неділя, 30 березня 2014 р.

Біляші

Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Ось і все!

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Біляші
Біляші
Біляші



Біляші домашні



Біляші виходять просто дивовижні - м'які, соковиті і дуже смачні, а ароматні будь - ммм !

Вода тепла (Для тіста) - 1/2 стак.
Сухі дріжджі (Для тіста) - 7 г
Цукор (Для тіста) - 1 ч. л.
Молоко (Для тіста (3,5%)) - 1 скл.
Масло вершкове (Для тіста) - 100 г
Сіль (Для тіста) - 2 ч. л.
Борошно (Для тіста (скільки візьме))
Фарш (Для начинки (у мене змішаний)) - 500 г
Цибулина (Для начинки (велика)) 1 шт
Часник (Для начинки) - 2 зуб.
Вершки (Для начинки (33%)) - 150-200 мл
Спеції (Для начинки (сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу))
Масло для смаження

Робимо тісто.
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.

Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.

Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.

У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.

Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.

Готуємо начинку.
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.

Ліпимо і смажимо.
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.

На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку

і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.

Дати постояти хвилин 15.

Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз

потім перевертаємо і смажимо з іншого боку

Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Біляші домашні






Ледачі біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
• 2 склянки кефіру
• 0,5 ч. ложки соди
• 0,5 ч. ложки солі
• 0,5 ч. ложки цукру
• борошно до отримання густоти тесту, як для оладок

Для начинки:
• фарш м'ясний
• цибуля
• часник
• сіль, перець
• по-бажанням можна додати зелену цибулю і зелень

Кефір підігріти до теплого стану (28-30 гр. З), покласти соду, розмішати, додати сіль, цукор і знову розмішати, залишити постояти одну хвилину.
Потім поступово додати борошно, постійно вимішуючи, щоб густота тіста, як у домашньої сметани (тісто має бути густим в міру).
На сковороді розігріти рослинне масло, налите шаром товщиною 0,5-1 см, ложкою викласти тісто, на тісто - фарш, на фарш - ще трохи тесту. Накриваємо фарш тістом так, щоб залишилися невеликі отвори. Все це робимо швидко.
Смажимо на середньому вогні з одного боку, потім - з іншого до красивого золотистого кольору.
Гарячими подаємо на стіл.
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші



Біляші домашні



Біляші виходять просто дивовижні - м'які, соковиті і дуже смачні, а ароматні будь - ммм !

Вода тепла (Для тіста) - 1/2 стак.
Сухі дріжджі (Для тіста) - 7 г
Цукор (Для тіста) - 1 ч. л.
Молоко (Для тіста (3,5%)) - 1 скл.
Масло вершкове (Для тіста) - 100 г
Сіль (Для тіста) - 2 ч. л.
Борошно (Для тіста (скільки візьме))
Фарш (Для начинки (у мене змішаний)) - 500 г
Цибулина (Для начинки (велика)) 1 шт
Часник (Для начинки) - 2 зуб.
Вершки (Для начинки (33%)) - 150-200 мл
Спеції (Для начинки (сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу))
Масло для смаження

Робимо тісто.
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.

Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.

Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.

У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.

Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.

Готуємо начинку.
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.

Ліпимо і смажимо.
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.

На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку

і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.

Дати постояти хвилин 15.

Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз

потім перевертаємо і смажимо з іншого боку

Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Біляші домашні

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика