5 г
1 ст.л. оливкової олії
Приготування
1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.
Кращі В Світі Млинці.
Якщо замінити половину борошна крохмалем, млинці можна пекти тонше, а якщо заварювати тісто окропом, можна випікати ще тонше...
Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 8-10
Вам буде потрібно:
Окріп - 600 мл
Молоко - 600 мл
Борошно - 1,5 скл.
Крохмаль - 1,5 скл.
Яйце - 4 шт
Сіль - 1 ч. л.
Масло вершкове - 3 ст. л.
Цукор - 3 ст. л.
Ваніль
Як готувати:
1. Збиваємо 4 яйця.
2. Продовжуючи збивати, додаємо 3 ст. л. цукру.
3. І 1 ч.л. солі, ваніль.
4. Беремо 600 мл молока і додаємо, продовжуючи збивати (нехай вас не бентежать різні чаші на фото - частина млинчиків я робила з додаванням рисової муки).
5. Вводимо 1,5 склянки борошна 1,5 склянки крохмалю, причому крохмаль я в одній порції замінила рисовим борошном, інший раз - освсяной, все одно виходить дуже смачно - не бійтеся експериментувати!).
6. Збиваючи, вводимо 3 ст.л. розтопленого вершкового масла.
7. Продовжуючи заважати, не зупиняючись, вливайте тонкою цівкою 600 мл крутого окропу.
8. Тепер залишимо тісто на 30 хвилин - нехай настоїться, після чого починаємо піч.
9. Начинки можуть бути будь-якими, але мої діти найбільше люблять варену згущенку з волоськими горіхами і родзинками.
10. Начинку укладаю на один край, накриваю бічними і повертаю млинець.
А ще просто змащую варенням або укладаю бекон і повертаю в трубочку.
Хоча і без начинки - ну дуууже СМАЧНО! Приємного апетиту!
"American pancakes" (Американські млинці)
Інгредієнти (на 12 штук):
Яйця - 2 шт
Цукор - 2-3 столові ложки
Сіль - 1 чайна ложка
Молоко - 2 склянки
Борошно - 2 склянки
Соди (гашеної оцтом) - 1 чайна ложка
Рослинного олію - 1/4 склянки
Приготування:
1. Яйця збити з цукром і сіллю до появи піни.
2. Додати склянку молока, добре збити, поступово всипати борошно, постійно розбиваючи грудочки міксером.
3. Повторити попередній пункт, додавши решту молока і борошна.
Влити рослинне масло (можна замінити топленим вершковим).
4. Погасити соду, додати в тісто і ще раз добре перемішати. Залишити постояти хвилин 5-10. За цей час розігріти сковороду.
5. Смажити без масла (інакше вони вже не будуть американськими) на помірному вогні. Як тільки з'являться і почнуть тріскати бульбашки - перевернути оладок і смажити ще 20 секунд. Складати бажано стопкою, щоб нижні оладки зберігали тепло.
Австрійські млинці з сиром
На 8 порцій необхідно:
Тісто
140 г борошна
2 яйця
1 жовток
1/2 пакетика ванільного цукру
щіпка солі
250 мл молока
раст. масло для смаження млинців
Начинка
50 г слив. масла
30 г сах. пудри
½ пакетики ванільного цукру
цедра лимона
3 білка
3 жовтки
125 мл сметани
250 г сиру (10%)
40 г цукру
30 г родзинок
Підлива
125 мл молока
1 яйце
1 жовток
30 г цукру
3 ст.л. сметани
Приготувати тісто: змішати трохи молока, яйце, жовток, борошно, сіль і ванільний цукор, розмішати, щоб не було грудочок. Ввести інше молоко, тісто повинне мати досить рідку консистенцію. Залишити на 20 хвилин, а потім спекти млинці(у мене вийшло 8 шт). Масло змішати з пудрою, ванільним цукром і цедрою, збити. Додати жовтки, сметану і розтертий сир. Білки збити з цукром, з'єднати з сиром, додати родзинки. Млинці змастити начинкою (вона досить плинна, але при запіканні схопиться), згорнути в трубочку, розрізати навпіл і викласти в змащену маслом форму розрізами наверх, як черепицю. Духовку розігріти до 180С. Поставити млинці запікатися на 10 хвилин. За цей час приготувати заливку: всі інгредієнти змішати і збити. Залити млинці і запікати ще 15 хвилин. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Заварні млинці на кефірі
Інгредієнти:
2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
2 ст. борошна
2 яйця
1/2 ч. л. соди
2-3 ст. л. рослинного масла
сіль, цукор за смаком
Приготування:
Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці))
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на ООООЧЕНЬ розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)
Немає коментарів:
Дописати коментар