середа, 19 березня 2014 р.

Десять фактів про авокадо.

Десять фактів про авокадо.



Крокодилова груша, масло гардемаринів, корова бідняка - все це назви одного корисного фрукта: авокадо.

1. Авокадо не дозрівають на дереві - вони повинні бути зірвані й полежати, щоб бути їстівними. Дерево фактично використовується як склад - авокадо може перебувати на дереві кілька місяців після дозрівання.

2. У Перу Археологи знайшли кісточки авокадо, поховані з муміями в 750 р. до н.е.

3. У ацтеків назва авокадо (ahuacatl) буквально переводилося як "яєчко". Воно вважалося настільки потужним афродизіаком, що сільським дівчатам заборонялося виходити з дому, коли цей фрукт збирали.

4. 25 вересня 1998 року авокадо було занесено в Книгу рекордів Гіннеса як самий поживний фрукт у світі.

5. Авокадо приблизно на 22% складається з жиру, що в середньому авокадо міститься приблизно 300 ккалорій і 30 г жиру.

6. Дерево авокадо може давати до 400 плодів на рік.

7. Ви можете виростити свою власну авокадо-дерево, зрізавши тоненький шматочок з обох кінців кісточки і помістивши її в мокру землю (широким кінцем вниз). Часто поливайте, накрийте склянкою, щоб волога не виходила. Кісточка проросте не відразу, але як тільки з'явиться росток, присипте її злегка землой. Коли рослина досягне 16 см, подрежьте сантиметри 4 - це додасть їй сили.

8. Авокадо родом з Мексики.

9. За легендою перше авокадо спробувала принцеса племені майя, і воно володіло чарівними містичними властивостями.

10. Існує понад 80 сортів авокадо.
Десять фактів про авокадо.



Кубер для авокадо.

Кубер для авокадо.






Авокадо, фаршироване креветками


*********************************

Інгредієнти:

-авокадо (злегка м'яке) - 1 шт.
-креветки (відварні дрібні) - 10 шт.
-вершки (10-15%) - 1 ст.л.
-сіль, перець - за смаком
-лимонний сік - 1/2 ст.л.

Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку.

Столовою ложкою вийняти м'якоть плоду, щоб залишилися 2 порожні кірки.

М'якоть плоду порубати ножем.

Покласти в невелику ємність.

Додати подрібнені креветки.

Поперчити і посолити за смаком.

Додати сік свіжого лимона, вершки.

Все перемішати.

Укласти в 2 порожні половинки, що залишилися від плоду.

Прикрасити за бажанням цілими креветками, кружечком лимона, гілочкою кропу.
Авокадо, фаршироване креветками
Повна бібліотека щасливого кулінара з 70 книг на всі випадки життя!
http://happykulinar.ru/allbooks/



ЗАПРАВКА ДЛЯ ЦЕЗАРЯ з авокадо


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
Майонез - ¼ склянки
Стиглий авокадо - 1 шт
Сік 1 лимона
Часник - 1 зубчик
Сіль і перець
Оливкова олія

Приготування:
У блендері збийте до однорідної маси дрібно нарізаний авокадо, майонех, сік лимона, видавлений часник, сіль і перець. За бажанням додайте трохи оливкової олії для досягнення бажаної кондиції і перемішайте.
ЗАПРАВКА ДЛЯ ЦЕЗАРЯ з авокадо






Копчений лосось на дощечці і сальса з авокадо



Інгредієнти:
1 1/2 кг філе лосося, бажано свіжий
1/2 чайної ложки перцю
1/4 склянки зеленого цибулі, свіжий, порізаний
1 столову ложку оливкової олії
1 зубчик часнику, очищений
1 кедрова дошка для гриля
Авокадо Сальса
4 помідора, без семен і порізані (або 15 гр. Консервів з помідор)
1 авокадо, очищений і нарізаний кубиками
1/4 склянки червоного цибулі, тонко нарізаного
3 столові ложки кінзи, свіжої, грубо нарізаною
2 столові ложки оливкової олії
1 столова ложка свіжого соку лайма
цедра одного лайма

Приготування:
Перш ніж почати копчення, вимочіть дошку у воді 2 години. Використовуйте камінь або банку з консервами, щоб тримати дошку повністю під водою. Перед тим, як помістити рибу на дошку, протріть цю сторону дошки часником і змастіть оливковою олією.
Промийте стейки лосося холодною водою. Покрийте кожен шматочок з кожної сторони оливковою олією.
Розігрійте гриль до 320 градусів.
Помістіть вологу дошку з рибою на грилі поруч або майже на джерело тепла так, що планка може рівномірно і добре прогрівається, але не настільки, щоб дерево загорілося. Закрийте кришку гриля. (в якості запобіжного заходу тримайте пляшку з водою поруч з грилем, щоб погасити зайве полум'я). Періодично перевіряйте, щоб переконатися, що дошка лише димить, а не горить.
Тримайте лосося грилі 20 - 30 хвилин, в залежності від інтенсивності вогню, який на пряму підсмажує рибу. Коли стейк лосося легко розділяється на шматки, і температура всередині нього досягла 60 градусів, лосось потрібно знімати з вогню.
Дошка може бути дуже гарячою, використовуйте манери.
Приготування сальси з авокадо
Передбачені вимірювання інгредієнтів дозволять зробити сальсу на 4 персони, тому змінюйте кількість за вашим бажанням і потребам.
Поріжте авокадо, помідори і цибуля на дрібні кубики.
Поріжте кінзу і змішайте з авокадо, помідорами, цибулею і цедрою лайма.
Збийте сік лайма і оливкове масло. Потім полийте на суміш.
Накрийте і поставте в холодильник мінімум на 1 годину.
Копчений лосось на дощечці і сальса з авокадо



Заправка для цезаря з авокадо



Інгредієнти:
Майонез - ¼ склянки
Стиглий авокадо - 1 шт
Сік 1 лимона
Часник - 1 зубчик
Сіль і перець
Оливкова олія

Приготування:
У блендері збийте до однорідної маси дрібно нарізаний авокадо, майонех, сік лимона, видавлений часник, сіль і перець. За бажанням додайте трохи оливкової олії для досягнення бажаної кондиції і перемішайте.
Заправка для цезаря з авокадо






Стейк з тунця під сальсою з ківі та авокадо



Інгредієнти:
1 стейк з тунця 125-150 г
1 ківі
1 авокадо
2 пучок зеленого цибулі
4-5 листків м'яти
невеликий пучок петрушки
1/2 чайної ложки нарізаного свіжого розмарину
сік половини лайма
1 столова ложка білого винного оцту
1/2 чайної ложки меду
сіль, перець
нарізану кокос (додатково для прикраси)

Приготування:
Очистіть і дрібно наріжте ківі та авокадо. Викладіть в миску. Дрібно нарубаєте цибулю, м'яту, петрушку і розмарин і також додайте в миску. В окремій ємності змішайте оцет, сік лайма, мед, сіль і перець (за смаком). Перемішайте і заправте цією сумішшю ківі та авокадо. Збийте блендером і залиште на час. Нагрійте гриль чи чавунну сковороду. Натріть стейк оливковою олією, сіллю і перцем. На розпечену сковороду викладіть стейк і обсмажте з обох боків до золотистої скоринки (1-2 хвилини на бік). Дивіться не перетримайте, тому по краях стейк повинен залишатися трохи сируватим. Викладіть тунець на тарілку, зверху - сальса. Прикрасьте кокосом. Подавайте негайно.
Стейк з тунця під сальсою з ківі та авокадо
Стейк з тунця під сальсою з ківі та авокадо
Стейк з тунця під сальсою з ківі та авокадо

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика